عمومی | دانشگاه علوم پزشکی قزوین

مبتلایان به ایدز، ممکن است به خاطر رفتار نامناسب جامعه و اطرافیان، بیماری خود را پنهان کنند

حسن خوبان، کارشناس مسوول واحد بیماری های واگیر مرکز بهداشت شهید بلندیان شهرستان قزوین در نشست تخصصّی ابعاد فردی و اجتماعی ایدز گفت: افرادی که به عارضه «اِچ آی وی» مثبت مبتلا هستند، از لحاظ روحی، فشار زیادی را متحمل می شوند و شرایط روحی و روانی دشورای را سپری می کنند و بسیار آسیب پذیر هستند، پس ممکن است آنان به خاطر رفتار نامناسب جامعه و اطرافیان، این موضوع را پنهان کنند .

ایشان گفت که اگر چه در نگاه اوّل، ایدز یک بیماری، همانند بیماری های خطرناک دیگر به شمار می رود، اما پدیده مرموزی است که وسعت بی حسابی از آسیب های مختلف را در زوایای پنهان خود مخفی کرده است.

خوبان اظهار کرد: مهم نیست که ویروس «اِچ آی وی» ، اوّلین بار در چه زمانی و چگونه نسل انسان را مورد هدف قرار داد، مهم این است که آمارها از پیشرفت نسبی در کنترل این بیماری و ابعاد مختلف آن حکایت دارد.

با نگرش منفی به مبتلایان به ایدز نگاه نکنیم

مژگان اسماعیلی، کارشناس کلینیک مشاوره بیماری های رفتاری مرکز بهداشت شهرستان قزوین هم اذعان کرد: بیماری ایدز، تنها یک بیماری و حامل آن، صرفا یک بیمار نیست.

وی گفت: از آنجایی که راه های انتقال این بیماری، شامل رفتارهایی است که در اذهان عمومی، با بار منفی ارزیابی می شود، درباره آن برچسب زنی و نگرش های منفی چشمگیری شکل گرفته است و مبتلایان با برچسب افراد منحرف در جامعه مواجه شده و بطور غالب، با طرد و تبعیض افراد روبه رو می شوند.

عدم حمایت خانواده، زمینه آسیب روانی است

غزال قربانی راد، کارشناس روان کلینیک مشاوره بیماری های رفتاری مرکز بهداشت شهرستان قزوین نیز بیان کرد: در بسیاری از موارد، خانواده و نزدیکان افرادِ «اچ آی وی» مثبت، به آنان بی مهری می‌کنند. وی افزود که گاه از تماس افرادِ «اچ آی وی» مثبت، با اطرافیان و نزدیکان، جلوگیری می شود، چون اطرافیان، تصور نادرستی از راه های انتقال ویروس و ترس از سرایت بیماری، دارند.

این کارشناس، با بیان اینکه بیشتر این بیماران، با حمایت ضعیف خانواده مواجه می شوند و زمانی که حمایت خانواده، دوستان و نزدیکان خود را از دست می دهند، آسیب پذیرتر می شوند، گفت: آنان، زمانی که ببینند در خانواده و جامعه، با طرد شدن و تبعیض مواجه هستند، ترس از تبعیض در جامعه و طرد شدن در آنان تقویت می شود؛ در نتیجه، به دلیل این  ترس و پیامدهای اجتماعی ناشی از ابتلا به این بیماری، از مزایای زندگی سالم، محروم و با معضلات جدیدی روبرو می شوند.

قربانی تصریح کرد: بسیاری از این افراد، به علت از دست دادن حمایت های خانواده، مجبورند، به تنهایی بار بیماری و زندگی را به دوش بکشند، که این خود، زمینه ساز آسیب های روانی و اجتماعی زیادی در آنان می شود .