نشست خبری مدیر امور فناوری و طرحهای کاربردی دانشگاه شیراز
دکتر سید فخر الدین افضلی، مدیر امور فناوری و طرح های کاربردی دانشگاه شیراز، در جمع خبرنگاران گفت: براساس آخرین آمار ارائه شده از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در تابستان ۱۳۹۸، دانشگاه شیراز در بین دانشگاه های جامع شهرستان ها، رتبه ی نخست را از لحاظ شاخص های قرارداد با صنعت کسب کرده و در بین دانشگاه های جامع ایران هم بعد از دانشگاه تهران، قرار گرفته است.
وی با اشاره به آخرین فعالیت دانشگاه در ارتباط با صنعت در نمایشگاه فرصت های ساخت داخلی و رونق تولید در استان فارس افزود: غرفه ی دانشگاه شیراز با ارائه ی توانمندی های دانشگاه در این نمایشگاه حضور موثر داشت و استادان دانشگاه شیراز گفت وگوهای مثبتی با صنعتگران داشته اند. این موضوع زمینه ای را فراهم کرد تا دانشگاهیان ۵۱ مورد از نیازهای ارجاعی صنایع را تجزیه و تحلیل کنند و به این نتیجه رسیدیم که می توانیم پاسخگوی نیازهای آنان باشیم. همچنین حدود ۳۰ مورد امضای تفاهم نامه با شرکت ها و صنایع مستقر در نمایشگاه داشتیم که این آمار در مقایسه با میانگین آمار قراردهای دانشگاه با صنایع در سال، که حدود ۱۹ مورد بوده است، نشان دهنده ی وضعیت خوبی است.
به گفته ی مدیر امور فناوری و طرح های کاربردی دانشگاه شیراز، تعداد قرارداد ها در سال ۹۷ نسبت به سال قبل حدود ۱۸درصد افزایش و حجم وصولی مالی ۲۹درصد رشد داشته است.
دکتر افضلی، به فعالیت های دفتر فناوری و طرح های کاربردی دانشگاه شیراز در سطح کلان و ملی نیز اشاره کرد و طرح های مختلف در حوزه های رادار، زیست محیطی، صنعتی، حوزه های دفاعی، برق، الکترونیک، پلیس هوشمند و... را ازجمله ی آنان برشمرد.
وی از برنامه ریزی های مختلف برای افزایش سطح تعامل و ارتباط با جامعه-صنعت خبر داد و اقدامات مختلف در پیوند با این موضوع را در دو صورت درون سازمانی و همگام با وزارت علوم تشریح کرد.
دکتر افضلی به فعالیت های مختلف صورت گرفته در دانشگاه شیراز (فعالیت های درون سازمانی) مانند راه های افزایش مشارکت اساتید از طریق به کارگیری مدل های ارتباط با صنعت و تدوین آیین نامه های مختلف برای اعضای هیات علمی اشاره کرد و طرح اعطای گرنت تشویقی به اساتید در زمینه ی طرح های کاربردی، تعیین امتیازاتی برای تعامل اساتید با شرکت های دانش بنیان و تاسیس شرکت های دانش محور را نمونه هایی از آن تدابیر پیش بینی شده در این راستا خواند که در ذیل این امتیازات، توجه به مساله ی دانش آموختگان و تولیدات محصولات دانش بنیان مورد دقت قرار گرفته است.
دکتر افضلی از برنامه ریزی دفتر فناوری برای تسهیل سازی امور اداری، مالی و بیمه گری طرح های پژوهشی نیز سخن گفت و اقداماتی چون تاسیس دفتر کنترل پروژه، به منظور پایش قراردادهای پژوهشی به عنوان یکی از شاخص های کیفیت، مشتری مداری، صنعت مداری و جامعه مداری و همچنین تشکیل کمیته ا ی در دانشگاه شیراز با هدف بررسی کلیه ی قراردادهای ۱۳سال گذشته را نیز ازجمله اقداماتی در این راستا معرفی کرد. دکتر افضلی همچنین بازدیدهای میدانی از صنایع و سازمان ها، برگزاری جلسات مختلف در سطوح مختلف، گفت وگوهای رخ به رخ با متخصصان صنایع برای عارضه یابی و حل مشکل، ایجاد برخی مکانیزم ها مانند خانه ی جامعه-صنعت و شرکت در نمایشگاه های متعدد را از دیگر فعالیت های دفتر فناوری و طرح های کاربردی دانشگاه شیراز نام برد.
وی همچنین اظهار داشت: حدود ۴ مدل از این مدل های ارتباط با صنعت دانشگاه شیراز، در کتابچه ی سال انواع مدل های ارتباط با صنعت وزارتخانه، انتخاب و به دانشگاه های وزارت علوم و بهداشت جهت به کارگیری پیشنهاد شده که مایه ی مباهات است.
مدیر امور فناوری دانشگاه شیراز در ادامه به دیگر فعالیت های این دفتر اشاره کرد که همگام و همزمان با وزارتخانه ی علوم، تحقیقات و فناوری در حال انجام است. دکتر افضلی، رصد اشتغال دانش آموختگان، فرصت مطالعاتی اساتید در جامعه و صنعت با هزینه ی دانشگاه، سند الزامات قراردادها (شامل توصیه ی برخی تسهیلات و مکانیزم ها برای سهولت)، مهارت آموزی دانشجویان در طول دوران دانشجویی از جمله برنامه های اجرایی این دفتر خواند که همگام با برنامه های وزارتخانه در حال انجام است.
وی پیشنهاد داد، دولت با افزایش سطح تسهیلات و معافیت های مختلف به صنایعی که در خدمت رفع نیاز جامعه و بومی سازی و تولید با دانشگاه ارتباط می گیرند و تعامل دارند، می تواند موجب بهبود روند تعامل و ارتباط دانشگاه و صنعت-جامعه شود.
دکتر افضلی در خاتمه از نشست مشترک هفته ی آینده ی مسئولان دانشگاه شیراز با استاندار، موسسه های آموزش عالی و صنایع درسالن شهید امامی استانداری فارس خبرداد و گفت: در این نشست از ۳ طرح برگزیده ی استان در راستای رونق تولید تقدیر می شود.