عمومی | دانشگاه رازی

همایش سبز دانشجویی در دانشگاه رازی برگزار شد

همایش سبز دانشجویی در دانشگاه رازی برگزار شد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه رازی، همایش سبز دانشجویی با هدف معرفی مدیریت سبز به دانشجویان به منظور پیشبرد اهداف مدیریت سبز، دوم دی ماه ۱۳۹۸ در سالن اجتماعات شهید دکتر علیمحمدی دانشکده علوم برگزار شد.

در ابتدای این مراسم، دکتر جهانگیر خزایی دبیر شورای راهبری مدیریت سبز دانشگاه رازی، ضمن خیرمقدم به میهمانان با اشاره به پیشینه مدیریت سبز اظهار داشت: مدیریت سبز یا توسعه پایدار از زمانی آغاز شد که بحث انقلاب صنعتی مطرح شد و جوامع بدون اینکه به زمین و محیط اطراف توجه داشته باشند توسعه صنعتی پیدا کردند.

ایشان بیان داشت: به دنبال مشکلات و پیامدهای منفی توسعه صنعتی در جهان، مفهوم توسعه پایدار پدیدار شد. در توسعه پایدار این موضوع مطرح می‌شود که چگونه می‌شود اقتصاد شکوفا و توسعه صنعتی داشته باشیم بدون اینکه به محیط زیست و اجتماع آسیب برسانیم.

دکتر خزایی محیط زیست، اجتماع و اقتصاد را سه پایه اساسی توسعه پایدار دانست و بیان کرد: به دنبال ورود کشورمان در مسیر توسعه و اقدامات خوبی که در این زمینه انجام شد، از دهه ۹۰ دانشگاه‌ها برنامه‌ای در راستای توسعه پایدار را در پیش گرفتند که مدیریت سبز نیز ذیل توسعه پایدار قرار می‌گیرد. سال ۱۳۹۵ نیز بخشنامه‌ها و آیین‌نامه‌هایی در خصوص تشکیلات مدیریت سبز در دانشگاه‌ها از سوی وزارتخانه ابلاغ شد که رئیس دانشگاه، معاون اداری و مالی و رئیس دفتر فنی و طرح‌های عمرانی مسئول تشکیل مدیریت سبز شدند.

ایشان افزود: بر اساس این ماموریت، در دانشگاه رازی شورای راهبری مدیریت سبز را تشکیل دادیم و با توجه به پیگیری‌ها و رایزنی‌ها یک قدم در دانشگاه جلوتر رفتیم و در ذیل این شورا، مرکز مدیریت سبز دانشگاه با مسئولیت دکتر هادی عبادی ایجاد شد.

دکتر خزایی در ادامه به گوشه‌ای از اقدامات و فعالیت‌های انجام شده در راستای مدیریت سبز اشاره کرد و گفت: در بحث توسعه پایدار ما به دنبال محیط و ساختمان‌های پایدار هستیم که کمترین آسیب به محیط زیست وارد شود. بر همین اساس طرح جامع دانشگاه در راستای توسعه پایدار در دو پردیس طاقبستان و کشاورزی و منابع طبیعی انجام شد.

ایشان با بیان اینکه طرح جامع دانشگاه بر اساس معیارهای توسعه پایدار تدوین و مصوب شده است، افزود: در این راستا اقدامات عمرانی زیادی شکل گرفت، حدود ۴۰ درصد به فضای کالبدی دانشگاه اضافه شد که ۵۰ هزار متر مربع از این فضا به بهره‌برداری رسید و ۳۰ هزار مترمربع هم در دست ساخت داریم. محوطه‌سازی دانشگاه با رشد ۱۵۰ درصدی مواجه شد و این روند همچنان ادامه دارد.

دکتر خزایی ایجاد محیطی سرسبز و پایدار را سیاست دانشگاه رازی دانست و گفت: فعالیت‌های زیادی نیز در بحث کاشت درخت و استفاده از سیستم‌های نوین آبیاری انجام شد. در بخش ابنیه فعالیت‌های خوبی به لحاظ معماری در ساختمان‌های در حال ساخت انجام شد تا معماری پایدارتر و تاسیسات پایدار و هوشمند داشته باشیم. هوشمندسازی و ارتقاء تمام موتورخانه‌های دانشگاه نیز در دستور کار ما قرار دارد.

در ادامه دکتر هادی عبادی مدیر مرکز مدیریت سبز دانشگاه رازی ضمن خیرمقدم به میهمانان طی سخنانی اظهار داشت: توسعه پایدار در دانشگاه رازی از سال ۱۳۹۶ شروع شد، خوشبختانه با فعالیت‌ها و اقدامات موثر صورت گرفته و حمایت ریاست محترم دانشگاه، دانشگاه رازی توانست رتبه ۴۱۵ را در بین دانشگاه‌های سبز جهان و رتبه هشتم دانشگاه‌های سبز کشور را کسب کند. این موفقیت در حالی است که تا پیش از این جایگاهی در ۱۰۰۰ دانشگاه سبز برتر دنیا نداشتیم و رتبه کشوری ما هم ۲۳ بود.

ایشان مرکز مدیریت سبز دانشگاه رازی را متشکل از کمیته‌های اصلاح الگوی مصرف، فرهنگ‌سازی و آموزش، تحقیق و توسعه، فضای سبز و سیما و منظر دانشگاه عنوان کرد و افزود: موفقیت و ارتقاء رتبه دانشگاه رازی در زمره دانشگاه‌های سبز افتخاری است که یک بخش آن با حمایت ریاست دانشگاه، معاون اداری و مالی، مدیر دفتر فنی و نظارت بر طرح‌های عمرانی صورت گرفت اما به بیانی صادقانه مرکز مدیریت سبز را با تعدادی از فارغ‌التحصیلان متعهد این دانشگاه که داوطلبانه و دغدغه‌مندانه با تلاش شبانه‌روزی وارد این مسیر شدند پیش بردیم.

دکتر عبادی خطاب به دانشجویان گفت: باید به این خودباوری برسید که شما تا چه میزان می‌توانید به پیشرفت دانشگاهتان کمک کنید، توصیه ما این است که از هم‌اکنون با مرکز مدیریت سبز ارتباط برقرار کنید، مشتاقانه پیگیر طرح‌ها، ایده‌ها و برنامه‌های شما خواهیم بود، همه ما باید این احساس مسئولیت را داشته باشیم که در پیشبرد دانشگاه خود سهیم باشیم.

ایشان در خصوص فعالیت‌های صورت گرفته در مرکز مدیریت سبز دانشگاه گفت: از ۴۰ سال پیش تا سال گذشته در دانشگاه رازی تنها ۱۵ هکتار فضای سبز داشتیم اما از سال گذشته فضای سبز دانشگاه را به ۷۰ هکتار رساندیم و انقلاب بزرگ در حوزه فضای سبز دانشگاه را مدیون زحمات دکتر رضا معبدی هستیم، امروز تقریبا در جای جای دانشگاه درخت کاشته شده و از سیستم آبیاری قطره‌ای استفاده شده است.

دکتر عبادی افزود: در سال ۱۳۹۶ در کل دانشگاه‌های کشور ۱۱۲ هزار اصله درخت کاشته شد اما در سال ۱۳۹۷ تعداد ۸۵ هزار اصله درخت در دانشگاه رازی کاشته شد که این میزان حدود ۸۰ درصد کل دانشگاه‌های کشور است.

این مسئول از کاهش ۱۲ درصدی مصرف برق در نتیجه اصلاح الگوی مصرف و ارتقاء و بهینه‌سازی موتورخانه‌های دانشگاه خبر داد و گفت: طی یکسال اخیر در مصرف ۱۵ هزار کاغذ صرفه‌جویی صورت گرفته است، افتتاح نیروگاه خورشیدی در پردیس کشاورزی نیز از دیگر اقدامات اخیر است.

دکتر عبادی از افتتاح اولین کارواش سبز دانشگاه‌های کشور در دانشگاه رازی طی بهمن ماه سالجاری خبر داد و گفت: طرح تفکیک زباله‌ها نیز به زودی در دانشگاه اجرا می‌شود.

شایان ذکر است، اجرای دف‌زنی و استنداپ کمدی، برگزاری مسابقه و اهدای جوایز، پخش کلیپ معرفی مدیریت سبز از برنامه‌های این مراسم بود.