افتتاح چهاردهمین کنگره سالانه طب اورژانس در دانشگاه علوم پزشکی ایران
به گزارش روابط عمومی دانشگاه: چهاردهمین کنگره سالانه طب اورژانس با حضور دکتر جان بابایی معاون درمان وزارت بهداشت، دکتر کولیوند رئیس سازمان اورژانس کشور ، دکتر کوهپایه زاده رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران ، دکتر توکلی رئیس انجمن علمی طب اورژانس و متخصصین این حوزه مورخ ۳ دی ماه در مرکز همایش های رازی افتتاح گردید .
در ابتدا دکتر حجت شیخ مطهر واحدی دبیر علمی کنگره به ارائه گزارش این رویداد پرداخت و عنوان کرد: در این کنگره علاوه بر ارائه عناوین تخصصی طب اورژانس به فعالیتهای فوق تخصصی و فعالیتهای صنفی توجه شده است .
وی افزود : در این کنگره کارگاه های تخصصی با حضور اساتید صاحبنظر برگزار می شود.
دکتر واحدی بیان کرد: در کنگره امسال ۱۹ پنل پزشکی و پرستاری ،۱۵ سخنرانی ویژه و ۵ کارگاه آموزشی ارائه می گردد.
سپس معاون درمان وزارت بهداشت ضمن تشکر از میزبانی دانشگاه علوم پزشکی ایران اظهار کرد: با راه اندازی طب اورژانس در کشور شاهد توفیقات خوبی در این زمینه بودیم و نگرانی ها کمتر شده ، اما باز با چالشهایی در این بخش از جمله آینده شغلی ،فرسودگی شغلی ومشکلات با سایر بخش ها روبرو هستیم.
دکتر جان بابایی به همکاران حوزه طب اورژانس خاطرنشان کرد شما صاحبان فرایند کار هستید و کار کارشناسی بر عهده شماست لذا شما باید محتوای طب اورژانس را ساماندهی و به وزارت بهداشت برای حل مشکلات کمک نمایید البته کارهایی هم باید در حیطه وزارت بهداشت انجام شود که ما پیگیر آن هستیم نظیر برنامه استخدامی ،حمایت های مالی و آینده شغلی و....
وی افزود: در شیوهنامه خدمات اورژانس باید اصلاحات جامعی صورت گیرد که این با نظرخواهی و ارائه راهکارهای عملی متخصصین این حوزه انجام می شود.
دکتر جان بابایی تصریح کرد :یکی دیگراز کارها، پیگیری فرایند ساختار مدیریتی و مدیریت مدل بیمارستانی در سیر پذیرش بیماران است که باید ساماندهی گردد.
ایشان بر ساختار مند کردن و ساماندهی ردیابی و پیگیری بیمار در بیمارستان و توجه به مسئله نرم افزاری تاکید کرد.
معاون درمان وزارت بهداشت ابراز کرد :امید است در این همایش علاوه بر مبادلات علمی فرصتی فراهم شود تا متخصصان این حوزه با تبادل افکار ، راهکارهای سازنده را برای حل مسائل و چالش های طب اورژانس ارائه نمایند .
دکتر جان بابایی از همکاری اورژانس و ارائه خدمات ارزشمند در بحث کد ۲۴۷ و ۷۲۴ تقدیر کرد و افزود: این کار باید در همه استانها توسعه یابد .
ایشان با اشاره به محدودیت های تعرفه های بیمه ای واختلالات ایجاد شده در خدمات سرپایی ذکر کرد:در راستای کاهش هزینه ها و افزایش رضایتمندی بیماران، پیگیری خدمات طب اورژانس باید ساماندهی شود .
در ادامه رئیس سازمان اورژانس کشور ، گزارشی از اقدامات ارائه شده در زمینه فوریتهای پزشکی و خدمات پیش بیمارستانی ارائه داد و بیان داشت: تشکیل سازمان نوپا و جوان اورژانس و تنظیم اساسنامه سبب مشخص شدن مسیر قانونی و عملیاتی فرآیندهای موجود گردید.
دکتر کولیوند اظهار کرد:همکاران عاشق ، متعهد و بی ادعا اورژانس سنگین ترین و پر مخاطره ترین کارها رابرای نجات بیماران انجام می دهند.
وی اعلام کرد:در حال حاضر ۵۵۰۰ آمبولانس با بهترین تجهیزات و ۴۴ فروند بالگرد در خدمت اورژانس می باشد که مصدومان بسیاری ازاین طریق اعزام شدند ، گفتنی است ارزش نسبی این کار غیر قابل تعیین است.
رئیس سازمان اورژانس کشور با اشاره به انجام اقدامات خوب بر اساس برنامه استراتژیک ذکر کرد: همکاری بین بخشی و همدلی سایر سازمان ها با سازمان اورژانس بسیار خوب بوده است و ما توانسته ایم در سال گذشته آموزش همگانی در سطح مدارس و مساجد را برای پیشگیری از سوانح سوختگی برگزار نماییم و ۶۵ درصد از میزان مصدومین با این کار کاهش پیدا کردند .
همچنین در اجلاس rc۶۶ ، خدمات اورژانس وفوریت های پزشکی قابل شهود بود و نمایندگان سازمان جهانی بهداشت از عملکرد اورژانس کشور ایران تقدیر نمودند .
وی افزود: تیمهای واکنش سریع در سازمان اورژانس تشکیل شده و ما درنظر داریم دورههای آموزشی و مهارت افزایی در سطح بینالمللی برگزار نماییم .
ایشان خطاب به همکاران سازمان اورژانس کشور گفت: شما اثر گذار در نظام سلامت هستید وما متعلق به تک تک شما می باشیم .
دکتر کولیوند از تشکیل دانشکده فوریت های پزشکی خبر داد و خواستار ارائه پایان نامه ها و مقالات در راستای حل مشکلات طب اورژانس برای ارتقای کیفیت کار شد.
وی عنوان داشت : در راستای نجات مردم و خدمات رسانی بهتر تمام تلاش خود را برای انسجام فعالیتهای حوزه طب اورژانس و حمایت همکاران این حوزه بکار می بریم.
چهاردهمین کنگره طب اورژانس تا پنجم دی ماه به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی ایران در مرکز همایش های رازی ادامه دارد.
تهیه خبر : رهنورد