عمومی | مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران

نخستین همایش  علمی -ترویجی یافته های کاربردی پنبه در بشرویه استان خراسان جنوبی برگزار شد

با حضور دکتر محمودی معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان  و سایر مسئولان استانی:

نخستین همایش  علمی -ترویجی یافته های کاربردی پنبه در بشرویه استان خراسان جنوبی برگزار شد

به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات پنبه کشور، نخستین همایش ملی علمی -ترویجی یافته های کاربردی پنبه با حضور دکتر محمودی معاون توسعه مدیریت و منابع، دکتر مویدی معاون سازمان و رئیس موسسه ترویج و آموزش کشاورزی و جمعی از مسئولان و مدیران استانی در روزهای ۱۵ و ۱۶ دی ماه سال جاری در شهرستان بشرویه استان خراسان جنوبی برگزار شد.
دکتر روشنی رئیس موسسه تحقیقات پنبه کشور در افتتاحیه این همایش  به عنوان عضو شورای راهبردی "اولین همایش ملی علمی ترویجی یافته های کاربردی پنبه" به صورت وب کنفرانسی به ارائه سخنرانی  پرداخت. وی پنبه را یک محصول راهبردی و با ارزش افزوده بسیار بالا  توصیف کرد و افزود:  زراعت پنبه نقش مهمی در اشتغال‎زایی در ابعاد مختلف کشاورزی، صنعتی و بازرگانی ایفا می‎نماید به طوری که به ازای ایجاد یک شغل در زراعت  این محصول، حدود ۵ شغل در بخش‌های صنعت و خدمات ایجاد شده و با استحصال بیش از ۷۰ نوع فرآورده از پنبه، موجبات رونق  صنایع وابسته  از جمله ریسندگی، نساجی، شیمیایی، بافندگی و غذایی فراهم می شود.
رئیس موسسه تحقیقات پنبه کشور با اشاره به توفیقات این موسسه  در یک دهه اخیر  به کاهش  نرخ معرفی رقم جدید پنبه از ۴ سال به یک سال اشاره داشت و افزود: ارتقای پتانسیل تولید محصول در کشور از ۲/۲ تن در هکتار به بیش از ۳/۳ تن در هکتار ،صرفه جویی سالانه در مصرف آب کشاورزی به بیش از یکصد و بیست میلیون مترمکعب در سال ، ارتقا درآمد پنبه کاران با کاهش هزینه های تولید و افزایش عملکرد  با استفاده از روشهای تلفیقی به نژادی و به زراعی واگذاری تصدی گری دولتی و فراهم کردن زمینه فعالیت بخش خصوصی در صنعت تولید و تکثیر بذر پنبه،  بخشی از توفیقات این موسسه در سال های اخیر بوده است.
دکتر روشنی هم چنین با اشاره به ضرورت توجه به تکنولوژی بذر حمایت وزارت جهاد کشاورزی برای تولید بذور دلینته و پوششدار   را در قالب با یک برنامه پنج ساله خواستار شد.
وی با تاکید بر ضرورت ارتقای جایگاه ترویج در پنبه کاری کشور افزود:  در مقایسه با کشورهای تولید کننده پنبه در دنیا ایران تعداد مروج کشاورزی ما کمتر است و پیشنهاد می شود با تقویت جایگاه ترویج به عنوان حلقه گمشده  افزایش بهره وری بتوان به  مانند کشاورزان پیشرو  به تولید حداکثر  عملکرد محصول پنبه در واحد سطح رسید.
دکتر رمضانی مقدم دبیر همایش هدف از برگزاری این همایش را تبادل اطلاعات علمی و تخصصی و انتقال یافته‌های پژوهشی کاربردی اعلام داشت و افزود: ژنتیک و به نژادی، به زراعی و مدیریت مزرعه، مدیریت مصرف آب، کیفیت آب و شیوه‌های نوین آبیاری، گیاهپزشکی (مدیریت تلفیقی آفات، بیماری‌ها و علف‌های هرز)، تغذیه و حاصلخیزی خاک، کشاورزی حفاظتی و کشت نشایی، علوم و تکنولوژی بذر، تغییر اقلیم و تنش‌های محیطی، اقتصاد، بازاریابی و تجارت از جمله محور‌های همایش ملی پنبه است که از میان ۱۷۱ عنوان  مقاله ای که به این همایش  ارسال شده است ۱۴۰ مقاله به صورت سخنرانی و پوستر ارائه شد.

در این همایش هم چنین کارگاه های آموزشی در زمینه ترویج و انتقال یافته های جدید با عناوین اصلاح ژنتیکی ارقام جدید، کاربرد روش های نوین در پایش و پیش بینی آگاهی آفات مهم پنبه و مدیریت کنترل تریپس پنبه (ضدعفونی بذر) با حضور دکتر گل محمدی مدیر کل منابع انسانی و نوسازی اداری سازمان و دکتر فرازمند رئیس مرکز فناوری اطلاعات و اطلاع رسانی کشاورزی و سایر محققان پنبه کشور برگزار شد.
تقدیر از محققان و کارشناسان ، کشاورزان و صاحبان صنایع با سابقه از جمله دو محقق بازنشسته موسسه تحقیقات پنبه کشور، مهندس قجری و محمودجانلو از دیگر بخش های مراسم افتتاحیه این همایش ملی بود.

در حاشیه این همایش هم چنین  از تمبر اولین همایش ملی علمی ترویجی یافته های کاربردی پنبه در بشرویه رونمایی شد.
گفتنی است در حاشیه این همایش نمایشگاه توانمندی های محققان پنبه کشور بصورت اختصاصی برگزار شد و مدیران وزارت جهاد کشاورزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مدیران استانی، کشاورزان پیشرو و صاحبان صنایع با حضور در غرفه موسسه نظرات و دیدگاه‌های خود را بیان نمودند. شایان ذکر است موسسه تحقیقات پنبه کشور با برپایی غرفه نمایشگاهی و ارائه توضیحات فنی، دستاوردهای تحقیقاتی این موسسه از جمله  ارقام جدید پنبه به نام های پرتو و تابان و دو رقم پنبه موتانت را به عموم علاقه مندان معرفی کرد.