اولین ایدهشو صنایع شیمیایی در دانشگاه رازی برگزار شد
اولین ایدهشو صنایع شیمیایی در دانشگاه رازی برگزار شد
به گزارش روابط عمومی دانشگاه رازی، اولین «ایدهشو صنایع شیمیایی» همراه با برگزاری کارگاه نحوه ارائه ایده، در بخشهای شیمی، بیوتکنولوژی، پلیمر و رنگ، دارویی، مهندسی شیمی و مهندسی نفت، ۲۰ آذر ماه ۱۳۹۸ با همکاری معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه رازی و پارک علم و فناوری استان کرمانشاه با حضور دانشجویان، ایدهپردازان، مدیران، صنعتگران و سرمایهگذاران، در دو نوبت صبح و بعد از ظهر در سالن اجتماعات کتابخانه مرکزی برگزار شد.
در ابتدای این رویداد، دکتر فرزاد ویسی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه رازی ضمن خیر مقدم به میهمانان طی سخنانی اظهار داشت: ایدههای خوب الزاما ایدههای پیچیدهای نیستند بلکه ایدههای به ظاهر ساده نیز ممکن است بیشتر نظرات داوران و ناظران را جلب نماید، شیوه ارائه ایده نیز بسیار حائز اهمیت است.
ایشان رویداد ایدهشو صنایع شیمیایی را فضای بسیار خوبی برای کسب تجربه، ایدهپردازی و خلاقیت دانست و تصریح کرد: خلاقیت امری ذاتی است و همه انسانها ذاتا خلاق هستند، بخشی از خلاقیت و توانایی ارائه ایده اکتسابی است. کسب آموزش حضور در چنین رویدادهایی در کنار نخبگان به شکوفا نمودن ایده بسیار کمک میکند.
دکتر ویسی شیمی را به تعبیری علم زندگی توصیف کرد و افزود: حوزه شیمی و مهندسی شیمی از نقاط قوت دانشگاه رازی به عنوان بزرگترین دانشگاه منطقه است و افتخار داریم که از حضور صاحبنظران و افراد مطرحی در این بخش در دانشگاه بهرهمند هستیم.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه رازی شیمی را دانشی پرکاربرد در همه علوم دانست و خطاب به دانشجویان و شرکتکنندگان حاضر در این رویداد گفت: جسورانه و با نشاط به ارائه ایدههای خود در این فضا بپردازید.
در ادامه آقای قنبری تسهیلگر طی سخنانی به تشریح فرآیند ارائه ایدهها در حوزه صنایع شیمیایی و داوری طرحها پرداخت و اظهار داشت: در این رویداد، ایدهپردازان به آرامش به ارائه ایدههای خود بپردازند.
ایشان با بیان اینکه سرمایهگذاران بخش خصوصی در این رویداد حضور دارند، افزود: ممکن است نگاه صنعتگران و سرمایهگذاران با شاخصهای داوری ایدهها متفاوت باشد بنابراین با آرامش به بیان ماهیت واقعی طرحهایتان بپردازرید.
آقای قنبری با اشاره به حضور نمایندگان شتاب دهنده در این نشست، بر خودباوری، بهرهمندی از الگوهای مناسب، استفاده از فرصتها، تقویت و بیان ایدههای جدید را مورد تاکید قرار داد.
در آیین اختتامیه این رویداد، دکتر معصومه خان احمدی رئیس پارک علم و فناوری استان کرمانشاه طی سخنانی ایدهشو صنایع شیمیایی را متفاوتترین ایدهشو دانست و اظهار داشت: رویداد ایدهشو صنایع شیمیایی به منزله شروع فعایت مرکز نوآوری تخصصی فناوریهای صنایع شیمیایی است که پارک علم و فناوری را در کنار دانشگاه قرار داده است.
ایشان ایده را سنگ بنای راه اندازی یک کسب و کار دانست و خطاب به دانشجویان افزود: ساختارها و سرمایهگذاران برای کمک به ایدهپرداز وجود دارد، ایدهپردازی کاری راحت است اما اجرای آن سخت است و به مداومت نیاز دارد و دولت نیز باید چتر حمایتی خود را داشته باشد. پارکها و مراکز رشد و نوآوری باید به این فضا کمک کنند
در ادامه مهندس حسین حدیدی مدیر مراکز رشد شهرک علمی و تحقیقاتی استان اصفهان ضمن ابراز خرسندی از حضور در این نشست، طی سخنانی اظهار داشت: دانشجویان و اساتید گنج بیانتهای این سرزمین هستند، هر یک از شما ایدهپردازان میتوانید منشا رشد استان کرمانشاه باشید.
