رئیس دانشگاه تخار افغانستان با رئیس دانشگاه کردستان و معاونین دیدار کردند
رئیس دانشگاه تخار افغانستان و هیات همراه با دکتر رحمت صادقی و معاونین دانشگاه کردستان دیدار کردند و در این جلسه دستاوردها، فعالیتها و امکانات دانشگاه کردستان طی چند سال گذشته مطرح شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه کردستان، صبح امروز( ۲۰ آذر) در دیداری مشترک که در سالن جلسات ریاست دانشگاه کردستان برگزار شد
دکتر قباد شفیعی
با تشریح امکانات و عملکرد دانشگاه کردستان از زمان تاسیس این دانشگاه، اظهار داشت: دانشگاه کردستان به عنوان بزرگترین دانشگاه استان، یک دانشگاه دولتی و مادر محسوب شده که قدمت آن به بیش از ۳۰ سال میرسد.
به گفته مدیر گروه روابط بین الملل دانشگاه کردستان ، دانشگاه کردستان بیش از ۱۱ هزار دانشجو داشته و ۴.۵ درصد از این آمار را دانشجویان خارجی تشکیل میدهند.
دکتر شفیعی افزود: این دانشگاه بیش از ۴۰۰ عضو هیات علمی و به همین میزان استاد حق التدریسی دارد که در ۸ دانشکده، ۵۱ گروه و بیش از ۲۰۰ رشته کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری مشغول به تدریس هستند.
وی تصریح کرد: دانشکدههای دانشگاه کردستان شامل دانشکده علوم پایه، ادبیات و زبانهای خارجه، کشاورزی، منابع طبیعی، علوم انسانی و اجتماعی، مهندسی، هنر و معماری و علوم ومهندسی بیجار در زیر مجموعه دانشگاه کردستان قرار دارند.
مدیر گروه روابط بینالملل دانشگاه کردستان با اشاره به فعالیتهای پژوهشی دانشگاه کردستان، عنوان کرد: تعدادی از اعضای هیات علمی ما از اساتید بسیار معروف و نخبه هستند و از نظر رتبه بندی تایمز در رنکینگ ۸۰۱ تا ۱۰۰۰ و در حوزه علوم فیزیکی ۶۰۱ تا ۱۰۰۰ قرار داریم.
وی افزود: فعالیتهای بین المللی دانشگاه شامل امضای تفاهمنامههای بین المللی با دانشگاههای مختلف جهان، جذب دانشجوی خارجی و بهره گیری از طرحهای اروپایی تبادل دانشجوی و استاد، برگزاری کنفرانسهای مشترک و همچنین استفاده اساتید از فرصتهای مطالعاتی در دانشگاه های معتبر دنیا از جمله اقدامات گروه روابط بین الملل است.
دکتر شفیعی با ذکر این موضوع که بیشترین میزان دانشجویان خارجی از کردستان عراق هستند، بیان کرد: برای تسهیل در تحصیل دانشجویان خارجی و اخذ گواهی مدرک تحصیلی دوره های آموزش سامفا با عنوان آموزش زبان فارسی به غیر فارسی زبانان را در ۵۰۰ ساعت برگزار میکنیم و در پایان گواهی نامه معتبر بین المللی به این دانشجویان اهدا خواهد شد.
وی افزود: تعداد دانشجویان بین المللی دانشگاه کردستان بیش از ۵۰۰ نفر بوده و از این تعداد بیشترشان عراقی ، ۹ نفر افغانستانی و ۲نفر نیز از کشور سوریه مشغول به تحصیل هستند و برای ترم آینده نیز درخواستهایی از کشور هند داشته ایم.
در ادامه این جلسه
دکتر رحمت صادقی
با ابراز خرسندی از حضور دانشگاه تخار در دانشگاه کردستان، عنوان کرد: امیدواریم حضور شما در دانشگاه کردستان نوید همکاری های بیشتر در زمینه های علمی، پژوهشی و آموزشی باشد.
رئیس دانشگاه کردستان افزود: دانشگاه کردستان در مجموع حدود ۵۰ سال عمر داشته و اساتید بسیار معتبر و ارزشمندی در این دانشگاه تدریس میکنند که ۲۰ نفر از این اساتید سایتیشن بالای هزار دارند که این برای دانشگاه کردستان بسیار اهمیت دارد.
دکتر صادقی تصریح کرد: بستن قرارداد و تفاهم نامه به خودی خود کاری را انجام نمیدهد بلکه نیاز است تا اساتید و دانشجویان این دو دانشگاه درآینده همکاری و ارتباط خود را در زمینه های علمی و پژوهشی افزایش دهند. وی در رابطه با پذیرش دانشجو از افغانستان گفت: دانشگاه کردستان میتواند از هر ۱۰ دانشجو افغانستانی یک نفر را بورسیه کند. دکتر صادقی تصریح کرد: میتوانیم با اساتید دانشگاه تخار کنفرانس مشترک برگزار کنیم و امیدواریم نخستین کنفرانس بین المللی مشترک ما با دانشگاه تخار در بهار سال آینده به انجام رسد.
در ادامه این دیدار، پوهندوی خیرالدین خیرخواه به معرفی دانشگاه تخار پرداخت و اذعان کرد: دانشگاه تخار در سال ۱۳۷۰ در پشاور پاکستان به رهبری پرفسور برهان ربانی تاسیس شد. خیرخواه افزود: پس از پیروزی حکومت مجاهدین در پاکستان این دانشگاه به شهر تخار منتقل شد و با ریاست نعمت الله شهرانی ۲ دانشکده "زراعت و شرعیات" فعالیت خود را آغاز کرد. رئیس دانشگاه تخار افغانستان تصریح کرد: اکنون دانشگاه تخار دارای ۴۰۰ هکتار فضای آموزشی، ۷ دانشکده، ۳۱ گروه، ۵۰۰ استاد و بیش از ۷ هزار و ۸۰۰ دانشجو بوده که از این میزان ۳ هزار دانشجو دختر و ۵ هزار و ۸۰۰ دانشجو پسر هستند.
دکتر خیرخواه افزود: اکنون دانشگاه تخار دارای هفت دانشکده از جمله تعلیم وتربیه، دانشکده انجنیری، دانشکده اقتصاد، دانشکده زبان و ادبیات ، دانشکده زراعت ، دانشکده شرعیات ، دانشکده حقوق و علوم سیاسی است.
وی خاطر نشان کرد: ما در دانشگاه تخار با ۷ کشور و دانشگاه خارجی تفاهم نامه امضا کرده ایم و متاسفانه برخی از آنها در حد امضا باقی مانده است.
دکتر خیرخواه با ابراز خرسندی و تشکر ویژه از دکتر کامران چپی، ریاست و معاونین دانشگاه، افزود: در صورت امضای تفاهم نامه ما بین این دو دانشگاه تمامی مفاد و موارد حفظ و رعایت خواهد شد و امیدواریم شناختی متقابل بین اساتید و دانشجویان این دو دانشگاه ایجاد شود.
رئیس دانشگاه تخار افغانستان در پایان یادآور شد: افغانستان از نظر علمی و پژوهشی بسیار نیازمند بوده و از لحاظ شخصیتهای علمی و دانشگاهی بسیار پایین تر از دانشگاه کردستان است و ما نیازمند ارتباط بیشتر و موثرتر با این دانشگاه هستیم.