گزارش تفصیلی از برگزاری نخستین پیشنشست «دومین همایش آسیبشناسی پایاننامهها و رسالهها در حوزه علوم انسانی و اسلامی با تاکید بر نقد کارآمدی» در دانشگاه مذاهب اسلامی/ یکشنبه ۱۵ دیماه
نخستین پیشنشست «دومین همایش آسیبشناسی پایاننامهها و رسالهها در حوزه علوم انسانی و اسلامی با تاکید بر نقد کارآمدی» در دانشگاه مذاهب اسلامی برگزار شد.
به همت معاونت پژوهشی و فناوری دانشگاه مذاهب اسلامی نخستین پیشنشستِ دومین همایش آسیبشناسی پایاننامهها و رسالهها در حوزه علوم انسانی و اسلامی با تاکید بر نقد کارآمدی با حضور دکتر کیوان صالحی، عضو هیات علمی دانشگاه تهران و دکتر مهدی رهبر، عضو هیات علمی دانشگاه مذاهب اسلامی به عنوان سخنرانان این پیشنشست و سایر اعضای هیات علمی دانشگاه و علاقهمندان امروز ۱۵ دیماه از ساعت ۱۰ لغایت ۱۲ در محل سالن کنفرانس دانشگاه برگزار شد.
این نشست علمی با قرائت فاتحه بر روح پر فتوح سپهبد شهید، حاج قاسم سلیمانی و سایر همرزمان شهیدش، شروع شد.
در آغاز نشست، خانم دکتر ملکی، معاون پژوهشی و فناوری و نیز دبیر کمیته علمی همایش، پس از خیر مقدم و تسلیت به مناسبت شهادت سردارِ سپهبد حاج قاسم سلیمانی، بیان داشت که این شهید بزرگوار کار سختافزاری در حوزه تقریب را در اوج انجام میدادند و رسالت دانشگاه مذاهب اسلامی هم جهاد علمی و انجام کار نرمافزاری در زمینه تقریب، به صورت دقیق و هوشمندانه، است.
دکتر کیوان صالحی، عضو هیات علمی دانشگاه تهران و اولین سخنران این نشست، در بابِ « شناسایی عوامل موثر و مرتبط با گرایش دانشجویان به موسسات پایاننامه و مقالهنویسی» سخن گفت.
وی دستهبند دقیقی مبتنی بر یک تحقیق میدانی از عوامل موثر بر مراجعه دانشجویان به سمتوسوی این گونه موسسات عرضه کرد و در پایان هم راهکارهای مقابله با این معضل حاکم بر فضای علمی و پژوهشی کشور، پیشنهاد داد.
در ادامه نشست دکتر رهبر عضو هیات علمی دانشگاه و مدیر گروه فقه و حقوق امامیه، سخنرانی خود را تحت عنوان «ضرورت عقلی کاربست تطبیق در پژوهش های علمی»، ارائه کرد.
وی مجموعهای از قواعد منطقی، فلسفی و اصولی را در باب اینکه محققان و پژوهشگران را ملزم به کاربست رویکردهای تطبیقی در پژوهشهای خود مینمایند، بیان کرد.
در پایان، هریک از اعضای هیات علمی حاضر در نشست، نقطهنظرات خود را ارائه دادند. دبیری این نشست علمی را دکتر حامد شریعتی نیاسر، عضو هیات علمی دانشگاه مذاهب اسلامی، بر عهده داشتند.