غذاهای خانگی، مطمئن ترین غذا ها در طول سفر
مدیرنظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه، غذاهای خانگی را مطمئن ترین غذاها در طول سفر بیان کرد .
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و داروی دانشگاه، دکتر کاظم زاده گفت: اگر مجبور به صرف غذا در اغذیه فروشی ها و رستوران های بین راه هستید، از تهیه بهداشتی غذاها مطمئن شوید. در غیر این صورت از مصرف غذا در اماکن غیر بهداشتی دوری کنید .
وی با اشاره به استفاده از غذاهای بسته بندی در سفر افزود: قبل از خرید موادغذایی بسته بندی شده، حتماً به پروانه ساخت از وزارت بهداشت و تاریخ تولید و انقضای محصول توجه کنید. همچنین کنسروها را قبل از مصرف حتماً بجوشانید .
دکتر کاظمزاده اظهار کرد: در مسافرت از مصرف شیر و فرآوردههای لبنی غیرپاستوریزه ازجمله خامه، کره، پنیر و کشک غیرپاستوریزه، خودداری کنید و اگر مجبور به استفاده از شیرخام غیرپاستوریزه هستید، حتماً آن را جوشانده و ده دقیقه در حال جوش به هم بزنید .
وی در ادامه به مسمومیتهای غذایی در سفر اشاره کرد و گفت: اسهال 20 تا 50 درصد مسافران را مبتلا می کند. برای پیشگیری از اسهال در مسافرت، از غذاخوری های غیربهداشتی استفاده نکنید و در تهیه و مصرف غذا و میوه، نکات بهداشتی را به دقت رعایت کنید .
مدیرنظارت بر مواد غذایی افزود: در صورت ابتلا به اسهال در مسافرت، بکوشید مایعات بیشتری مصرف کنید و اگر به اسهال خونی یا اسهال همراه با تب بالا دچار شدید، حتماً به پزشک مراجعه کنید ..
وی به عوارض مصرف خود سرانه دارو در این دوره اشاره کرد و افزود: مصرف خودسرانه داروها اثری در کاهش دوره اسهال ندارند .
دکتر کاظم زاده تصریح کرد: این بیماری در کودکان شایع تر است و موجب تهوع، استفراغ و سردرد در افراد حساس می شود .
وی افزود: غذاهای خام و نیم پز ممکن است آلوده به عوامل عفونی باشند، بنابراین در مسافرت از مصرف آنها پرهیز کنید، و از مصرف موادغذایی، به ویژه نوشیدنی های دست فروشان در مسافرت بپرهیزید.
دکتر کاظم زاده اظهار کرد: مصرف میوه و سبزی باید پس از شست و شوی کامل، به حد کافی انگل زدایی و گندزدایی شود ./م.ع