عمومی | دانشگاه علوم پزشکی تهران

مراسم نکوداشت مرحوم استاد هبت الدین برقعی برگزار شد/ دکتر کریمی: تاریخ دانشگاه چیزی جز سرمایه‌های انسانی نیست

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، در این مراسم که بعدازظهر چهارشنبه ۴ دی ۹۸ برگزار شد، دکتر کریمی رئیس دانشگاه، با تسلیت به خانواده بزرگ دکتر برقعی، شاگردان، همکاران و خانواده دانشگاه گفت: استاد برقعی دوران کودکی و نوجوانی خود را در قم و یزد سپری کرد و تحصیلات ابتدایی خود را در مدرسه ای که پدر روشن‌بینشان براساس نظام نوین آموزشی تاسیس کردند؛ گذراند و از سال ۱۳۳۹ تنفس در محیط دانشگاه تهران را آغاز کرد.
وی با بیان اینکه دکتر برقعی، ۵۲ سال در محیط دانشگاه تهران، تنفس کرد افزود: دکتر برقعی در ۱۰ سال اول برای آموزش دیدن و ۳۹ -۴۰ سال بعدی به صورت استاد، اموزش دهنده و تربیت کننده، در محیط دانشگاه زندگی کرد.
دکتر برقعی همکاری فرهیخته و استادی دوستدار دانشجو
رییس دانشگاه، با اشاره به ویژگی های اخلاقی استاد برقعی گفت: من ورودی سال ۵۳ دانشگاه تهران هستم و دوره های مختلف را به عنوان کارآموز و کارورز در بیمارستان امیراعلم گذراندم، درهمان سال ها،  شناخت دوری از استاد برقعی داشتم، بعدها که در دانشکده پزشکی مسئولیت گرفتم ایشان را به عنوان انسان منظم، معتقد به دانشگاه، مقید به قوانین و دوستدار دانشگاه شناختم.
وی افزود:  در این سال ها، نه نکته منفی از ایشان به یاد دارم و نه شخص دیگری از ایشان ذکر کرده است. دکتر برقعی انسان فرهیخته، ارام و متینی بود و به دلیل قدرت تعامل خوبشان، به عنوان یک همکار فرهیخته و متین، یک استاد دوستدار دانشجو و آموزش شناخته می شد و به درمان بیماران اهتمام داشت.
دکتر کریمی با بیان اینکه دکتر برقعی ویژگی های  دیگری هم داشت افزود: ایشان علاوه بر فعالیت در محیط دانشگاه، قدرت تحملی داشت که می توانست در بخش خصوصی  نیز فعال باشد. با این وجود هیچ گاه ندیدم و نشنیدم، استاد برقعی از فضا، امکانات و موقعیت دانشگاه  در بخش خصوص  استفاده کند و این بزرگواری، اراده و قدرت خوبی می خواهد که انسان بتواند تقسیم کار کند.
وی تصریح کرد: قطعا دکتر برقعی عزیز،  خانواده و همسری همراه و هم زبان داشت که با از خود گذشتگی ایشان، استاد برقعی توانست علاوه بر ساعاتی که در دانشگاه به تعلیم و طبابت می پرداخت، ساعاتی هم در بخش خصوصی فعال باشد. مطمئنا این حجم از کار، از زندگی خصوصی استاد کم گذاشته می شد که بایستی به همسر ایشان خسته نباشید، برای همراهی و همکاری با استاد تبریک و برای از دست دادن چنین انسان بزرگواری تسلیت گفت.
رییس دانشگاه، با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشگاه تهران، تاریخ و زندگی اساتید دانشگاه است و تاریخ چیزی جز تجربه سرمایه های انسانی در دانشگاه نیست افزود:  ۱۶۸ سال پیش، امیر بزرگ و شجاع ایران، امیرکبیر، دارالفنون را به عنوان اولین مدرسه طب در ایران تاسیس و طب نوین را در این مدرسه پایه گذاری کرد. ایشان ۱۳ روز پس از افتتاح دارالفنون، به دست عوامل شاه نابخرد، در فین کاشان به شهادت رسیدند و امروز ۱۶۸ سال از آن زمان می گذرد.
