تشریح دستاوردهای دانشگاه رازی در مصاحبه با خبرگزاری ایرنا
تشریح دستاوردهای دانشگاه رازی در مصاحبه با خبرگزاری ایرنا
به گزارش روابط عمومی دانشگاه رازی، معاون اداری و مالی، مدیر دفتر نظارت بر طرحهای عمرانی، مدیر فناوری اطلاعات و مدیر طرح و برنامه دانشگاه، طی مصاحبه با خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا) به تشریح اقدامات و دستاوردهای حوزههای کاری خود پرداختند. مشروح این خبر را در ادامه میخوانید:
تمام فرآیندهای مالی دانشگاه رازی کرمانشاه شفافسازی شده است
ایرنا- معاون اداری و مالی دانشگاه رازی کرمانشاه ، شفافسازی فرآیندهای مالی در راستای صیانت از سلامت اداری و جلوگیری از فساد را یکی از اقدامات این دانشگاه در چند سال اخیر دانست و گفت: این شفافسازی در تعاملات درون و بیرون از دانشگاه انجام شده است.
دکتر جمال فتحاللهی اظهار داشت: یکی از ابزارهای اجرای شفافسازی در دانشگاه رازی را استقرار سامانه جامع مالی - اداری و بهرهبرداری از آن اعلام کرد و افزود: این سامانه در سال ۹۶ خریداری و با همکاری کارشناسان واحد مالی و اساتید گروه حسابداری دانشگاه مورد استفاده و بهره برداری قرار گرفته است.
به گفته او، در سال ۹۶ فعالیتهای مدیریت و کنترل پروژه، تدوین و شناخت فرآیندهای جاری و نصب، راهندازی و پیکربندی نرم افزار انجام شده و سپس ضمن آموزش عمومی مرحله به مرحله سیستم پیادهسازی و ورود اطلاعات انجام شد.
وی اضافه کرد: استقرار این سامانه جامع امکان اتصال بانکهای اطلاعاتی مختلف موجود در دانشگاه از جمله سامانه آموزشی، کارگزینی و حقوق و دستمزد را فراهم کرده است.
به گفته او، علاوه بر این موضوع، بسیاری از کارهای تکراری را حذف و ضمن تولید اطلاعات دقیق برای تصمیمگیریهای مدیریتی، امکان نظارت بر فعالیتهای اداری و مالی و مدیریت منابع را به صورت چشمگیری افزایش داده است.
او سامانهسپاری کامل فرآیند درخواست کالا و خدمات و استانداردسازی عناوین چهار هزار و ۶۰۰ قلم کالا و خدمت، استقرار سامانه انبار و اموال و ثبت مشخصات ۲۸ هزار قلم اموال دانشگاه، استقرار سامانه حسابداری تعهدی و تعریف بیش از ۷۰۰ مرکز هزینه به منظور استخراج بهای تمام شده فعالیتها، یکپارچهسازی فرآیند صدور اسناد، صدور اسناد به صورت اتوماتیک و انجام مراحل صدور سند حسابداری به صورت الکترونیکی از سال ۱۳۹۷ را از مهمترین اقدامات و نتایج حاصله از استقرار سامانه جامع مالی - اداری ذکر کرد.
معاون اداری و مالی دانشگاه رازی کرمانشاه در ادامه سخنانش به استقرار و بهرهبرداری از سامانه تدارکات الکترونیک دولت (ستاد) نیز اشاره کرد و گفت: این سامانه از سال ۱۳۹۳ از سوی مرکز توسعه تجارت وزارت صنعت، معدن و تجارت راه اندازی شده است و دانشگاه رازی کرمانشاه نیز از سال ۱۳۹۵ به صورت داوطلبانه به عضویت این سامانه درآمد و از سال ۱۳۹۶ بهرهبرداری از این سامانه توسعه پیدا کرد.
دکتر فتح اللهی افزود: پس از حدود ۲ سال تلاش همکاران اداره تدارکات و امور قراردادها، این سامانه به صورت کامل در دانشگاه پیادهسازی و اکنون تمام مراحل سفارشدهی، خرید، مناقصه و مزایده از طریق سامانه انجام میشود.
به گفته او، در طول این مدت بیش از ۳۰ میلیارد تومان خرید و مناقصه از طریق این سامانه انجام شده که از این حیث دانشگاه رازی به عنوان یکی از دستگاههای فعال و پیشرو از سوی سازمان صنعت، معدن و تجارت معرفی و مورد تقدیر قرار گرفت.
