عمومی | مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور

کتاب پسماند های کشاورزی،عمل آوری ومصرف در تغذیه دام ،تالیف عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات علوم دامی کشورمنتشر شد

کتاب پسماند های کشاورزی،عمل آوری ومصرف در تغذیه دام ،تالیف عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات علوم دامی کشورمنتشر شد

کتاب "پسماند های کشاورزی،عمل آوری ومصرف در تغذیه دام " منتشر شد .

نویسنده این کتاب دکتر حسن فضائلی استاد تغذیه دام موسسه تحقیقات علوم دامی وویراستار علمی آن دکتر مجتبی زاهدی فرعضو هیئت علمی بخش تحقیقات تغذیه می باشد.

این کتاب در 13 فصل تنظیم شده وشامل مطالبی در خصوص : رویکردهای کشاورزی ،بازده زیستی عوامل طبیعی وتولید منابع غذایی ،طبقه بندی کلی خوراک های دام ،پس ماندهای کشاورزی ومنابع طبیعی،مواد خشبی (ویژگی ها وروش های عمل آوری)،نیشکرو علوفه نی ،محصولات غده ایی ،پس ماندها وفرآورده های فرعی تره بار ،پس مانده های خاص (عمل آوری ومصرف در تغذیه دام)،بلوک های خوراک دام ،فناوری آبکشت در تولید علوفه،فرآورده های فرعی حاصل از محصولات دامی، می باشد.

در بخشی از مقدمه این کتاب آمده است:با صنعتی شدن جهان از یک سو وافزایش جمعیت وبالا رفتن نسبت جمعیت شهر نشین از سوی دیگر،نه تنها نیاز انسان به انرژی افزایش یافت بلکه الگوی مصرف انرژی نیز تغییر پیدا کرد،به نحوی که بهره برداری از منابع انرژی فسیلی شدت یافت.چرخه تولید ومصرف به حالت توازن منفی در آمد یعنی میزان بهره برداری بسیار بالاتر از میزانی رسید که توسط منابع گیاهی قابل ذخیره شدن می باشد.

با این حال بخش قابل توجهی از منابع ذخیره شده انرژی در بدنه گیاهان که به صورت بقایای گیاهی در سیستم زراعت حاصل می شود،مورد استفاده قرار نگرفته وبه دست بشر به هدر میرود، در حالیکه اگر از مواد مذکور در تولید غذای انسان استفاده شود،مانند مصرف در تغذیه دام ویا تولید سایر فرآورده های غذایی ،افزون بر اینکه این بخش عظیم از مواد آلی ذخیره شده به مصرف زیست وتولید خواهد رسید،بخشی نیز به صورت کود آلی دوباره وارد چرخه کشاورزی شده که بر بازده عوامل تولید می افزاید.

روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور