عمومی | دانشگاه علوم پزشکی همدان

همدان ظرفیت پایلوت بودن در اقدامات بزرگ حوزه‎ سلامت را دارد/به همدلی و وفاق در استان همدان دل بسته‌ایم


وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر قابلیت استان همدان برای پایلوت بودن در اقدامات بزرگ حوزه‎ سلامت گفت: به همدلی و وفاق در استان همدان دل بسته‌ایم.

به گزارش پایگاه خبری وب‌دا در همدان، دکتر سعید نمکی با بیان اینکه امسال هشت هزار و ۱۰۰ تخت در کشور در  ۶۶ بیمارستان بهره برداری می‌شود گفت: این در حالیست که بالاترین میزان بهره‌‎برداری از تخت‌های بیمارستانی در طول یک سال ثبت شده است.

وی با اشاره به اینکه شمار تخت‌های بیمارستانی از ۹۶ هزار در دولت پیشین به ۱۴۰ هزار تخت تا پایان دولت تدبیر و امید می رسد، تصریح کرد: سال آینده ۶ هزار تخت به ظرفیت فعلی اضافه اضافه خواهد شد.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر اینکه دستاوردهای عظیمی در عرصه نظام سلامت کشور وجود داشته است، کاهش مرگ مادران و کودکان را تنها بخش کوچکی از این دستاوردها دانست.

وی افزود: با نگاه مثبت دولت به حوزه سلامت و اولویت قرار گرفتن این بخش در توسعه زیر ساخت‌ها و کاهش پرداخت از جیب بیمار، ماندگاری طبیب و کادر پزشکی در مناطق محروم و کمتر توسعه یافته و رسیدگی ویژه به بیماران خاص و سخت درمان دستاوردهای مهمی کسب شده است.

*تقدم پیشگیری بر درمان و درمان سرپایی بر بستری

دکتر نمکی گام دوم طرح تحول را تقدم پیشگیری بر درمان و درمان سرپایی بر بستری عنوان کرد و گفت: هم‌اکنون تعداد۱۵۰ تخت و دستگاه دیالیز وجود دارد اما باید قبل از اینکه بیمار در تخت بیمارستان محتاج دستگاه دیالیز شود این بیماران پایش و شناسایی شوند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه سالانه ۹۷ تا ۱۰۰ هزار مرگ به دلیل فشار خون بالا وجود دارد، گفت:

با اجرایی شدن طرح بسیج ملی کنترل فشار خون تعداد ۲ میلیون و ۶۷۰ هزار مبتلا به فشار خون بالا شناسایی شدند که سهم همدان ۱۴ هزار نفر است.

وی بر لزوم محدود کردن مصرف نمک، تغییر الگوی زندگی و مشارکت بین بخشی برای کاهش فشار خون بالا تاکید کرد و افزود: سالانه ۳۸۰ هزار مرگ وجود دارد که ۳۱۳ هزار مورد مربوط به بیماری غیرواگیر ازجمله سرطان، فشار خون بالا و دیابت و نارسایی کلیه است و کاهش این آمار تنها با همکاری بین بخشی محقق می‌شود.

دکتر نمکی اضافه کرد: برای کاهش بیماری‌های غیرواگیر باید برنامه طراحی شود که میزان ابتلا را کم کرد در این راستا باید ببینیم که چه آموزش هایی به مردم داد و چه برنامه هایی در مدرسه و آموزش و پرورش برای کاهش مرگ و میر ارائه کرد.

* تغییر زندگی، الگوی تغذیه و ورزش مناسب و تحرک کافی نهادینه شود

وی ادامه داد: آموزش و پرورش مهمترین زمینه برای نهادینه کردن تغییر زندگی، الگوی تغذیه و ورزش مناسب و تحرک کافی است و در مدارس می‌توان تغییر رفتار و الگوی رفتار را نهادینه کرد، بنابراین با تمرین منسجم کار بین‌بخشی به کاهش بیماری‌های غیر‌واگیر پرداخت.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در حوزه درمان تکلیف و وظیفه اصلی رییس دانشگاه علوم پزشکی در اولین گام رفع دغدغه بیماران و جلب رضایت آنان است با بالا بردن انگیزه در کارکنان، مراجعه سرزده به بیمارستان ها و شنیدن مشکلات مردم میزان رضایتمندی را بالا برد.

وی اضافه کرد: پرونده الکترونیک سلامت، سیستم ارجاع، پزشک خانواده و «گایدلاین های بالینی» که در برنامه پنجم از تکالیف مجلس شورای اسلامی بود بر زمین مانده بود امید می رود این برنامه ها را همدان به عنوان استان پیشتاز اجرایی و دنبال کند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یکی از چالش های جدید حوزه بهداشت را بیماری های غیرواگیر دانست و تاکید کرد نباید به خاطر تاثیر بیماری های غیرواگیر در افزایش مرگ و میر از  بیماری های واگیردار غافل شد.

دکتر نمکی اضافه کرد: ۴۰ هزار بیماری «اچ.آی.وی» ثبت شده در کشور وجود دارد که این آمار نوک کوه یخ است و تنها راه ارزان قیمت و پرفایده در زمینه اچ.آی.وی آموزش عمومی است.

وی گفت: بهداشت دهان و دندان مقوله فراموش شده وزارت بهداشت بود بنابراین طرح مدارس بدون پوسیدگی دندان راه اندازی شد چرا که بیشترین هزینه خانواده ها صرف دندان می‌شود.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: سه هزار و ۲۰۰ یونیت و سه هزار و ۶۰۰ دندانپزشک وزارت بهداشت در نوبت بعدازظهر و شب در اختیار مردم، زنان باردار و شیرده و دانش آموزان به صورت رایگان خدمات می‌دهند.

وی با بیان اینکه به شدت باید به بهداشت روان توجه شود گفت: ایران مردمانی افسرده ای دارد که این افسردگی عامل بسیاری از ناهنجاری ها است به گونه ای که در ۴۸ ساعت گذشته از ۲ دانشگاه اخبار ناراحت کننده شنیده ام.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یادآوری کرد: رهبری معظم انقلاب بارها بر با نشاط کردن فضای جامعه، پرهیز از دلمردگی و افسردگی و ندادن سیگنال مایوس کننده به مردم تاکید کردند چرا که افسردگی مادر مریضی ها است.

وی گفت: استان  همدان از دیرباز مهد علم، فرهنگ، دین، تقوا و الگوی بزرگ توسعه جهان بوده است و فرهنگ اسلامی و توسعه فرهنگ اسلامی به شدت مدیون سرزمین همدان قدیم است.

دکتر نمکی اضافه کرد: همدلی و وفاق امروز مسوولان این استان را کمتر در دیگر جاها شاهد هستیم در حالیکه وفاق و همدلی نیاز امروز جامعه است و دشمنان با همه سلایق برای ضربه زدن به ایران متحد هستند اما دوستان ما بر سر مسائل جزیی و ابتلا به سیاست زدگی در این شرایط حساس ملی کمتر همدلی می‌کنند.

وی بیان کرد: فعالان در وزارت بهداشت خدمتگزاران نظام سلامت هستند و فعالان در این وزارتخانه نباید دچار سیاست زدگی شوند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد: حتی اگر نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با لحن نامناسب صحبت می‌کند نباید نسبت به حوزه انتخابیه این نماینده در زمینه ارائه خدمات بهداشتی و درمانی بی مهری کرد.