زمینهسازی برای تحولآفرینی نخبگانی باید در اولویت قرار بگیرد
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛
آریا الستی؛ معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان در نشست تودیع و معارفه رئیس بنیاد نخبگان استان بوشهر با اشاره به لزوم نهادینهشدن تعاریف نخبگی در جامعه، گفت: فردی که ضریب هوشی بالایی دارد و یا از تخصص در یک حوزه خاص برخوردار است، الزاماً نخبه نیست.
وی افزود: تخصص و ضریب هوشی از ارکان نخبگی است اما نمیتوانند به تنهایی نخبگی را تعریف کنند.
الستی با بیان اینکه نخبگی از انتخاب می آید، ادامه داد: برگزیدگی جزو ویژگی¬های نخبه است. فردی که در جامعه در موضوعی برگزیده است و مورد توجه و پیروی مردم است، توانایی ایجاد تحول دارد. این فرد باید با دوری از خودخواهی، دیگرخواه باشد و به دیگران هم فکر کند یا دیگران را در تصمیمگیری مقدم بر خود بداند.
معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان اظهار داشت: نخبگی به مفهوم تلاش برای زودتر رسیدن به اهداف زندگی شخصی نیست، با این نگاه، افراد بسیاری در بالاترین درجه تخصص هستند ولی به نخبگی نرسیدهاند، هدف نخبه کمک به دیگران در رسیدن به اهداف است.
وی با بیان اینکه نخبه باید تحول آفرین باشد، تصریح کرد: در استان بوشهر نخبگان بسیاری حضور دارند که به واقع هر کدام یک ملت هستند و توانستهاند منشاء اثرات بسیاری باشند.
الستی با اشاره به اینکه نخبگی تجمیع ویژگیهای متعدد است، اظهار داشت: اگر کشور بخواهد به سمت تعالی حرکت کند، نیازمند پیشران است. این پیشرانان در حقیقت همان نخبگان هستند که طبق بیانات رهبرمعظمانقلاب باید مدیریت تحولات کشور را به دست داشته باشند و نه صرفاً مدیریت.
معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان ادامه داد: این بنیاد وظیفه کشف، شناسایی و پرورش استعدادها را دارد. در واقع، بنیاد ملی نخبگان نه جای وزارت علوم برنامه¬ریزی علمی انجام میدهد نه تداخلی با رسالتها و ماموریتهای دانشگاه دارد؛ بلکه یک نهاد برنامه ریز و هماهنگکننده در تعامل بینبخشی برای تسهیل مسیر نخبهپروری و اثرگذاری نخبگانی است.
الستی در پایان با تاکید بر لزوم ادامه مسیر طی شده با سرعت و کیفیت بیشتر، خاطرنشان کرد: زمینهسازی برای اثرگذاری نخبگان و تحولآفرینی آنان اقدام مهمی است که باید در اولویت قرار بگیرد.