عمومی | دانشگاه لرستان

معاون پزوهش و فناوری دانشگاه لرستان در آیین تجلیل از پژوهشگران برتر دانشگاه لرستان: کیفیت تولید علم مهم تر از کمیت است


معاون پژوهش و فناوری دانشگاه لرستان گفت:«جایگاه دانشگاه لرستان در زمینه تولید مقالات علمی، رشد یافته است و باید بیش از پیش، به تولید مقالات باکیفیت تر و پُراستناد، توجه کرد».

دکتر محمد فیضیان، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه لرستان، در آیین تجلیل از پژوهشگران برتر دانشگاه لرستان و ارتقایافتگان به مرتبه های استادی و دانشیاری که روز سه شنبه، ۱۹ آذرماه در سالن اجتماعات شهید عبدالرسول شکوهی دانشگاه لرستان برگزار شد، گفت:«دانشگاه لرستان در مسیر تولید مقالات علمی، روند رو به رشدی تا سال ۲۰۱۹ میلادی داشته است».

دکتر فیضیان افزود:«نگاهی به پایگاه وب آو ساینس Web Of Science و پایگاه اسکوپوس Scopus نشان میدهد دانشگاه لرستان در زمینه تولید مقالات علمی، رشد داشته است»

وی تشریح کرد:«خوشبختانه با تلاش اعضای محترم هیئت علمی دانشگاه لرستان، در بخش مقالات پُراستناد نیز به ویژه در دانشکده های فنی و مهندسی، علوم پایه و کشاورزی و منابع طبیعی، شاهد رشد بوده ایم؛ مقالات پراستناد نقش مهم در رنکینگ دانشگاه دارند؛ رویکرد تیم مدیریتی دانشگاه لرستان، توجه به ارتقای شاخصهای مختلف در دانشگاه لرستان است».

دکتر فیضیان، توضیح داد:«اصلاح آیین نامه پایه تشویق و پایه استحقاقی اعضای هیئت علمی یک موضوع مهم بوده است که در این سالیان، انجام شده است؛ اصلاح آیین نامه ها براساس توجه به خردجمعی بوده است؛ رویکرد تولید مقالات باید از نوع کیفی تر باشد؛ نباید فقط روی کمیت تعداد مقالات تمرکز کرد بلکه باید توجه خاص و بیشتری به کیفیت مقالات نیز داشت».

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه لرستان تصریح کرد:«روش سنتی آن است که فقط روی کمیت مقالات در امر پژوهش تاکید کنیم در حالی که تولید مقالات باید متناسب با مفهوم دانشگاه نسل سوم باشد؛ یعنی علمی که تولید می شود منجر به تولید ثروت و رفع مشکلات جامعه بشود».

دکتر محمد فیضیان، افزود:«کارهای زیادی در دانشگاه لرستان در راستای تقویت ارتباط بین دانشگاه و جامعه و تقویت کارآفرینی و مهارت آموزی انجام شده است».

دکتر فیضیان، ادامه داد:«براساس توجه به نیازها و ظرفیتهای استان لرستان، اقداماتی همچون ایجاد مرکز تحقیقات بلوط و پژوهشکده زنبور عسل دانشگاه لرستان ایجاد شد؛ ایجاد این دو مرکز، از جمله نیازهای مهم استان در بخش کشاورزی است که باید به مرحله ای برسیم که بتوانیم تولیدات صادراتی باکیفیت داشته باشیم».

وی گفت:«مرکز نوآوری دانشگاه لرستان نیز در استای حمایت از ایده پردازی و نوآوری، تشکیل شده است؛ این موضوع اهمیت دارد که دانشگاه براساس ظرفیتها و نیازهای استانی و منطقه ای، نقش آفرینی اثرگذاری داشته باشد؛ از ایده ها باید حمایت کرد تا ایده ها به شرایطی برسند که منجر به تولید محصول بشوند و این، خودش ایجاد انگیزه در بین دانشجویان برای تبدیل تئوری به عمل است؛ همچنین مرکز نوآوری دانشگاه لرستان، هموارکننده برای پردازش و رشد ایده هاست».

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه لرستان، تصریح کرد:«ایجاد مرکز پرورش مرغ بومی در دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی نیز از جمله اقدامات تیم مدیریتی دانشگاه لرستان برای تقویت مفهوم دانشگاه نسل سوم بوده است؛ رتبه آزمایشگاه مرکزی دانشگاه لرستان نیز رشد خوبی در سطح کشور داشته است و اینها همگی بخشی از اقدامات انجام شده در دانشگاه لرستان در سالهای اخیر بوده است؛ آزمایشگاه مرکزی دانشگاه لرستان، به خوبی تجهیز شده است و می تواند برای دانشگاه لرستان درآمدزایی هم داشته باشد».

