عمومی | دانشگاه علوم پزشکی همدان

جلسه بررسی مسائل دانشجویان شاهد و ایثارگر دانشگاه


جلسه بررسی مسائل دانشجویان شاهد و ایثارگر دانشگاه تشکیل شد.

به گزارش پایگاه خبری وب‌دا در همدان، رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان در جلسه امور دانشجویان شاهد و ایثارگر دانشگاه ضمن تسلیلت ایام فاطمیه، شهادت شهیدان ترور و اتفاقات جانگداز اخیر در کشور که منجر به فوت تعدادی از هم‌وطنان شده است، اظهار کرد: روند حمایت از دانشجویان شاهد و ایثارگر باید با قوت خود ادامه یابد زیرا این مساله به شکل مستقیم یا غیرمستقیم با همه ما در ارتباط است و دینی بر گردن همه ماست که باید در ادای آن بکوشیم.

دکتر رشید حیدری‌مقدم با تاکید بر لزوم کمک به تسکین آلام دانشجویان شاهد و ایثارگر عنوان کرد: در عین حال لازم است عملکرد ما در حمایت از این دانشجویان، در چارچوب قانون باشد تا در زمان لازم بتوان پاسخگوی مراجع قانونی بود.

وی با اشاره به بدهی بالای بنیاد شهید و ایثارگران نسبت به پرداخت شهریه و هزینه‌های تحصیل دانشجویان خانواده شهید و ایثارگر در دانشگاه علوم پزشکی همدان، تصریح کرد: مبلغ این بدهی بیش از یک میلیارد تومان عنوان شده که در زمان فارغ‌التحصیلی دانشجو را دچار مشکل می‌کند زیرا از طرفی نمی‌توان فارغ‌التحصیلی دانشجو را به دلیل بدهی به تعویق انداخت و از طرف دیگر نمی‌توان در برابر تعهدات، به مراجع قانونی پاسخگو بود.

رییس دانشگاه با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی همدان ۲۵۰ میلیارد تومان از بیمه‌ها مطالبه دارد، گفت: طبق قانون، پردیس خودگردان دانشگاه مجموعه‌ای مستقل از نظر مالی است و دانشگاه نمی‌تواند کوچکترین حمایت مالی از این مجموعه داشته باشد بنابراین تمام تعهد شهریه دانشجویان شاهد و ایثارگر که در این دانشگاه تحصیل می‌کنند بر عهده بنیاد شاهد و ایثارگر و خود دانشجویان است.

دکتر حیدری‌مقدم تشریح کرد: دانشجویان و خانواده‌های شاهد و ایثارگر باید قبل از ورود به دانشگاه در کارگاه‌های آموزشی توجیه شوند که در صورت مشروطی پرداخت شهریه تحصیلی بر عهده خود آنها بوده و تعهدی متوجه دانشگاه یا بنیاد شهید نخواهد بود همچنین لازم است ضمن آگاه کردن دانشجو به حق و حقوق خود در این کارگاه‌ها تعهد نسبت به پرداخت دیون نیز اخذ شود.

وی افزود: باید راهکاری برای زمان فارغ‌التحصیلی دانشجویان اندیشیده شود که در صورت بدهکاری دانشجو دچار مشکل نشویم، زیرا اگر بنیاد شهید این بدهی را پرداخت نکند و ما تسویه دانشجو را ارائه دهیم به این منزله تعبیر می‌شود که او هیچ بدهی نداشته و فارغ‌التحصیل شده و این امر بعدا برای ما در پاسخگویی به مراجع قانونی مشکل‌ساز خواهد شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه دانشجو در این رویه نباید دچار چالش و تنش شود، گفت: تا پایان سال‌جاری، حدود ۲۲۰ موسسه آموزش عالی کشور تعطیل می‌شوند و دولت منابعی برای حمایت بیشتر از دانشگاه‌ها ندارد بنابراین حتی اگر شده به صورت مقطعی و به سرعت باید چاره‌ای برای این فضا اندیشیده شود.

مدیرکل بنیاد شهید و ایثارگران استان همدان نیز در این جلسه اظهار کرد: ما نسبت به خانواده شهدا و ایثارگران مدیون هستیم چراکه اگر حضور آنها در عرصه‌های جنگ و بحران نبود شاید حالا در کنار خانواده خود بودند و فرزندان آنها نیز با این چالش‌ها و مشکلات مواجه نمی‌شدند.

عارف با اشاره به هجمه‌هایی که نسبت به تسهیلات موجود برای خانواده شهدا و ایثارگران وجود دارد، خاطرنشان کرد: این نگاه منفی باعث می‌شود ایثارگران گمنام بمانند طوری‌که حتی بعضی از فرزندان آنها نیز در دانشگاه از عنوان خانواده شهید و ایثارگر در معرفی خود امتناع می‌کنند.

وی با بیان اینکه دولت به‌عنوان دستگاه مجری موظف به پرداخت دیون دانشجویان ایثارگر در دانشگاه است، تبیین کرد: بنیاد شهید از پیگیری این موضوع غافل نیست و خود را متعهد به پرداخت می‌داند اما به واقع، اعتباراتی که طی سال‌های اخیر برای مجموعه بنیاد شهید منظور شده بسیار ناچیز بوده و اغلب صرف امور جاری و پرداخت دستمزدها می‌شود.

دکتر طاهره دوروزی، مدیر دفتر امور دانشجویان شاهد و ایثارگر دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز با اعلام خبر طلب یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومانی دانشگاه از بنیاد شهید و ایثارگران گفت: از ابتدای سال ۹۵ تاکنون بنیاد شهید پرداختی در حوزه دانشجویان شاهد و ایثارگر نداشته و ما در برابر مجموعه‌های آموزشی مرتبط از جمله آزمایشگاه، کتابخانه و ...  در خصوص بدهی‌های موجود پاسخی نداریم.

وی با ارائه گزارش عملکرد این دفتر در حوزه دانشجویان شاهد و ایثارگر تصریح کرد: تعداد ۱۱۱ نفر از یک‌هزار و ۵۱۷ نفر دانشجوی پذیرفته شده از خانواده‌های شاهد و ایثارگر هستند که ۶۷ درصد آنها خانم و ۳۳ درصد آقا می‌باشند.

مدیر دفتر امور دانشجویان شاهد و ایثارگر دانشگاه بیان کرد: هم‌اکنون ۷۵۲ نفر دانشجوی شاهد و ایثار گر در دانشگاه مشغول تحصیل هستند که ۴۶۰ نفر از این تعداد تحت پوشش و دارای پرونده در دفتر شاهد و ایثارگر می‌باشند.

وی با اشاره به حمایت‌های تحصیلی و مشاوره در این مجموعه از دانشجویان شاهد و ایثارگر خاطر‌نشان کرد: در راستای ارتقای تحصیلی، رفع دغدغه‌های دانشجویان و حتی شرایط سلامت آنها اقدامات متعددی از قبیل هماهنگی و همکاری با اداره سلامت روان معاونت دانشجویی، برپایی اردوهای زیارتی، حمایت در مسائل آموزشی و ... در این مجموعه صورت می‌گیرد.