عمومی | دانشگاه علوم پزشکی جهرم

۹۵ درصد از سرما خوردگی ها در کودکان نیاز به مصرف آنتی بیوتیک ندارد - ۱۳۹۸/۱۰/۲۱


متخصص کودکان و نوزادان و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جهرم:
والدین از اصرار ورزیدن به تجویز آنتی بیوتیک برای درمان سرماخوردگی کودکشان پرهیز کنند.

دکتر وحید مقرب اظهار داشت: بسیاری از مادران برای درمان سرماخوردگی کودکان خود اصرار به تجویز آنتی بیوتیک دارند و گاها دیده می شود که به محض دیدن علائم سرماخوردگی در کودکشان به او آنتی بیوتیک می دهند.

وی در ادامه گفت: این در حالی است که ۹۵ درصد از سرما خوردگی ها در کودکان نیاز به مصرف آنتی بیوتیک ندارد و با مصرف استامینوفن ساده و تغذیه مناسب به همراه مایعات، می توان به سادگی بیماری سرماخوردگی در کودکان را درمان کرد.


این متخصص کودکان و نوزادان با بیان این مطلب که ویروس آنفولانزا تنها مختص فصول سرد سال نیست گفت: ویروس آنفولانزا در تمام فصول سال دیده می شود اما شیوع آن در روزها و فصول سرد بیشتر است. کودکان به دلیل داشتن سیستم ایمنی ضعیف تر بیش از دیگران در معرض ابتلاء به این ویروس هستند.

به گفته وی  علائم ویروس آنفولانزا بسیار شبیه به سرماخوردگی است با این تفاوت که در بیماری آنفولانزا فرد داری تب طولانی با درجه حرارت بالا، درد عضلانی و بی حالی شدید، سردرد شدید، استفراغ و در مواردی توام با اسهال و همین طور نارسایی تنفسی که از  علائم شدید این بیماری است.

وی تنفس و دست های فرد بیمار را از مهم ترین عامل های انتقال ویروس آنفولانزا دانست و گفت: والدین برای مراقبت از کودکان خود در برابر ویروس آنفولانزا می بایست مرتبا دست های خود و دست های کودکشان را بشویند. از نزدیک شدن به افراد بیمار به جد پرهیز کنند.

وی با اشاره به پوشش مناسب  کودکان برای پیشگیری از هر نوع سرماخوردگی گفت: بسیاری مادران سعی دارند با پوشش بیش از حد برای کودک خود او را در برابر سرماخوردگی ایمن نگه دارند در حالی که این  درست نیست. پوشش باید مناسب و معقولانه باشد.


وی مطمئن ترین روش پیشگیری از بیماری آنفولانزا را واکسیناسیون دانست و گفت: تزریق واکسن آنفولانزا بصورت سالانه انجام می شود. هر سال این واکسن می بایست تکرار شود و بهترین زمان زدن آن شهریور ماه یا اوایل مهر ماه است.

به گفته وی علت تکرار شدن هرساله واکسن آنفولانزا به خاطر تغییر شکل دادن چهره ویروس است.

دکتر مقرب خاطرنشان کرد:  کودکانی که دارای بیماری های مزمن همچون مشکل حاد تنفسی، آسم، دیابت، سرطان، مشکلات کلیوی و غیره هستند در اولویت واکسن زدن قرار دارند.