انسان‌های بزرگ تاریخ دانشگاه را ساختند
دکتر کریمی با گرامیداشت یاد اساتید بزرگ دانشگاه تصریح کرد: در تمامی این سال ها، دانشگاه سرشار از انسان هایی است که وقت، زندگی، علم و هنرشان را در این محیط گذاشتند تا امروز  دانشگاه تنومندی به عنوان دانشگاه تهران داشته باشیم. بسیاری از انسان هایی که در طول این ۱۶۸ سال تلاش کرده اند را می شناسیم و توانستیم محضر عده ای از این عزیزان را درک کنیم. اساتید بزرگی مانند پرفسور شمس، پرفسور عدل، دکتر قریب، استاد شمس شریعت،  استاد یلدای بزرگ و استاد هدایت و امروز هم استاد بزرگوار دکتر برقعی، تاریخ دانشگاه را ساختند که خداوند روح  آنان را شاد کند.
وی با اشاره به طول زندگی اساتید گرانقدر در دانشگاه افزود: دکتر هدایت نزدیک به ۷۰ سال  به صورت تمام وقت از دوران دانشجویی در محیط دانشگاه بودند تا اینکه اخیرا فوت کردند، دکتر یلدا بیش از ۶۶ سال در فضای دانشگاه و دکتر برقعی عزیز بیش از ۵۲ سال در فضای دانشگاه تنفس کردند و اساتید بزرگ دیگری که به دانشگاه عشق می ورزیدند و کمک کردند تا دانشگاه ساخته شود. در تمامی ۱۶۸-۱۷۰ سال گذشته، از علم این اساتید استفاده شده تا از جهل و نادانی و مشکلات سلامت جامعه عبور کنیم.
اخلاق و تعهد حرفه‌ای، نیاز  امروز جامعه پزشکی
رییس دانشگاه، با بازخوانی گفتگوی منتشر شده از استاد برقعی مبنی براینکه «یکی از زیباترین نقاط دنیا دانشگاه است. چرا انسان در دانشگاه کم کاری کند؟ مگر می شود ادم در دانشگاه خسته شود؟» افزود: با خواندن این جملات به یاد این نکته افتادم  که انسان هیچ گاه نباید از نیازمندانی که به او رجوع می کنند؛  خسته شود. نباید از جامعه ای خسته شود که انسان ها به او نیاز دارند و او می تواند نیازشان را برطرف کند. استاد برقعی یکی از  افرادی است که از کمک به بیماران خسته نمی شد و این را هم در زندگی کاریش در بخش خصوصی و هم در دانشگاه به ما نشان داده است.
دکتر کریمی با بیان اینکه، میراث  امثال دکتر برقعی، استاد یلدا و دکتر هدایت، اخلاق حرفه ای، تعهد حرفه ای و رفتار حرفه ای در دانشگاه است افزود:  آنچه جامعه پزشکی بخصوص جامعه جوان پزشکی به آن نیاز دارد اینکه همکاران، در کنار کار تخصصی خود، رفتار حرفه ای را با نیازمندانی که در بخش دولتی و خصوصی به آنان مراجعه می کنند رعایت کنند. این اخلاقی است که استاد برقعی برایمان به یادگار گذاشته است. به همین دلیل است که هیچگاه یلداها، هدایت ها، شمس شریعت ها، عدل ها و پروفسور شمس ها و امروز دکتر برقعی ها در دانشگاه فراموش نمی شوند؛ نمرده و نمی میرند و مانند شمع برای جوانترها چراغ راه هستند.
رییس دانشگاه در پایان سخنان خود باردیگر درگذشت استاد دکتر برقعی را به خانواده ایشان و همکاران دانشگاهی تسلیت گفت.
در ادامه، مراسم همکاران، شاگردان و بیماران مرحوم دکتر برقعی در سخنانی فقدان این استاد بزرگ را به جامعه دانشگاهی تسلیت گفتند.
خبرنگار: سمیرا کرمی
عکس: وحید مزاجردی