عمومی | دانشگاه علوم پزشکی قزوین

تکیه بر رفتارهای سلامت محور، دستیابی به سلامت جسمی و روانی را افزایش می دهد

صفیه احمدی زاده، کارشناس مسوول واحد آموزش و ارتقای سلامت مرکز بهداشت شهید بلندیان شهرستان قزوین گفت: سلامت، شاخص پایه در دستیابی به توسعه پایدار است که با خودمراقبتی در سطوح فردی، خانوادگی و اجتماعی حاصل می شود. وی افزود که تکیه بر رفتارهای سلامت محور، دایره کیفیت زیستی و دستیابی به سلامت جسمی و روانی را افزایش می دهد.

این کارشناس با اعتقاد بر این نکته که ۶۵ تا ۸۵ درصد تمام مراقبت ها از جنس خودمراقبتی است؛ گفت: با انجام واکسیناسیون و کنترل بیماری های واگیر و ماشینی شدن زندگی، در حال گذر از بیماری های واگیر به بیماری های غیر واگیر هستیم، پس لزوم رسیدن به سلامت، خودمراقبتی در همه حیطه های زندگی است.

احمدی زاده، خودمراقبتی را انجام اعمالی آگاهانه و هدفدار برای خود، فرزندان و خانواده با هدف: تندرستی، حفاظت از سلامتی، پیشگیری از بیماری یا حوادث، مراقبت از ناخوشی ها یا بیماری های مزمن و محفاظت از خود بعد از بیماری حاد یا مرخص شدن از بیمارستان است.

کارشناس آموزش و ارتقای سلامت شهرستان قزوین بیان کرد: در این برنامه، فردی از افراد خانواده که دارای شرایط (حداقل هشت کلاس سواد، آگاه به برنامه و داوطلب) به عنوان سفیر سلامت خانواده انتخاب، مسئولیت سلامت خانواده خود را به عهده می گیرد.

احمدی زاده گفت: ظرفیت خودمراقبتی هر یک از مردم در چرخه رشد آنان، از کودکی تا سالخوردگی، در قسمت‌های مختلف یک طیف قرار می‌گیرد که میزان آن، بسته به وضعیت سلامت، عوامل تاثیرگذار بر آموزش‌پذیری و تجارب زندگی فردی متفاوت است؛ زیرا این عوامل هستند که مردم را قادر می‌سازند که یاد بگیرند، در معرض تاثیرات فرهنگی قرار بگیرند و از منابع مورد نیاز در زندگی روزمره‌شان استفاده کنند.