عمومی | دانشگاه علوم پزشکی همدان

حفظ ایمنی و سلامت محصولات خوراکی و آشامیدنی / حفظ اشتغال جوانان از اهمیت بالایی برخورداراست


معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی همدان بر لزوم حفظ ایمنی و سلامت محصولات خوراکی و آشامیدنی تاکید کرد.

به گزارش پایگاه خبری وب‌دا در همدان به نقل از روابط عمومی معاونت غذا و داروی دانشگاه، دکتر ایرج خدادادی در چهارمین جلسه کمیته راهبردی مدیریت غذا اظهار داشت: حوزه غذا از نظر وزارت بهداشت و معاونت غذا و دارو نسبت به سایر حوزه‌ها اولویت بیشتری دارد و به همین دلیل است که که در نامگذاری سازمان هم سازمان غذا و دارو مورد تآئید و تاکید قرار گرفته است.

وی ادامه داد: بیش از آنچه که به فکر درمان باشیم باید با اصلاح الگوی مصرف به فکرپیشگیری باشیم و تلاش کنیم تا پیشگیری مقدم بر درمان باشد و به مرحله درمان نرسد که نیازمند هزینه‌های گزاف درمانی گردد.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت:حوزه ی غذا بسیار حائز اهمیت است و بنده خرسندم که شما بزرگواران در چنین حوزه با ارزشی فعالیت می‌کنید.

وی گفت: در طول چندسال گذشته اتفاقاتی رخ داده است که متاثر از تحریم‌ها و برخوردهای کشورهای خارجی است بنابراین اگر در سال‌های گذشته اولویت بر این موضوع بوده است که ایمنی کالاهای سلامت محور را تضمین نمائیم و این اولویت با فاصله زیادی نسبت به حفظ اشتغال بوده است امروز فاصله بین اولویت‌ها کم شده است.

دکتر خدادادی گفت: ما نمی‌توانیم درشرایط کنونی ابراز نمائیم که اولویت نخست ما صرفا" ایمنی و سلامت محصولات خوراکی و آشامیدنی یا همان محصولات سلامت‌محور باشد و مسئله اشتغال و تولید مرتبط به حوزه معاونت غذا و دارو نباشد.

وی ادامه داد: اگرچه همچنان اولویت اصلی طبق رسالت معاونت غذا و دارو نظارت برسلامت محصولات سلامت‌محور است اما در نظارت‌ها، برخوردها، صدور پروانه‌های تولید باید به فکر اشتغال نیز باشیم.

معاون غذا و داروی دانشگاه با بیان اینکه اگر به چرخه اشتغال صدمه‌ای وارد شود موجب می‌شود که رونق اقتصادی کشور صدمه ببیند، گفت: در این صورت تمام فعالیت‍‌هایی که انجام شده است تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.

دکتر خدادادی اضافه کرد: سعی کنید فرایندهای واحد تولیدی اصلاح شود و راهکارهای درست را به تولیدکنندگان محصولات خوراکی و آشامیدنی ارائه دهید.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی همدان از کارشناسان ناظر بر محصولات سلامت‌محور این حوزه خواست تا با همیاری و کمک‌های ارشادی واحدهای تولیدی را به سمتی هدایت کنند که فرآیند‌ها اصلاح گردد و خط تولید تعطیل نشود.

تعدد توقیف کردن‌ها حسن نیست

وی تصریح کرد: باید به تولید‌کنندگان کمک کرد تا محصول سالمی روانه بازارکنند و تخلفی خواسته یا ناخواسته صورت نگیرد که کارخانه‌ای تعطیل شود و چرخ اقتصادی صدمه ببیند.

معاون غذا و داروی دانشگاه اذعان داشت: برخورد چکشی تیغ دو لبه است که نشاندهنده نظارت‌های بیشتر و بیکاری بیشتری هستند.

دکتر خدادادی ادامه داد: دقت نمائید که در هنگام نظارت‌ها فقط محصول و خط تولید مورد نظارت واقع نشود بلکه به تاریخ انقضای پروانه‌های بهداشتی و مجوزها نیز دقت نمائید.

وی ابراز داشت: همکاران شهرستان‌ها که دسترسی کمتری به مدیران دارند اقدامات اصلی را به هیچ وجه بدون هماهنگی با مدیر شبکه‌های بهداشت و درمان انجام ندهند.

دکتر خدادادی گفت: با دادستان، کارشناس‌های مربوبه، روسای شبکه‌ها در هنگام اجرای قوانینی همچون توقیف محموله و پلمپ‌ها هماهنگی‌های لازم صورت پذیرد.

عدم استفاده از تجربیات شخصی به جای رعایت قوانین و دستورالعمل‌ها

وی به رعایت دستورالعمل‌ها و قوانین پرداخت و با اشاره به این نکته که نباید از تجربیات شخصی به جای رعایت قوانین و دستورالعمل‌ها استفاده کرد، گفت: قوانین و دستورالعمل‌ها را به روز مطالعه کنید و دقت شود که با آگاهی کامل کاری را انجام شود/ کارها در چارچوب قانون اجرا شود.

معاونت غذا و داروی دانشگاه روی تنظیم صورتجلسات تاکید کرد و ادامه داد: تمام صورتجلسات دارای مهر و امضا و نام و نام خانوادگی کارشناس، تاریخ اجرای ماموریت یا پلمپ کارگاه یا هر مورد دیگری، الزامی است که ذکر شود.

تاکید بر پروانه‌های بهداشتی مسئولین فنی

وی ابراز داشت: درهنگام بازدید ازخط تولید کارخانه‌ها پروانه‌های تولید و بهره‌برداری بررسی شوند و چنانچه پروانه مسئولین فنی انقضا نداشته باشد ابتدا تذکر داده شود، اگر ایراد برطرف نشد در راستای توقیف خط تولید یا هرطرح دیگری اقدام شود.

دکتر خدادادی در پایان خاطرنشان کرد: ما در شرایط کنونی هم مسئول سلامت محصولات سلامت‌محورهستیم و هم مسئول اشتغال، اقتصاد و تولید داخلی و مکلفیم هر دو را در یک اندازه در نظر بگیریم.