عمومی | دانشگاه علوم پزشکی مشهد

دانشگاه علوم پزشکی مشهد میزبان نخستین جشنواره ملی هنر و روان

نخستین جشنواره ملی هنر و روان یادواره دکتر حجازی به منظور انگ زدایی از بیماران روان به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار می شود.

به گزارش وب دا، این جشنواره در محورهای سلامت روان در زندگی شهری و روستایی،معنویت، مناسک و سلامت روان،اورژانس های اجتماعی،شادمانی و اندوه، والدگری مثبت،ارتباط موثر،خشم و ترس،پذیرش تفاوت ها،تاب اوری روانشناختی،فرهنگ و سلامت روان،حاشیه نشینی و اختلالات روانی،کودکان و دنیای روانی شان، کودک آزاری و مراقبت از زنان اسیب پذیر، سالمندان و اقلیتها اردیبهشت ماه سال آینده برگزار می شود.

رییس جشنواره هنر و روان در گفتگو با وب دا، با اشاره به اینکه این جشنواره در سه رشته داستان کوتاه، فیلم کوتاه و عکس برای عموم مردم برگزار می شود، اظهار کرد: این جشنواره به منظور آشنایی هر چه بیشتر مردم با بیماریهای روان پزشکی، با حضور عموم مردم به ویژه هنرمندان و اساتید این حوزه برگزار می شود.

دکتر محمد رضا فیاضی بردبار با بیان اینکه عموم مردم فرصت دارند تا اول اسفندماه آثار خود را به دبیرخانه جشنواره هنر و روان ، یادواره دکتر حجازی ارسال کنند، ادامه داد: ۴ اردیبهشت ماه اختتامیه جشنواره همراه با اهدای جوایز برگزار می شود تا در این راستا گامی برای انگ زدایی از بیماران روان برداشته شود.

دکتر فیاضی با اشاره به اینکه سالهای گذشته دانشگاه زنجان جشنواره ای با این محوریت در قالب عکس برگزار  کرده است، گفت: جشنواره در این وسعت و با حضور چند رشته هنری ، برای اولین بار در مشهد برگزار می شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در این جشنواره از هنرهای مختلف برای نهادینه کردن فرهنگ انگ زدایی به بیماران بهره گرفته می شود، گفت: در این جشنواره آثار منتخب توسط داوران حرفه ای و بین المللی ارزیابی می شود .

وی با اشاره به اینکه از نهادها و ارگان های مختلف به خصوص نهادهای فرهنگی وهنری برای برگزاری این جشنواره همفکری گرفته شده است، ابراز کرد: افراد بزرگ در طول تاریخ در حوزه های مختلف هنری، سیاسی و علمی حضور داشتند که از ناراحتی روان نیز رنج می بردند بنابراین بیماری روان به معنای ترد شدن از جامعه و اتمام زندگی فرد نیست.

دکتر فیاضی با بیان اینکه برخی از اختلالات روان پزشکی جنبه ژنتیک دارد و در برخی موارد نیز بیماری به اشکال مختلف خود را نشان می دهد، گفت: به عنوان نمونه اختلال افسردگی در بانوان شایع تر از آقایان است اما در آقایان اختلال خود را به شکل بدرفتاری و پرخاشگری نشان می دهد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه برای آموزش عمومی در خصوص بیماریهای روان پزشکی تاکنون چندین کتابچه توسط اساتید منتشر شده است، اظهار کرد: در بخش های بیمارستانی بیش از ۱۵۰ نوع بروشور در حوزه روان پزشکی برای استفاده خانواده بیماران قرار داده شده است.

وی با تاکید براینکه افراد توانمند زیادی با بیماری روان به زندگی خود ادامه می دهند، عنوان کرد: اختلال در خوردن غذا بین افراد با تحصیلات بالا بیشتر وافسردگی در بین افراد ضعیف بیشتر نمود و شیوع دارد؛ علاوه براین برای خانواده بیماران هنگام مرخصی توضیحات لازم ارائه می شود تا بیماری که بهبود یافته دوباره به خاطر رفتار اشتباه اطرافیان دچار عود نشود.

دکتر فیاضی با اشاره به اینکه از چهار دهه پیش نهضت آسیب زدایی از بیماران روان ایجاد شده است، بیان کرد: براساس آخرین اطلاعات علمی، بیماران حاد نیز مدت بستری زیادی ندارند و بعد از دوران بهبودی به زندگی و جامعه باز می گردند اما باید خانواده ها و اطرافیان بیماران به دور از انگ زدن به بیمار ، روند درمان را تکمیل کنند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه ماندگاری بیماران در مراکز درمانی روان برخلاف تصور عموم زیاد نیست، اظهار کرد: بیشتر بیمارانی که مدت طولانی در بیمارستان بستری هستند فاقد خانواده هستند از همین رو بهترین مکان برای زندگی این افراد بیمارستان است .

وی گفت:سالهای گذشته به مراکزی که بیماران روان حضور داشتند دارالمجانین گفته می شد زیرا صرفا این بیماران نگهداری می شدند اما امروز نگاه جامعه باید نسبت به بیماران روان تغییر کند و بدانند بیماری روان مانند بیماریها و اختلال جسمی است ، دوره عود و درمان دارد و افراد جامعه باید با خود آشتی کنند زیرا احتمال ابتلا به بیماریهای روان کمتر از بیماری جسمی نیست و هر فردی امکان دارد در برهه ای از زندگی خود دچار این بیماری شود و پس از درمان دوباره به جامعه بازگردد.

{jcomments on}