عمومی | دانشگاه شیراز

تجلیل از پژوهشگران برتر

در مراسمی با حضور استاندارفارس، روسای دانشگاه های استان و مسئولان اجرایی؛ از پژوهشگران برتر دانشگاه شیراز و استان فارس تجلیل شد.
در ابتدا دکتر سیدمجتبی زبرجد، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شیراز به بیان جایگاه این دانشگاه در نظام های رتبه بندی بین المللی پرداخت و گفت : آمارها نشان دهنده بهبود جایگاله دانشگاله شیراز دارد و باید تلاش شود که روز به روز این موقعیت بهبود یابد.
وی در ادامه به تشریح مهمترین اقدامات دفتر امور پژوهشی، امور فناوری و طرح های کاربردی، مرکز نوآوری و کار آفرینی و اداره انتشارات پرداخت.
دکتر حمید نادگران ، رئیس دانشگاه شیراز در این آیین با اشاره به هماهنگی بسیارخوب بین دستگاه های اجرایی و دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی استات فارس؛ اظهار داشت : تعاملات خوبی در این زمینه صورت گرفته و تلاش می شود که ارتباطات و طرح های مشترک بیش از پیش افزایش یابد.
وی افزود: با توجه به این هماهنگی، استان فارس برای چهارمین سال متوالی به عنوان استان برتر در زمینه پژوهش و فناوری انتخاب شد.
رئیس دانشگاه شیراز گفت : برای مسائل و چالش های موجود می توان با تکیه به توان دانشگاهیان و همراهی و همکاری مسئولان راهکارهای عالمانه ارائه داد.
دکتر حمید شریف ، رئیس بنیاد ملی نخبگان استان فارس هم در مراسم تجلیل از پژوهشگران برگزیده اظهار داشت : بر اساس سند راهبردی کشور در امور نخبگان ، یکی از اهداف بنیاد ملی نخبگان ، شناسایی و هدایت استعدادهای برتر به سمت نخبگی، نخبه شناسی ، نخبه گماری و پس از آن الگوسازی و تکریم از نخبگان ، سرآمدان و مشاهیری است که سالها عمر خود را در مسیر اعتلای دانش و فرهنگ ایران اسلامی سپری کرده اند.
دکتر شریف اظهار داشت : هدف از تکریم ، شناسایی اثرگذاری علمی و فرهنگی نخبگان جامعه ، شناسایی رموز موفقیت آنها ، زمینه سازی حضور هرچه بیشتر این افراد در جامعه به منظور اثرگذاری بیشتر، معرفی مشاهیر ایرانی در سطوح ملی و بین المللی و در نهایت الگوسازی شیوه علمی و فرهنگی این عزیران است.
در ادامه با حضور استاندارفارس و رئیس دانشگاه شیراز از جایزه پروفسور مرتضی خوشخوی(علوم باغبانی) و جایزه پروفسور کرامت اله ایزدپناه(ویروس شناسی گیاهی) رونمایی شد.
همچنین نخستین جایزه پروفسور سپاسخواه در مهندسی آب به آقای بابک ذوالقدر، دانشجوی دکتری دانشگاه شیراز اهدا شد.
دکتر عنایت الله رحیمی،استاندار فارس هم در مراسم تجلیل از پژوهشگران برتر ضمن ابراز خرسندی از کسب عنوان رتبه اول پژوهش کشور، عنوان کرد: به دست آوردن این رتبه برترنشان دهنده ظرفیت علمی و پژوهشی مراکز علمی و دانشگاهی استان فارس است.
وی با تاکید بر اینکه در شرایط جنگ اقتصادی کنونی باید از این ظرفیت دانشگاهی بهره بگیریم خاطرنشان کرد: امید ما به این است که بتوانیم با استفاده از فکر و اندیشه اساتید و دانشجویان و تبلور توانمندی های داخلی از این جنگ اقتصادی پیروز و سربلند خارج شویم.
نماینده عالی دولت در استان فارس، اخلاق را به عنوان اولویت کسب علم و دانش در دانشگاه ها و مراکز علمی مطرح کرد و گفت: رفع بسیاری را مشکلات کنونی جامعه با آشنایی اساتید و دانشجویان با اخلاق اسلامی تحقق خواهد یافت.
وی ادامه داد: اگر نسل آینده ساز کشور با اخلاق اسلامی آشنا شود و در کنار روحیه آزاد اندیشی و آرمان خواهی این اخلاق را تقویت کند ؛ دستیابی به پیشرفت همه جانبه در زمینه های مختلف، اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و... را تسهیل خواهد کرد.
استاندار فارس بر اهمیت جایگاه تشکل ها و انجمن های دانشجویی تاکید کرد و افزود: دانشجو باید این امکان را داشته باشد که حرف ها و نقدهای خود را بدون لکنت زبان بیان کند اما این نکته این حائز اهمیت است که در بیان نقدها و نظرات باید اخلاق اسلامی رعایت شود.
وی ادامه داد: در اخلاق اسلامی پرده دری جایگاهی ندارد و کسی که با ادبیات غیر قابل قبول مسئولان حقوقی و منتخب مردم را خطاب قرار می دهد نمی تواند در جامعه اثر گذار باشد.
دکتر رحیمی بیان کرد: یقین داریم در مقطع فعلی هیچ ضرورتی برای ما مهمتر از ایجاد امید و افزایش اعتماد در میان مردم و افزایش سرمایه اجتماعی نیست.
استاندار فارس افزود: امروز فارس ۲۰۰ مرکز آموزش عالی دارد و ۲ دانشگاه شیراز و دانشگاه علوم پزشکی، با بیش از ۲ هزار استاد صاحب نظر در سطح منطقه و جهان، گل سرسبد این مراکز محسوب می شود.
وی خواستار توجه ویژه به کاربردی شدن پایان نامه های ارشد و دکتری برای بهبود وضعیت اقتصادی و ورود به چرخه صنعت و نهایتا خلق ثروت شد وگفت: نیازمند پژوهش های هدفمند در مقطع تحصیلات تکمیلی هستیم.
او همچنین با بیان اینکه سر تعظیم بر صبر و تحمل این مردم برای حفظ استقلال کشور فرود می آوریم، گفت: در جنگ حلوا توزیع نمی کنند، جنگ با سختی همراه است؛ امروز هم جنگ اقتصادی بسیار پیچیده و سخت تر از جنگ نظامی است که تنها با اتحاد می توان از این عرصه سخت عبور کرد.
استاندار فارس خاطرنشان کرد: اقتصاد کشور ما از گذشته دور تک محصولی و وابسته به نفت بوده که برای عبور از آن به کاربردی شدن علم و تولید کالای حاصل از آن و نهایتا افزایش ثروت نیازمندیم.
دکتر رحیمی گفت: بدون تنوع شغلی نمی توان فشارهای اقتصادی را بر مردم کم کرد و اگر فشاری بر مردم مستولی است بخش زیادی از آن به وابستگی به اقتصاد تک محصولی باز می گردد که در شرایطی مانند تحریم بسیار ضربه پذیر است.
استاندار فارس اظهار داشت : باید برای اعمال سیاست های اقتصاد مقاومتی به مواردی مانند افزایش مالیات و خلق ثروت های جدید روی بیاوریم تا اقتصاد نفتی را به اقتصادی چند وجهی تبدیل کنیم.
وی کاهش نرخ بیکاری در استان فارس را نشان از سرمایه گذاری و تلاش دانست و گفت: یقین داریم با افزایش تعداد شرکت های دانش بنیان و راه اندازی کارخانه نوآوری می توان زمینه اشتغال بیشتر را فراهم کرد.
استاندار فارس همچنین بر لزوم روشنگری دانشگاهیان در انتخابات پیش رو تاکید و خاطرنشان کرد: از آنجا که دانشگاه منشا تحولات است، انتظار بر این است که این قشر فرهیخته با تحلیل های روشنگرانه خود، به ایجاد فضای بانشاط ، رقابتی ، مشارکتی ، سالم و امن در انتخابات پیش رو کمک کنند.
در انتهای این مراسم از پژوهشگران برتر تجلیل شد و استاندار و رئیس دانشگاه شیراز از نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی استان بازدید کردند.