عمومی | دانشگاه علوم پزشکی قزوین

نبود سلامت، زیرساخت امنیت را خدشه دار می کند

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی قزوین در نخستین روزهای کاری خود با حضور در دفتر نماینده ولی فقیه و امام جمعه قزوین با ایشان دیدار و گفتگو کرد. در این دیدار که روز پنج شنبه ۲۱ آذر ۹۸ برگزار شد؛ معاون توسعه مدیریت و منابع، مدیر طرح های عمرانی و دفتر فنی و مدیر روابط عمومی دانشگاه، سرپرست دانشگاه را همراهی می کردند.

حجت الاسلام و المسلمین کریم عابدینی، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه قزوین ضمن خوش آمد گویی، انتصاب دکتر پیمان نامدار را به سرپرستی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، تبریک گفت و افزود: پیوند جدی بین امنیت و سلامت وجود دارد و اگر در سلامت کوتاهی شود، زیرساخت های امنیت خدشه دار می شود.

امام جمعه قزوین ادامه داد: حضرت ابراهیم در بنای خانه کعبه، اولین شاخص شهر نشینی را امنیت می داند و پس از آن تغذیه و رفاه را از خداوند طلب می کند که یکی از نمادهای عینی رفاه سلامت است.

نماینده ولی فقیه با اشاره به رسالت علمی دانشگاه، افزود: حفظ دانشگاه از سیاست بازی ها، خیلی نکته مهمی است و رسالت علمی دانشگاه را حفظ کردن، یعنی در بازی سیاست و سیاست بازی آلوده نشدن. آنچه در مسائل سیاسی خطرناک است، سیاست بازی و باندبازی ها و سفارش کردن هاست.

ایشان در بخش دیگر از سخنانش با استقبال از پیشنهاد سرپرست دانشگاه در واگذاری امور سلامت به مردم، گفت: اینکه هر جا پای مردم به میان بیاید، کارها حل می شود؛ نکته مهمی است و از سفارش قرآن کریم نیز به این نکته اهمیت آن بیشتر می شود. ما نمی توانیم بار ۸۰ میلیون را به دوش بکشیم، در حالی که ۸۰ میلیون دوش وجود دارد و باید امور را به خودشان واگذار کرد.

دکتر پیمان نامدار، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی قزوین، پیش از سخنان نماینده ولی فقیه و امام جمعه قزوین، با ابراز خرسندی از این دیدار، ضمن سپاس از خدای سبحان بخاطر توفیق خدمتگزاری به مردم، گفت: حضرت عالی واقفید که دانشگاه، یک فضای فرهنگی و علمی است و برای حفظ سلامت و صیانت از خودش باید به دور از سیاست زدگی و پرهیز از سیاست بازی و فشار های سیاسی این فضای پر نشاط را حفظ کند.

سرپرست دانشگاه با اشاره به مدت ۱۵ سال خدمت خود در حوزه سلامت افزود: در دانشگاه، شاخص ها حرف اول را می زنند و ما تنها به ارتقای شاخص های سلامت فکر می کنیم و امید است با رهنمود های حضرتعالی، بزرگان و صاحب نظران بتوانیم به خدمات مطلوب و استاندارد های سلامت برسیم.

دکتر نامدار با اشاره به طرح کشوری هر خانه یک پایگاه سلامت گفت: این طرح که در استان قزوین به عنوان استان پیشرو در حال اجراست و همچنین کانون سلامت محلات که پیش از این اجرا شد، یعنی واسپاری امور سلامت به خود مردم. در این برنامه ها، مردم مشکلات سلامت خود را احصا می کنند و خود مردم برای رفع آنها همکاری و مشارکت دارند.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی قزوین، خواسته هایی نیز از نماینده ولی فقیه در استان داشت که مورد موافقت و استقبال ایشان قرار گرفت؛ از جمله این درخواست ها، حضور ادواری یک نماینده از دانشگاه علوم پزشکی قزوین در جلسات ماهانه ائمه جمعه استان و همچنین حضور متخصصان، کارشناسان و مدیران دانشگاه به عنوان سخنران پیش از خطبه ها در نماز جمعه سراسر استان بود.

دکتر نامدار در بخش پایانی سخنان خود، گزارشی از وضعیت موجود دانشگاه ارایه داد و افزود: در دانشگاه علوم پزشکی بیش از هفت هزار نیرو اعم از اعضای هیات علمی، کارشناسان و کارکنان در بخش های مختلف خدمت رسانی می کنند و دو هزار ۷۰۰ دانشجو در مقاطع کاردانی تا متخصص نیز در حال آموزش هستند. تعداد تخت های بیمارستانی در استان قزوین ۲۰۴۵ تخت است که از این تعداد ۱۴۰۰ تخت دولتی و باقی مربوط به بخش های خصوصی و سازمان نامین اجتماعی است.

دکتر محمد علی معصومی فر، معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه نیز در این دیدار در سخنان با اشاره به بروز بیماری های نوپدید، گفت: شاخص بین المللی سلامت می گوید؛ هر یک واحدی که در حوزه بهداشت هزینه می شود، از ۱۴ واحد در حوزه درمان پیشگیری می کند.

معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه، از راه اندازی بیمارستان شهرستان آبیک در آینده نزدیک خبر داد و همچنین راه اندازی مرکز رادیوتراپی قزوین را یکی از مهم ترین کارهای حوزه سلامت دانست و افزود: مرکز رادیوتراپی که بامشارکت خیرین احداث و تکمیل شد، در حال راه اندازی است و با ترخیص دستگاه ها از گمرک این خواسته مردم قزوین محقق می شود.