عمومی | دانشگاه علوم پزشکی قزوین

برگزاری اولین جلسه گروه کاری سلامت و امنیت غذایی

اولین جلسه گروه کاری سلامت و امنیت غذایی، زیر کارگروه اجتماعی، فرهنگی، سلامت، خانواده و بانوان استان قزوین در سال ۱۳۹۸، به ریاست مدیر کل امور اجتماعی استانداری و با حضور اعضا، روز دوشنبه نهم دی ۹۸ در سالن جلسات  معاونت سیاسی و امنیتی برگزار شد.

گزارش برگزاری مجامع سلامت شهرستان ها و استان و همچنین تفاهم نامه ها و پروژه های سلامت محور دستگاه های اجرایی توسط مسوول دبیرخانه شورای سیاستگذاری سلامت استان، دستور کار این نشست بود.

دکتر پیمان نامدار، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی قزوین ضمن تشکر و قدردانی از حضور اعضا و با تبریک فرارسیدن میلاد با سعادت زینب کبری( س ) و روز پرستار و همچنین گرامیداشت نهم دی، در مورد کارگروه های تخصصی توضیح داد و افزود: پیش از این در استان ۱۳ کارگروه تخصصی داشتیم که در ساختار جدید این کارگروه ها به پنج کارگروه به ریاست استاندار تقلیل یافت و کارگروه سلامت و امنیت غذایی یکی از زیرکارگروه های اجتماعی، فرهنگی، سلامت، خانواده و بانوان است که جلسات آن به ریاست معاون سیاسی و امنیتی استاندار برگزار می شود.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی قزوین با اشاره به سهم مردم و دستگاه ها در ارتقای سلامت گفت: سهم دانشگاه علوم پزشکی در حفظ و ارتقای سلامت تنها ۲۵ درصد است و این نشان می دهد که مشارکت و هماهنگی بین دستگاه های اجرایی و همچنین اجتماعی سازی سلامت چقدر اهمیت دارد.

دکتر نامدار به ظرفیت کارگروه سلامت و امنیت غذایی اشاره کرد و افزود: ظرفیت این کارگروه در اجتماعی سازی سلامت و مشارکت دادن مردم برای ارتقای سلامت خود و هدایت به سمت خودمراقبتی، از اهمیت زیادی برخوردار است و اعضای محترم کارگروه باتصویب و اجرای مصوبات سلامت محور در تحقق این مهم نقش دارند.

نوروز علی عزیزخانی، مشاور رئیس دانشگاه و مسوول دبیرخانه شورای سیاستگذاری سلامت استان قزوین نیز گزارشی از برگزاری مجامع سلامت و تفاهم نامه های منعقد شده بین دستگاه های اجرایی ارایه داد.

ضرورت اجتماعی شدن سلامت با هدف توانمندسازی مردم و سازمان ها برای خودمراقبتی سازمانی و فردی،ارکان موثر بر اجتماعی سازی سلامت، برگزاری مجامع سلامت شهرستان ها و استان با انتخاب گفتمان غالب بخشی از گزارش مسوول دبیرخانه سیاستگذاری سلامت استان بود.

در پایان مریم بیدخام، مدیر کل امور اجتماعی استانداری که در غیاب معاون سیاسی و امنیتی، ریاست این جلسه را برعهده داشت؛ ضمن بزرگداشت حماسه نهم دیماه و تبریک میلاد حضرت زینب ( س) و روز پرستار در جمع بندی مباحث مطرح شده گفت:  دستگاه ها مکلف و موظفند که در موضوع سلامت مشارکت کنند و همه باید سعی کنیم تا تراز سلامت جامعه را ارتقا دهیم و با فرهنگ سازی مردم را به سمت خودمراقبتی ترغیب کنیم.

مدیر کل امور اجتماعی استانداری پیشگیری را کم هزینه تر از درمان دانست و افزود: هزینه های پیشگیری مانع از تحمیل هزینه های بیشتر در درمان خواهد شد و این مستلزم اجرای پروژه هایی است که دستگاه های اجرایی متعهد به اجرای آن شده اند و یکی از ساده ترین راه های پیشگیری همان افزایش تحرک است که فرهنگ سازی یک روز بدون خودرو و پیاده روی خانوادگی کارکنان و آموزش به خانواده ها باید در دستور کار همه دستگاه ها قرار گیرد.