او مهمترین منافع به دست آمده از پیادهسازی این سامانه را افزایش شفافیت، کاهش هزینه خرید کالا و خدمات، ایجاد فضای سالم و رقابتی، امکان تعامل مستقیم و بیواسطه با تامین کنندگان و امکان نظارت کامل بر فرآیند و اخذ گزارشهای مورد نیاز مدیریتی ذکر کرد.
فضای کالبدی دانشگاه رازی کرمانشاه ۴۰ درصد افزایش پیدا کرده است
ایرنا- مدیر دفتر نظارت بر طرحهای عمرانی دانشگاه رازی کرمانشاه با اشاره به رشد ۴۰ درصدی مجموع فضاهای کالبدی این دانشگاه از سال ۹۲ تا ۹۸، گفت: این میزان برای فضای آموزشی حدود ۴۴ درصد و برای فضای کمک آموزشی حدود ۴۷ درصد است.
دکتر جهانگیر خزایی مجموع میزان فضای کالبدی دانشگاه رازی را در سال ۹۲ در مجموع ۱۵۳ هزار و ۵۸۵ مترمربع اعلام کرد و افزود: این میزان اکنون به ۲۲۳ هزار و ۹۲۰ متر افزایش یافته که ۴۵.۱ درصد افزایش نشان میدهد.
او در ادامه متراژ فضاهای آموزشی این دانشگاه در سال ۹۲ را ۸۱ هزار و ۶۵۰ مترمربع اعلام کرد و گفت: با تلاشهای انجام شده توسط مجموعه دانشگاه این میزان اکنون به ۱۱۷هزار و ۶۹۴ مترمربع رسیده است.
او به متراژ فضاهای زیربنائی، رفاهی و کمک آموزشی دانشگاه رازی کرمانشاه نیز اشاره کرد و توضیح داد که در سال ۹۲ این فضاها ۷۱ هزار و ۹۳۵ مترمربع بوده که اکنون به ۱۰۶ هزار و ۲۲۶ مترمربع افزایش یافته است و ۴۷.۱ درصد رشد نشان میدهد.
وی در ادامه به طرحهای عمرانی به بهرهبرداری رسیده دانشگاه رازی از سال ۹۴ تا ۹۸ نیز اشاره کرد و گفت: در این مدت چهار سال ۱۸ طرح عمرانی به متراژ ۵۰ هزار و ۳۶۰ مترمربع و بیش از ۶۸ میلیارد تومان سرمایهگذاری در این دانشگاه افتتاح و به بهرهبرداری رسیده است.
خوابگاه خواهران پردیس کشاورزی، خانه فرهنگ، دانشکده فنی و پتروشیمی، فاز اول دانشکده هنر و معماری، مجتمع کلاسی، آزمایشگاه مرکزی دانشگاه و خوابگاه دانشجویی پسران پردیس تاق بستان از جمله طرحهای عمرانی به بهرهبرداری رسیده است.
همچنین یادمان شهدای گمنام، سالن ورزشی چندمنظوره پردیس کشاورزی، دانشکده برق و کامپیوتر، دانشکده علوم مهندسی کشاورزی، مجموعه فرهنگی - مذهبی خوابگاه، ساختمان نگهبانی و گیت ورود و خروج خوابگاههای اشرفی و کوثر و امکانات خدماتی استخر دانشگاه، فاز یک دانشکده اقتصاد و حسابداری، ساختمان هشت ضلعی دانشکده فنی و فاز اول مهمانسرا از جمله دیگر طرحهای به بهرهبرداری رسیده است.
مدیر دفتر نظارت بر طرحهای عمرانی دانشگاه رازی کرمانشاه در ادامه سخنان خود با بیان اینکه اکنون ۱۹ هزار و ۳۰۰ مترمربع پروژه عمرانی در قالب ۶ پروژه در دانشگاه در دست اجرا است، گفت: به طور میانگین این تعداد پروژه بیش از ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
دکتر خزایی مبلغ قرارداد اولیه این تعداد پروژه را بیش از ۲۱۴ میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: این پروژهها شامل فاز دوم دانشکده هنر و معماری، دانشکده شیمی، کلینیک تخصصی دامپزشکی، فاز دوم دانشکده اقتصاد و حسابداری، خوابگاه دانشجویی خواهران پردیس طاقبستان و پژوهشهای فرهنگی دانشگاه است.
