در دانشکده مهندسی مکانیک برگزار شد: آیین افتتاح نهمین کنفرانس بینالمللی آکوستیک و ارتعاشات ایران
در دانشکده مهندسی مکانیک برگزار شد:
آیین افتتاح نهمین کنفرانس بینالمللی آکوستیک و ارتعاشات ایران
مراسم افتتاحیه نهمین کنفرانس بینالمللی آکوستیک و ارتعاشات ایران
(ISAV۲۰۱۹)
، روزهای سوم دیماه ۱۳۹۸ با حضور ریاست دانشگاه در دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه علم و صنعت ایران برگزار شد
.
در مراسم افتتاح این کنفرانس بین المللی، ابتدا دکتر ذاکری (رییس دانشگاه)، به مهمانان و مدعوین، بویژه دکتر فیروز بختیاری نژاد و دکتر حامد حداد خداپرست که به عنوان سخنرانان کلیدی از کشور امریکا در کنفرانس حضور داشتند؛ خیر مقدم گفت و آرزو کرد هم افزایی خوب و موثری در طی دو روز برگزاری این کنفرانس صورت پذیرد.
رییس دانشگاه سپس درباره اکوسیستم جدید دانشگاه علم و صنعت ایران و اقدامات انجام شده برای عبور از دانشگاه نسل اول و دوم و ورود به دانشگاه نسل سوم و چهارم توضیح داد و گفت: در برنامه راهبردی دانشگاه که اکنون در میانه راه چهارمین برنامه ۵ ساله آن هستیم حرکت به سمت فناوری، تجاری سازی و کارآفرینی تاکید شده و اتفاقاتی نظیر راه اندازی مراکز نوآوری، تشکیل دفتر تجاری سازی و نوآوری، فعال کردن مرکز رشد، تشکیل صندوق خطرپذیر و... موید این است که جهت گیری خوبی برای ارتقای کیفی پژوهش ها و تبدیل شدن به دانشگاه نسل سوم صورت گرفته است.
دکتر ذاکری با اشاره به انعقاد اولین قرارداد تضمین متقابل توسط دانشگاه علم و صنعت ایران در گردهمایی مدیران ارتباط با صنعت دانشگاهها در هفته پژوهش در حضور معاون پژوهشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری؛ تاکید کرد: همه اینها گام هایی است که در برنامه راهبردی دانشگاه دیده شده و مجوزهای قانونی آن نیز اخذ شده است.
دکتر محمدی (رییس دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه)، دیگر سخنران مراسم افتتاحیه بود. وی با اشاره به اینکه دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه علم و صنعت ایران جزو قدیمی ترین دانشکده های مهندسی مکانیک دانشگاههای کشور است، درباره فعالیت های آموزشی، پژوهشی و فناورانه این دانشکده در ادوار مختلف فعالیت آن مطالبی را ارایه کرد. وی رتبه دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه در نظام های رتبه بندی بین المللی را ۴۴ در
NTU
، ۱۵۰-۱۰۰ در شانگهای و ۵۰۰-۴۰۰ در نظام رتبه بندی تایمز اعلام کرد و با معرفی امکانات دانشکده نظیر پژوهشکده ها و مراکز تحقیقاتی آن، تاکید کرد: دانشگاهها وظیفه دارند از پژوهش های بنیادی به سمت به ثمر رساندن آنها و تجاری سازی حرکت کنند و تلاش ما در دانشکده مهندسی مکانیک هم در همین راستاست.
در ادامه مراسم افتتاحیه، دکتر یونسیان (رییس انجمن آکوستیک و ارتعاشات ایران و دبیر کنفرانس)، ضمن خوشامدگویی به شرکت کنندگان و تقدیر از اعضای انجمن آکوستیک و ارتعاشات ایران و نیز اعضای دانشگاه علم و صنعت ایران به دلیل میزبانی نهمین کنفرانس بینالمللی آکوستیک و ارتعاشات ایران؛ گزارشی از روند برگزاری همایش و فعالیت های انجمن آکوستیک ایران ارایه کرد. وی در بخش نخست گزارش خود به تبیین اثرات ارتعاشات در زندگی روزمره و نقش سازه های طبیعی و اهمیت آن در کنترل ارتعاش زمین اشاره کرد و در بخش دوم، برنامه های جاری و آتی انجمن آکوستیک و ارتعاشات ایران را به اختصار معرفی کرد.
رییس انجمن آکوستیک و ارتعاشات ایران گفت: در حال حاضر انجمن، دو ژورنال علمی- پژوهشی به زبان های فارسی و انگلیسی دارد که در اسکوپوس به ثبت رسیده است. همچنین این انجمن در فعالیت آتی خود، مدرسه تابستانی آکوستیک و ارتعاشات را برنامه ریزی کرده است و انتخاب پژوهشگر برتر، پایان نامه برتر، اجرای مسابقه دانشجویی و برگزاری نمایشگاه جانبی را از جمله فعالیت های جاری انجمن برشمرد.
دبیر کنفرانس در ادامه سخنان خود به مقایسه وضعیت تولید علم ارتعاشات و آکوستیک ایران و جهان پرداخت و گفت: کشورمان در حوزه ارتعاشات، رتبه ۹ و در حوزه آکوستیک، رتبه ۲۶ تولید علم دنیا را دارد که در هر دو زمینه، نرخ رشد آن بالاتر از نرخ رشد جهانی است.
سپس مهندس پسندیده (مدیر اجرایی شرکت پارس تک) به عنوان حامی صنعتی کنفرانس و پس از آن پروفسور فیروز بختیاری نژاد (عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر و دانشگاه مریلند امریکا) به عنوان اولین سخنران کلیدی همایش، سخنرانی کردند.
با خاتمه مراسم افتتاحیه و با حضور مدعوین و مسئولین، نمایشگاه جانبی کنفرانس افتتاح شد و پس از آن پروفسور حامد حداد خداپرست (از دانشگاه سوانزی امریکا) به عنوان سخنران کلیدی دوم، مطالب تخصصی خود را ارایه کرد.
گفتنی است این کنفرانس دو روزه، در محورهای آزمون های شوک و ارتعاش، آکوستیک در معماری، آکوستیک در موسیقی، آکوستیک زیر آب، آلودگی صوتی، پایش وضعیت ارتعاش و صوت، پردازش سیگنال در آکوستیک، تحلیل سیگنال های گفتاری، دینامیک خودرو، دینامیک سازه، دینامیک سازه های عمران، شناسایی سامانه ها و سازه های مکانیکی، فیزیک صوت، کنترل نوفه و ارتعاش، ماشین آلات دوار، مهندسی آکوستیک، نوفه و ارتعاشات ریلی و واکنش انسان به صوت و ارتعاش برگزار می شود.
لازم به ذکر است مراسم اختتامیه نهمین کنفرانس بینالمللی آکوستیک و ارتعاشات ایران، روز چهارشنبه ۴ دیماه ساعت ۱۵:۳۰ در آمفی تئاتر دانشکده مهندسی مکانیک برگزار و در آن ضمن سخنرانی دکتر احمدیان (دبیر علمی) و دکتر طالبی توتی (دبیر اجرایی کنفرانس)، به محقق برجسته، پایان نامه برتر، مهندس برجسته و برگزیدگان مسابقه دانشجویی، جایزه اهدا خواهد شد
.