همزمان با هفته پژوهش و فناوری برگزار شد؛
از میان اعضای هیات علمی دانشگاه، دکتر محسن رفعت به عنوان نفر اول و دکتر مونا جامی پور به عنوان نفر دوم انتخاب و دکتر فاطمه زمانی، دکتر محمود صفری، دکتر مریم بحرینی، دکتر سید حسام الدین لسانی، دکتر محمد رضا فلاح نیز شایسته تقدیر معرفی شدند.
همچنین خانم مینا خوشرو از میان دانشجویان دانشگاه در حوزه فعالیت های پژوهشی شایسته تقدیر دانسته شد.
دکتر ابراهیم عبدی پور رئیس دانشگاه حضرت معصومه(س) در این مراسم گفت: امروزه همه دانشگاهها باید به سمت دانشگاه ها نسل چهارم بروند.
وی به تحلیل محور فعالیت دانشگاهها پرداخت و گفت: دانشگاههای نسل اول دانشگاههایی آموزش محور بوده و دانشگاههای نسل دوم، پژوهش محور هستند که در این دانشگاهها پژوهش و تولید علم اهمیت بیشتری دارد.
وی افزود: دانشگاه های نسل سوم دانشگاه هایی کار آفرین هستند و دانشجویان باید با کسب تواناییهای علمی و عملی قابل توجه، دانش را همراه با مهارتها و تواناییهای کاربردی یاد بگیرند و نگرش کارآفرینانهای را دارا شوند.
رئیس دانشگاه ویژه بانوان حضرت معصومه(س) بیان کرد: دانشگاه نسل چهارم، دانشگاهی جامعه محور بوده که در آن تلاش میشود تا دانشجو، علم، دانش، تخصص و توانایی خود را در جهت حل مسائل و مشکلات جامعه به کار گیرد.
وی افزود: در دانشگاههای نسل چهارم، آموزش و برنامه های آموزشی برای دانشجو، انتزاعی و صرفا تئوریک دنبال نمی شود و به مسائل جامعه از جمله صنعت، اقتصاد، معضلات و آسیبهای اجتماعی و تمام نیازهای زندگی جمعی اهمیت داده می شود.
دکتر عبدیپور گفت: اساتید و دانشجویان و محققان در دانشگاههای نسل چهارم، علم و مهارت خود را در رابطه با مسائل مهم جامعه بکار میگیرند تا بخشی از این مسائل را حل و راهکارهای لازم برای زندگی اجتماعی بهتر را برای افراد جامعه فراهم کنند.
این استاد تمام دانشگاه گفت: دانشجویان در دانشگاه های نسل سوم و چهارم نباید صرفا به دنبال کاری دولتی و میز و پست اداری باشند و باید خود با توانایی بدست آمده در دانشگاهها، کارآفرین باشند و نه تنها خود بلکه تعدادی از افراد جامعه را نیز در مسیر کسب و کار و فعالیتهای مفید اجتماعی و اقتصادی با خود همراه کنند.
دکتر عبدی پور با اشاره به محور عملیاتی دانشگاه حضرت معصومه(س) گفت: دانشگاه حضرت معصومه (س)، دانشگاه نوپایی است که در هر چهار بعد، گام های مهم و بلندی را بر داشته است و امسال نیز بعد از دو سال تلاش و رایزنی توانستیم برنامه عملیاتی پنج ساله دانشگاه را در وزارت علوم به تصویب برسانیم.
وی توسعه برنامه های آموزشی و رشته های تحصیلی را از دستاوردهای این برنامه عملیاتی دانست و افزود: طبیعتا دانشگاهها، اعضای هیات علمی و دانشجویان نقش، مهم و بسزایی دارند؛ آنها هم سربازان پیاده نظام و هم فرماندهان، طراحان و برنامهریزان این مسیر پر اهمیت هستند و قطعا باید همه دستگاههای کشور به این دست فعالیت ها و پژوهشهای ملی اهمیت بدهند.
وی ادامه داد: خوشبختانه نهادهای انقلابی هم این ضرورت را احساس کردهاند؛ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سازمان های بسیج از جمله بسیج اساتید، بسیج دانشجویان، بسیج حقوقدانان با نهادهای آموزش عالی همراهی خوبی دارند؛ انشالله بتوانیم با همکاری همه نهادهای انقلابی فعالیت خود را در این مسیر گسترش داده، نیازهای کشور را بیش از پیش بشناسیم و به رفع آن بپردازیم.
دکتر مهدی بهرامیان، رئیس سازمان بسیج حقوقدانان در این مراسم گفت: بیانیه گام دوم انقلاب سرتاسر از یک محور مهم برخوردار است آن هم جوانان هستند.
مسئول سازمان بسیج حقوق دانان اضافه کرد: مقام معظم رهبری از اول تا آخر بیانیه در قسمتهای مختلف تمام امیدشان به جوانان است. رهبر انقلاب دانشگاهها را موتورهای متحرک کشور میدانند.
وی اظهار کرد: دغدغه امروز جوانان بحث اشتغال، امنیت اقتصادی، شایسته سالاری است. ممکن است این دغدغهها برای ما فرسایش اجتماعی ایجاد و در انگیزه ما هم اثرگذار باشد.
بهرامیان تصریح کرد: همه ما نیاز به پیشرفت و موفقیت داریم. این نیاز به انگیزه ما خیلی کمک میکند. امروز بسیاری از دانشجویان به مسائل سیاسی و اقتصادی دغدغه دارند.
وی تصریح کرد: ما آمادهایم در سازمان بسیج حقوقدانان یک مرکز مهارت افزایی که هم بتواند آموزش بگیرد و هم بتواند آموزش و مشاوره در برابر آسیبهای اجتماعی بدهد ایجاد کنیم.
دکتر فاطمه زمانی، مدیر پژوهش و فناوری دانشگاه هم ضمن ارائه گزارشی افزایش ۲.۶ برابری طرح های پژوهشی و افزایش ۱۷ درصدی چاپ کتاب در ۲ سال اخیر نسبت به ۲ سال پیش از آن و همچنین تصویب و اجرای ۴ طرح پژوهشی خارجی را از فعالیت های مدیریت پژوهشی دانشگاه دانست.
وی امور اجرایی مدیریت پژوهشی را هم مورد توجه قرار داد و راه اندازی سیستم تلفن ویپ، فیبر نوری، راه اندازی شبکه ساختمان مرکزی و ساختمان ورزشی و ایجاد و بروزرسانی سامانه ها و اپلیکیشن های کامپیوتری را اقداماتی از این دست عنوان کرد.
گفتنی است در پایان این مراسم، به منظور توسعه و ارتقاء سطح همکاریهای علمی - فرهنگی و پژوهشی و همچنین بهره گیری بهینه از امکانات موجود در جهت تحقق اهداف، تفاهمنامهای میان سازمان بسیج حقوقدانان و دانشگاه حضرت معصومه(س) منعقد شد.
۹۸/۹/۲۵