دومین جشن دانش آموختگان دانشگاه جامع علمی کاربردی استان آذربایجان شرقی برگزار شد
به نقل از دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد استانی آذربایجان شرقی، با حضور دکتر محمدحسین امید رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی، دکتر پورمحمدی استاندار آذربایجان شرقی، دکتر فرزان قالیچی رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد استانی آذربایجان شرقی، دکتر سیداحمدرضا پیش بین معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه جامع علمی کاربردی، جمعی از معاونین و مدیران ستادی و استانی، روسای مراکز آموزش علمی کاربردی استان آذربایجان شرقی و با شرکت ۳۵۰ دانش آموخته، دومین جشن دانش آموختگان دانشگاه جامع علمی کاربردی استان آذربایجان شرقی در سالن آمفی تئاتر پتروشیمی شهر تبریز برگزار شد.
در ابتدای این مراسم باشکوه رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد استانی آذربایجان شرقی ضمن خیرمقدم و تبریک به دانش آموختگان اظهار کرد: برای دومین در این استان مراسم جشن دانش آموختگی به صورت منسجم و یکپارچه برگزار میشود.
وی افزود: همه مسئولان، استادان، دانشجویان و حتی دانش آموختگان باید تا پایان عمر کسب مهارت و علم آموزی را در دستور کار خود قرار دهند.
دکتر فرزان قالیچی با بیان اینکه دانش آموختگان یکی از مهمترین سرمایههای هر دانشگاهی هستند، گفت: یکی از معیارهای برتر بودن در دنیا کیفیت و جایگاه دانش آموختگان آن کشور است.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد استانی آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه با افزایش دانش آموخته موفق، اعتبار دانشگاه نیز بالا میرود، اظهار کرد: حفظ ارتباط دانش آموختگان با دانشگاه، در افزایش اعتبار دانشگاه و سطح علمی منطقه نیز تاثیر بسزایی خواهند داشت. بنابراین اگر هم دانشگاهی دارای اعتبار باشد بر شیوه آموزش و خود دانشجو هم تاثیر دارد.
وی ادامه داد:: برگزاری چنین مراسماتی برای دانش آموختگان، نشانگر درک ارزش، اهمیت و جایگاه دانش آموختگان توسط دانشگاه است.
دکتر فرزان قالیچی به رابطه جامعه با این دانشگاه اشاره و اظهار کرد: راه اندازی رشتههای مورد نیاز بازار کار و امر آموزشهای نوین و در نهایت ایجاد مشاغل جدید در تمام عرصه وجود داشته و باید افزایش یابد، چرا که دانش آموختگان هر یک میتوانند نقش محوری را ایفا کنند.
وی ادامه داد: با توجه به آمارها میزان اشتغال در بین دانشگاههای کل کشور، دانشگاه جامع علمی کاربردی با اختلاف از دیگر
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد استانی آذربایجان شرقی گفت: توسعه مهارتها زیر بنای رشد علم و فناوری است، چرا که امروزه در بخش صنعت و خدمات به رشتههای مهارتی نیاز داریم.
مراکز آموزش جلوتر بوده و این نشانگر وجود دانش آموختگان در تمامی زمینهها اقتصادی، صنعتی و کشاورزی در کشور است.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد استانی آذربایجان شرقی با بیان اینکه زیر بنای رشد علم و فناوری توسعه مهارتها است، گفت: امروزه در بخش صنعت و خدمات به رشتههای مهارتی نیاز داریم و خلا متخصصان مهارتی در کنار دانش حس میشود.
وی تاکید کرد: مطالعات نشان داده است که افزایش آموزشهای صحیح میتواند بیکاری را کاهش داده و اعتماد و مهارت دانش آموختگان را برای ایجاد شرکتها بالا ببرد.
در ادامه دکتر محمدحسین امید رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی با اعلام اینکه این دانشگاه بر اساس نیاز جامعه رشتههای خود را تغییر میدهد، گفت: حدود ۱۴ هزار کد رشته در کشور داشتیم که به جز ۵۰۰۰ مورد، بقیه را حذف کردیم و این نشانگر حرکت متناسب با هدف جامعه است.
دکتر محمدحسین امید در دومین جشن دانش آموختگان دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد استانی آذربایجان شرقی اظهار کرد: بزرگترین هدف از ایجاد این دانشگاه، تربیت کسانی است که مهارت لازم و توانایی ایجاد شغل را داشته باشند.
وی افزود: دانشگاه جامع علمی کاربردی، دانشگاهی انعطاف پذیر و پویایی است، چرا که هر ساله رشتههای این دانشگاه متناسب با نیاز جامعه تغییر میکند.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی گفت: در این دانشگاه داریم که کارفرما تربیت کنیم تا کارمند؛ چرا که تمام کسانی در این دانشگاه آموزش میبینند از مهارتهای لازم در هر زمینه برخوردار هستند.
دکتر محمدحسین امید اظهار کرد: از حدود ۵۰۰۰ کد رشته محل، ۱۰۰۰ کد رشته در کشور منسوخ شده و بنابر شرایط جامعه تغییر پیدا میکند.
همچنین وی با اشاره به وجود ۸۰۰۰ کد رشته دانشگاه جامع علمی کاربردی خاطرنشان کرد: این دانشگاه با انواع شرکتهای بزرگ خصوصی تفاهم نامهای برای ایجاد مهارت جهت اشتغال در این شرکتها امضا کرده که امیدواریم موثر باشد.
دکتر محمدحسین امید خاطرنشان کرد: آمادگی داریم نیروهایی با مهارت کامل متناسب با نیاز استان تربیت کرده و وارد بازار کار کنیم.
در ادامه استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه نیروی انسانی، بزرگترین سرمایه جوامع است، گفت: متاسفانه دانش آموختگان در کشور چشم به فرصتهای شغلی در ادارات دوختهاند، در حالی که باید با ریسک پذیر بودن، موسسه یا مجموعهای تاسیس کرده و برای هم دانشگاهیان خود اشتغال ایجاد کنند.
وی در دومین جشن دانشگاه آموختگان دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد استانی آذربایجان شرقی اظهار کرد: امروز، دانش و آموختن در جهان محدودیتی نداشته و باید در هر مرحله سنی با افزایش علم به تقویت ظرفیت کشور کمک کرد.
محمدرضا پورمحمدی عنوان کرد: کشور ایران ۱.۶ درصد از علم و دانش جهان را تولید میکند و این نشانگر حرکت کشور به سمت آگاهی و توسعه است.
استاندار آذربایجان شرقی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه کمیت گرایی آفتی است که کیفیت علم را تحت تاثیر قرار می دهد، گفت: متاسفانه بسیاری از دانشگاهها ماموریت مشخصی ندارند، اما دانشگاه جامع علمی کاربردی با هدف مشخصی راه خود را ادامه داده و با دانش آموختگان فعال خود در این زمینه موفق است.
وی ادامه داد: اکنون در دنیا جذب نیرو بر اساس "چه میتوانی" انجام می شود و نه بر اساس "چه میدانی" و برنامه باید بر همین اساس تدوین شود.
وی یادآور شد: استان آذربایجان شرقی و شهر تبریز پر از ظرفیت های کار آفرینی و ایجاد اشتغال است و باید مسئولان نیز حامی این دانش آموختگان کشور باشند.