کارگاه آموزشی استفاده بهینه از فضای مجازی در دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد برگزار شد
وبدا؛ مشاور رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در امور بانوان و خانواده، از برگزاری کارگاه آموزشی استفاده بهینه از فضای مجازی با حضور رئیس پلیس فتا استان، سرهنگ عسگری در این دانشگاه خبر داد.
به گزارش وبدا؛ دکتر پروانه فتاحی افزود: این کارگاه آموزشی یکروزه در بیستمین روز از آذرماه ۹۸، از ساعت ۹ صبح در محل سالن همایش های ابن سینای مجتمع رحمتیه برگزار گردید.
وی، هدف از برگزاری این کارگاه را آگاهی بخشی به والدین در راستای نحوه استفاده بهینه از فضای مجازی، آشنایی بیشتر با مزایا و معایب آن و چگونگی کنترل و نظارت بر فرزندان حین استفاده از ظرفیت فضای مجازی عنوان کرد.
به گفته وی، ضمن پراختن به آسیب ها و فرصت های فضای سایبری، در این کارگاه؛ مباحث مرتبط با فیشینگ، ایمنی در خریدهای اینترنتی و نحوه پیشگیری از کلاهبرداری و جرایم اینترنتی مطرح شد.
دکتر فتاحی خاطر نشان کرد: در سال جاری این دومین کارگاه با موضوع " فضای مجازی " است که جهت کارکنان و پرسنل شاغل در واحدهای تابعه دانشگاه برگزار شد.
رئیس پلیس فتا چهارمحال و بختیاری در این کارگاه عدم مهارت والدین در مدیریت رفتار خشونت آمیزشان را از علل پنهان کاری فرزندان هنگامی که به واسطه فضای مجازی مورد آزار و اذیت قرار گرفته اند عنوان کرد.
سرهنگ عسگری تصریح کرد: والدین با آموزش می توانند بیاموزند که چگونه ضمن داشتن نظارت دقیق و صحیح بر فرزندان، با برقرار نمودن رابطه و تعامل موثر، آنان را از انواع تهدیدات محافظت نمایند.
وی با بیان اینکه خانم ها در برقراری ارتباطات با جنس مخالف اکثراً به دنبال ازدواج هستند و این در حالی است که بیشتر آقایان به دنبال سوء استفاده می باشند افزود: معمولاً خانم ها با هویت واقعی و مردان با هویت غیر واقعی در فضای مجازی خود را معرفی می کنند.
سرهنگ عسگری در ادامه از ویژگی های فضای سایبری به جذابیت و تنوع و امنیت کم آن، حافظه نامحدود ، معنا نداشتن جغرافیا در فضای مجازی و سرعت بالای نشر اطلاعات اشاره داشت.
وی، همچنین از تهدیدات فضای سایبری برای کودکان سخن گفت و ضمن تاکید بر لزوم رعایت حریم خصوصی فرزندان از سوی والدین، انتشار لحظه به لحظه تصاویر کودکان در فضای مجازی را اقدامی ناپسند و نسنجیده از سوی والدین دانست که می تواند موجب آسیب فرزندان در بزرگسالی و اعتراضات آنان شود.
وی تصریح کرد: استفاده بیش از اندازه از موبایل و فضای مجازی می تواند علاوه بر آسیب های شدید جسمی برای کودکان آسیب های روحی و روانی زیادی را برای آنان در پی داشته باشد.
رئیس پلیس فتا چهارمحال و بختیاری در ادامه با تاکید بر لزوم اگاهی بخشی والدین به فرزندان در خصوص آسیب ها و تهدیدات فضای سایبری افزود: کودکان باید بیاموزند در صورت مواجه با هرگونه تهدید و سوء استفاده از سوی افراد ناشناس در فضای مجازی، ضمن مطلع نمودن والدین از این موضوع، مراجع ذیربط را امین خود بدانند.
سرهنگ عسگری گفت: والدین نیز باید بدانند بازی تها سرگرم کننده نیستند و آموزش دهنده هم هستند لذا در انتخاب بازی برای فرزندانمان باید به جنبه های آموزش آن توجه داشت.