ایشان تاکید کرد: دانشگاهها باید از آموزشمحوری و پژوهشمحوری عبور کنند و کارآفرین باشند، بهترین افراد نیز باید در نظام آموزش و پرورش و دانشگاها فعالیت کنند.
مهندس حدیدی با بیان اینکه کارآفرینی دنیای امروز را تغییر داده است، گفت: نوآوری، استفاده از علوم جدید و وارد نمودن آن در عرصه اقتصاد و اجتماع، ریسکپذیری و شناسای فرصتها از ویژگیهای کارآفرینی به شمار میآید.
ایشان کارآفرینی را موتور تغییر جامعه دانست و بیان کرد: کارآفرینی یک سبک زندگی و فرآیندی پویاست. امیدوارم همه شما دانشجویان و ایدهپردازان را در سکوهای جهش، ترقی، رشد و توسعه کشور ببینیم و شاهد شکوفایی این استان باشیم.
در ادامه دکتر هدایت حاتمی معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه طی سخنانی با تشکر از برگزارکنندگان این رویداد، اظهار داشت: تحقق کارآفرینی نیازمند هماهنگی میان اساتید، دانشجویان، کارآفرینان، مراکز رشد، شتاب دهنده، پارک علم و فناوری، شرکت شهرکهای صنعتی، صنعتگران، سرمایهگذاران و... است.
دکتر حاتمی تاکید کرد: همه باید کمک کنیم تا فضای کارآفرینی شکل بگیرد. در این عرصه دولت و دانشگاه میتواند بسیار موثر باشند. ما در بحث کارآفرینی و ایجاد فضای کارآفرینانه، مشکل مدل و ایده داریم، در کشور ایدهها کم نیستند، اما از جهت وجود افراد جسور و ریسکپذیر و در حوزه مدلدار کردن کسب و کارهایمان مشکل داریم.
ایشان بیان داشت: برای اینکه یک ایده به کسب و کار و سود و برند و ارتقاء تکنولوژی برسد باید حرکت قوی و منسجم شکل بگیرد ما نیز در این عرصه حمایت مالی و پژوهشی خواهیم نمود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه افزود: کارآفرینی یعنی پرکردن یک خلاء در بازار، پوشش تقاضای جدید و ایجاد بازار جدید. در حوزه شیمی و پتروشیمی جای کار بسیاری داریم و در این عرصه دانشگاه و صنعت ما در استان قوی و در حال توسعه است.
دکتر حاتمی از سرمایهگذاری قریب به ۱۰ هزار میلیارد تومان در صنعت پتروشیمی استان خبر داد و گفت: بزودی عملیات اجرایی این مهم آغاز میشود. این صنعت بسیار حائز اهمیت است.
ایشان خطاب به صاحبان ایده و دانشجویان گفت: صاحب مدل و ایده خلاقانه باشید تا بتوانید شغل ایجاد کنید و به سود برسید، ما حمایت مالی و معنوی از کار شما خواهیم داشت، افرادی در بازار موفقاند که تیم منسجم دارند و با فداکاری، ایثار و هم هدف شدن در بازار پیشقراول شدهاند و در عرصه جهانی برای خود جا باز کردهاند.
دکتر حاتمی ایجاد شهرک علمی و فناوری در کرمانشاه را ضروری دانست و خطاب به مسئولان دانشگاه گفت: یکی از کارهای ماندگار، ایجاد یک فضا و اکوسیستمی از دانش و کار و کارآفرینی در قالب یک شهرک علمی یا فناوری باشد و برای تحقق این مهم مصمم هستیم.
گفتنی است؛ ایدهشو رویدادی است که افراد، توانمندی خود را در ایدهپردازی، بیان ایده و انتقال آن به دیگران در محیطی دوستانه محک میزنند. در اولین رویداد ایدهشو صنایع شیمیایی ۸۰ نفر شرکت نمودند که از این تعداد ۳۵ نفر را ایدهپرداز تشکیل میدهد، طی فرآیند داوری تعداد ۱۰ ایده انتخاب گردید که صاحبان آن در این رویداد به بیان و تشریح ایده خود پرداختند. در نهایت ۳ ایده برتر انتخاب و مشمول جوایز نقدی شدند.
شایان ذکر است، ۱۰ ایده منتخب از حمایتهای معنوی مرکز استارتاپ دانشگاه رازی و پارک علم و فناوری استان بهرهمند میشوند. جوایز این رویداد شامل جوایز نقدی به تیمهای برگزیده، حمایت مالی جهت تجاریسازی ایدهها، بهرهمندی از خدمات تخصصی پارک علم و فناوری کرمانشاه، استقرار رایگان در مرکز نوآوری فناوری های صنایع شیمیایی میباشد.