عمومی | بنیاد ملی نخبگان

اعتماد به نخبگان جوان، مهمترین رکن توسعه است

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان؛ بهرام سرمست؛ استاندار قم در نشست صمیمی با نخبگان جوان و مستعدان‌‎برتر استان، گفت: نخبه گرایی باید به عنوان یک رویکرد اساسی در سطح مدیریت استان دنبال شود.

وی افزود: برای بکارگیری ظرفیت نخبگان استان باید در مرحله نخست نسبت به آنان اعتماد کرد و سپس در قالب ساماندهی توانایی‌های آنان از ظرفیت‌هایشان بهره برد.

سرمست ادامه داد: متاسفانه عدم‌اعتماد مدیران به جوانان خوش فکر، یکی از معضلات اصلی مدیریت کشور است؛ این در حالیست که جوانان نخبه باید در عرصه‌های مدیریتی به کار گرفته شوند و در جابه‌جایی‌های مدیریتی مورد توجه قرار بگیرند.

استاندار قم یادآور شد: بسیاری از مسائل موجود در کشور به دلیل ایجاد شکاف بین‌نسلی و عدم‌اعتماد به جوانان کارآمد و متخصص به وجود آمده است؛ به همین دلیل، نخبه گرایی باید به عنوان یک رویکرد اساسی در سطح مدیریت استان دنبال شود.

وی با بیان اینکه مفهوم نخبه امروز توسعه بیشتری پیدا کرده و علاوه بر عرصه سیاسی و علمی، به عرصه‌های هنری، ورزشی و علوم فناورانه تعمیم یافته است، تاکید کرد: امروز هر فردی که منشاء تحول در جامعه باشد می‌تواند در جامعه نخبگانی قرار گیرد.

سرمست با اشاره به لزوم سعه دایره نخبگانی، خاطرنشان کرد: برای کشف نخبگان استان باید دایره نخبه‌شناسی با ساختار هرمی و خوشه‌بندی‌های متنوع دنبال شود و پس از  آن، هدایت و حمایت از این افراد به طور جدی پیگیری شود تا بتوان از ظرفیت این افراد برای توسعه بومی استفاده و از مهاجرت آنان جلوگیری کرد.

استاندار قم با اشاره به اینکه باید نسبت به اصل تفکر و ساختارسازی توجه جدی داشت، یادآور شد: نخبگان بهترین مشاوران و قویترین بازوهای فکری برای مدیران اجرایی هستند. ایجاد اندیشکده‌ها و تالارهای گفت‌وگو با حضور نخبگان می‌تواند بسیاری از مشکلات موجود را رفع کند.

در بخش دیگری از این نشست، محمد محمدرضایی؛ رئیس بنیاد نخبگان استان قم با اشاره به لزوم افزایش خودباوری مستعدان‌برتر، گفت: در مسیر توسعه کشور، نباید از کمبود امکانات به نسبت مشکلات ترسید.

وی در پایان افزود: اگر دستگاه‌ها و نهادهای استانی برای رفع مسائل خود، از نیروی نخبگانی کمک بگیرند؛ علاوه بر رفع مشکلات موجود، گام بلندی نیز در اشتغال نخبگانی برداشته خواهد شد.