عمومی | دانشگاه رازی

توضیحات روابط عمومی دانشگاه رازی در خصوص یک خبر

توضیحات روابط عمومی دانشگاه رازی در خصوص یک خبر

در پی اقدام خبرگزاری فارس کرمانشاه به درج خبری با عنوان «رونمایی از حقوق‌های نجومی در «دانشگاه رازی» کرمانشاه + سند» به تاریخ ۱۳۹۸/۰۹/۳۰، روابط عمومی دانشگاه رازی موارد ذیل را جهت تنویر افکار عمومی در این خصوص به استحضار می‌رساند:

دانشگاه رازی جزء معدود بخش‌های دولتی است که در اجرای ماده ۲۹ قانون برنامه ششم و بخشنامه‌های مرتبط با آن در موضوع انتشار حقوق مدیران (از جمله بخشنامه شماره ۶۶۱۱۱ مورخ ۱۳۹۷/۰۲/۱۸، شماره ۳۳۶۵۶۶ مورخ  ۱۳۹۷/۰۷/۰۲ شماره ۵۷۸۳۶۰ مورخ ۱۳۹۷/۱۰/۲۰ و....) علیرغم عدم الزام صریح (مستند به ماده یک احکام دایمی برنامه‌های توسعه کشور مصوب مجلس شورای اسلامی) و صرفا بر اساس اعتقاد و باور عمیق و در راستای شفاف‌سازی؛ اقدام به انتشار فیش حقوقی مدیران در پورتال دانشگاه نموده است؛ بنابراین خبر آن خبرگزاری، اصولا کشف موضوع پنهانی نبوده و این فیش‌ها از فروردین ۱۳۹۷ روی پورتال دانشگاه در دسترس عموم مردم بوده است. اینکه خبرگزاری محترم، به زعم خود، اقدام به پرده‌برداری از فیش‌های نجومی حقوق مدیران دانشگاه رازی می‌نماید جای بسی سوال و ابهام دارد و به دور از رسالت حرفه‌ای یک نهاد اطلاع‌رسانی است. بدیهی است وابستگی این خبرگزاری به نهادهای انقلابی، مسئولیت اخلاقی آن را دو چندان می‌کند.

۱) حقوق اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها و قضات به دلیل اهمیت جایگاه این قشر، طبق قوانین و مقررات موضوعه کشور از شمول قوانین مرتبط با حداقل دریافت مستثنی است. کلیه پرداختی‌های دانشگاه رازی به اعضای هیات علمی(اعم از مدیر و غیرمدیر) همچون سایر دانشگاه‌های کشور، بر اساس مرتبه، پایه و... و طبق آیین‌نامه استخدامی اعضای هیات علمی دانشگاه‌های وابسته به وزارت عتف تعیین می‌شود و به‌صورت متمرکز از طریق خزانه‌داری کل کشور صورت می‌پذیرد و تحت کنترل دستگاه‌های نظارتی است و در پرداخت‌ها هیچ‌گونه تخلفی صورت نپذیرفته است. انتظار می‌رفت آن خبرگزاری محترم، قبل از انتشار و ایجاد شائبه، این موضوع را به دستگاه‌های نظارتی از جمله سازمان بازرسی و دیوان محاسبات گزارش می‌کرد و در صورت وقوع تخلف، اقدام به شبهه‌افکنی و سیاه‌نمایی می‌نمود. ضمنا فیش‌های مورد استناد در خبر فوق‌الذکر، علاوه بر حقوق، شامل معوقه‌ها نیز بوده است که متاسفانه مورد توجه قرار نگرفته است!؟

۲) درحالی‌که شفاف‌سازی به‌عنوان رسالتی بااهمیت و مناقشه‌آمیز در حوزه توسعه اجتماعی مطرح است و انتقاد از مدیران و مقامات دولتی و طرح کاستی‌های موجود، در تعالی جامعه تاثیرگذار است؛ لکن طرح موضوعات غیرواقعی و با بیان‌های مبتنی بر اغراق، توهین و افترا، علاوه بر منع اخلاقی، اثرات نامطلوبی را بر پیکره سرمایه اجتماعی وارد می‌کند. همه ما موظفیم برای آموزش شفاف‌سازی و احترام به قوانین و حفظ سرمایه اجتماعی مبتنی بر آموزه‌های اخلاقی- اسلامی تلاش کنیم. در خصوص موضوع مورد بحث، اغراق و تحلیل هدفمند و غیر واقعی بدون ملاحظه قوانین و مقررات، می‌تواند اعتماد عمومی به کارگزاران نظام را دچار آسیب نموده و موجبات کاهش اثر تسهیل‌گری تعاملات بین فردی و سازمانی را فراهم و زمینه‌ساز بروز تنش‌ متقابل بین جامعه و گروه‌های اجتماعی با دانشگاه به‌عنوان نمود عقلانیت و راست اندیشی گردد؛ ازآنجاکه نظام‌های نوین اجتماعی روابط افراد را به‌سوی نهادها و سازمان‌ها سوق داده و در این بین دانشگاه از موقعیت ویژه‌ای برخوردار است؛ فقدان یا کاهش اعتماد نهادی در این حوزه، می‌تواند شالوده روابط بین دانشجویان، جامعه، کارکنان را با چالش مواجه ‌ساخته که هم جهتی با این چالش، گناهی نابخشودنی است.

۳) بنابر موارد فوق، طرح موضوع «پرداخت‌های نجومی و غیرمتعارف» در دانشگاه رازی فاقد وجاهت و مصداق است و به نظر می‌رسد انتشار این خبر صرفاً  موجب جریحه‌دار شدن عمدی احساسات و عواطف شده و زمینه رواج فرهنگ اتهام‌زنی، توهین و بی‌حرمتی افراد را فراهم نماید و این مسائل، مانع از گسترش فرهنگ شفاف‌سازی می‌شود. در این خصوص توجه ویژه به بیانات مقام معظم رهبری می‌تواند راهگشا باشد که می‌فرمایند: «در فضای عمومی و فضای مجازی متاسفانه توهین و اهانت و تهمت زدن به یکدیگر از سوی جمعی رایج شده است که این‌ها گناه کبیره است؛ روح پرداختن به یکدیگر را بگذارند برای وقت دیگر. الآن که دشمن مقابل ما ایستاده است در راستای وحدت حرکت کنند . »

از نهادهای ارزشی توقع بیشتری برای حفظ حرمت افراد می‌رود و جهل به قانون، توجیه‌گر تعابیر و اقدامات تشویش‌کننده افکار و اذهان عمومی نیست؛ لذا شایسته است آن خبرگزاری در انتشار اخبار دقت بیشتری داشته باشد و قبل از انتشار مطالب مشابه، ابتدا از طریق مراجع قانونی، از بروز تخلف آگاهی یابد و در تحلیل‌های خود انصاف را رعایت نموده، خیر جمعی و منافع ملی و رضای خداوند را مد نظر قرار دهد.

با آرزوی توفیق الهی

روابط عمومی دانشگاه رازی