وی تشریح کرد:«هسته های فناور در دانشگاه لرستان تشکیل شده است تا به صورت هدفمند و منسجم مورد حمایت قرار گیرند».

دکتر محمد فیضیان، افزود:«به رغم اینکه لرستان قطب پرورش ماهیان سردآبی در کشور است ولی متاسفانه در سالهای گذشته هیچ گونه کنفرانس یا همایشی در این رابطه برگزار نشده بود که توانستیم برای اولین بار، کنفرانس ملی ماهی شناسی را در خرم آباد برگزار کنیم».

گفتنی است با حضور دکتر خسرو عزیزی، رئیس دانشگاه لرستان، معاونان دانشگاه و روسای دانشکده های دانشگاه لرستان و همزمان با هفته پژوهش و فناوری استان لرستان، از پژوهشگران برتر دانشگاه لرستان و اعضای هیئت علمی این دانشگاه که به مرتبه «استادی» و «دانشیاری»، ارتقا یافته اند، تجلیل شد.

اسامی پژوهشگران برتر دانشگاه لرستان:

استاد ممتاز پژوهشی: دکتر محسن عادلی (دانشکده علوم پایه).

دانشکده علوم پایه: دکتر عابدین زبردستی، دکتر احمد احمدی خلجی، دکتر حمزه امیری.

دانشکده ادبیات و علوم انسانی: دکتر مسعود صادقی، دکتر مسعود رحمتی، دکتر حامد عباسی.

دانشکده فنی و مهندسی: دکتر علی میر، دکتر بهروز رضایی علم.

دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی: دکتر حمیدرضا عیسوند، دکتر حسن ترابی پوده، دکتر امیرحمزه حقی آبی.

دانشکده دامپزشکی: دکتر امین جایدری، دکتر آرش خردمند.

دانشکده علوم اقتصادی و اداری: دکتر رضا سپهوند، دکتر محمد حکاک.

دانشجویان برگزیده پژوهشی در مقطع دکترا:

دانشکده ادبیات و علوم انسانی: لیلا حیدریان.

دانشکده علوم پایه: میثم صادقی.

دانشکده علوم اقتصادی و اداری: مسعود سپهوند.

دانشکده فنی و مهندسی: مرتضی میخک بیرانوند.

دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی: فرشته بازگیر.

اسامی ارتقایافتگان اعضای هیئت علمی دانشگاه لرستان به مرتبه استادی:

دکتر حسن زمانیان، دکتر محسن رحمتی، دکتر آرش آذرفر، دکتر یعقوب منصورپناه، دکتر احمد اسماعیلی، دکتر رضا سپهوند (علوم اقتصادی و اداری).

اسامی ارتقایافتگان اعضای هیئت علمی دانشگاه لرستان به مرتبه دانشیاری:

دکتر محمد علیزاده، دکتر عباس دادخواه تهرانی، دکتر اسماعیل رک رک، دکتر مهدی شاهین، دکتر فریده آذربانی، دکتر محمد فتحی، دکتر امیرهوشنگ نظرپوری، دکتر زهرا طهماسبی، دکتر کامبیز ابراری واجاری، دکتر طاهر صادقی تحصیلی، دکتر محمد فیضیان، دکتر امین صالحی، دکتر سیدنجم الدین موسوی، دکتر حجت وحدتی.

در استان لرستان، هفته پژوهش و فناوری از ۱۶ تا ۲۱ آذرماه، انتخاب شده است .

شعار امسال هفته پژوهش و فناوری،«پژوهش اثربخش، فناوری ارزش آفرین، رونق تولید»، انتخاب شده است.

عناوین روزهای هفته پژوهش و فناوری استان لرستان :

شنبه، ۱۶ آذر؛ پژوهش، فناوری، مدرسه و دانشگاه .

یکشنبه، ۱۷ آذر؛ روز پژوهش، فناوری و توسعه ملی .

دوشنبه، ۱۸ آذر؛ گام دوم در پژوهش و فناوری .

سه‌شنبه، ۱۹ آذر؛ وحدت حوزه و دانشگاه، پژوهش، فناوری و رونق تولید .

چهارشنبه، ۲۰ آذر، پژوهش، فناوری و اثربخشی اجتماعی .

پنجشنبه، ۲۱ آذر؛ پژوهش، فناوری و مشارکت ملی.

استاندار لرستان، رئیس ستاد هفته پژوهش و فناوری استان و دکتر خسرو عزیزی، جانشین رئیس ستاد است.