دانشگاه رازی بزرگترین شبکه کامپیوتری در غرب کشور را دارد
ایرنا- مدیر فناوری اطلاعات دانشگاه رازی ، شبکه کامپیوتری موجود در این دانشگاه را بزرگترین شبکه در غرب کشور دانست و گفت: تمام دانشکدهها، ساختمانهای اداری و خوابگاههای دانشگاه از طریق ۱۳ کیلومتر فیبرنوری به سامانههای داخلی و اینترنت متصل هستند.
دکتر عبدالحسین فتحی افزود: در مجموع ۱۴ هزار کاربر و چهار هزار نفر به صورت آنلاین از این شبکه استفاده میکنند و ۱۸۰ اکسس پوینت خوابگاههای دانشجویان را به اینترنت متصل میکند.
وی از ایجاد فضای رقابتی بین اپراتورها برای تامین اینترنت دانشگاه خبر داد و گفت: نسبت به سال گذشته افزایش ۲ برابری را در پهنای باند اینترنت شاهد هستیم و پهنای باند را به ۶۳۴ مگابیت افزایش دادیم که این میزان دیتا را از سه اپراتور تهیه میکنیم.
دکتر فتحی، از هوشمندسازی کلاسهای دانشگاه را یکی دیگر از خدمات واحد فناوری اطلاعات دانست و افزود: هزینه هوشمندسازی هر کلاس حدود ۱۲ میلیون تومان است و ما تاکنون ۱۴۵ کلاس را هوشمندسازی کردهایم.
مدیر فناوری اطلاعات دانشگاه رازی، دیتاسنتر دانشگاه را شامل ۲۱ سرور و ۷۷ سامانه عنوان کرد و افزود: دانشجویان دانشگاه با حدود هشت سامانه به طور مستقیم و با سرعت خوبی ارتباط دارند.
فتحی، از راهاندازی سیستم ویدئوکنفرانس در دانشگاه خبر داد و افزود: با بهرهگیری از این تکنولوژی جلسات داوری پایاننامهها از طریق ویدئوکنفرانس و با هزینههای بسیار کمتری انجام میشود.
بودجه پژوهشی دانشگاه رازی به ۱۹ میلیارد تومان افزایش یافت
ایرنا- مدیرطرح و برنامه دانشگاه رازی گفت: بودجه پژوهشی این دانشگاه با افزایش ۴.۵ درصدی از ۱۲ میلیارد تومان به ۱۹ میلیارد تومان رسیده که ۱۰ برابر بودجه پژوهشی دستگاههای اجرایی استانی است.
دکتر رمضانعلی ابوزاده رویکرد دانشگاه رازی را برنامهمحوری بیان کرد و افزود: تلاش میکنیم مشارکت همه اقشار دانشگاهیان را در دانشگاه فراهم کنیم و طبق برنامه ششم توسعه تکالیف آموزش عالی را مبتنی بر برنامه راهبردی عملیاتی تنظیم کردیم که شفافسازی بودجه دانشگاه یکی از سیاستهای کاری ما بوده است.
وی از راهاندازی دفتر ارتباط با جامعه در دانشگاه رازی برای پاسخگویی به دغدغههای جامعه خبر داد و گفت: کاهش آسیبهای اجتماعی مانند اعتیاد،ترافیک و ... در این دفتر قابل طرح و پیگیری است.
ابوزاده با اشاره به اینکه در سال حدود یک هزار پایاننامه در مقاطع ارشد و دکتری در دانشگاه رازی دفاع میشود، افزود: در دوره جدید پایاننامهها را جهتدهی و به سمت معضلات اجتماعی هدایت کردیم و تا ۵۰ درصد حقالزحمه مازاد را برای اعضای هیات علمی و مشوقهای مالی را برای دانشجویان در نظر گرفتیم.
وی ادامه داد: در همین راستا هر دستگاه اجرایی که از دانشگاه رازی تقاضای کار تحقیقاتی و پژوهشی داشته باشد، این دانشگاه تا ۵۰ درصد هزینههای پروژه تحقیقاتی را متقبل میشود.
مدیر طرح و برنامه دانشگاه رازی، تغییر نسل در دانشگاه را یکی از ماموریتهای جدید دانست و گفت: چارت جدید دانشگاه بازسازی شده است و پستهای اضافی حذف شده است.
دکتر ابوزاده از راهاندازی مرکز توسعه مهارتهای دانشجویان خبر داد و افزود: جامعمحوری در صدر برنامههای دانشگاه قرار دارد و براساس مستندسازی، استانداردسازی، شفافسازی و تحقق دولت الکترونیک، راجع به فرآیندها تصمیمگیری میکنیم.