هویت و گردشگری درگذر تاریخ
در ادامه سلسله سخنرانی های پروژه هویت ایرانیان، نشست «هویت و گردشگری درگذر تاریخ» با سخنرانی دکتر علی بامداد و خانم شهرزاد اسدی، در تالار حکمت دانشگاه شیراز برگزارشد.
این سخنرانی با همکاری معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه شیراز، کمیته گردشگری و هویت پروژه هویت ایرانیان، مرکز تبیین اندیشه های حضرت آیت الله خامنه ای و انجمن علمی بخش جهانگردی و هتلداری دانشگاه شیراز ترتیب یافت.
در ابتدای این نشست خانم دکتر معاون استاد بخش جهانگردی و هتلداری دانشگاه شیراز، هویت را امری سیال و نسبی تعریف کرد و یکی از اصلی ترین حوزه های ساخت هویت افراد را گردشگری دانست.
وی تاکید کرد: در مطالعات گردشگری هویت از اهمیت اساسی برخوردار است.
در ادامه این نشست دکتر علی بامداد سخنرانی خود را با عنوان «سبک شناسی معماری ایرانی در شکل گیری ویژگی های هویتی شهر شیراز» آغاز کرد.
دکتر بامداد ویژگی های هویتی شهر شیراز در ادوار تاریخی را شامل ۴ ویژگی تاریخی، ادبی، مذهبی و اقلیمی برشمرد.
وی در ادامه به سبک شناسی معماری و معرفی بناهای شهر شیراز با ذکر ویژگی های هویتی در دوره های تیموری، صفوی، زندیه و قاجاریه پرداخت.
دومین سخنران این نشست خانم شهرزاد اسدی بود که درخصوص «هویت ایرانیان و گردشگری در طول تاریخ» به ایراد سخنرانی پرداخت.
مدرس دانشگاه شیراز، به معرفی و تحلیل هنجارها، عقاید، ارزش ها و رفتارهای ایرانیان براساس سفرنامه های غربی اشاره کرد و گفت: انگیزه گردشگری(سفرنامه نویسی) تعبیر و تفسیر هویت مردم است که بر مبنای شرایط محیطی شکل می گیرد.