مجموعه کارگاه های بین المللی سازی دانشگاه در دانشگاه فرهنگیان استان کرمان برگزار شد.
کارگاه بین المللی سازی دانشگاه فرهنگیان با هماهنگی مدیریت همکاریهای بین المللی دانشگاه فرهنگیان کشور ودانشگاه فرهنگیان استان کرمان روز پنج شنبه ۹۸/۷/۱۸ با حضور اساتید پردیسهای دانشگاه فرهنگیان استان توسط دکتر بهروز رسولی نماینده موسسه ایرانداک در محل سایت پردیس شهید باهنر برگزار گردید.
بنابر این گزارش بخش نخست کارگاه، ارائه شاخصها و ابزارهای علمسنجی بود که با هدف آشنایی شرکتکنندگان با مفاهیم پایه علمسنجی و سنجههای گوناگون در این حوزه و شیوه درست و کارآمد استفاده از آنها برگزار شد. مباحث این کارگاه شامل معرفی سنجههای کلیدی ارزیابی آثار پژوهشی، پژوهشگران، نشریههای علمی، موسسههای آموزش عالی، کشورها، سنجههایی همانند شمار انتشارات و استنادها، مقالههای داغ و پراستناد، شاخص اچ، شاخص ام، شاخص جی، همکاری علمی، پژوهشگران پراستناد، و مواردی از این دست.
کارگاه دوم انواع گوناگون نشریههای بینالمللی و معرفی شاخصهای ارزیابی و اعتباریابی آنها، شاخصهایی همانند ضریب تاثیر، شاخص اچ، امتیاز استنادی، اس. جی. آر.، اسنیپ، شاخص فوریت، نیمعمر، ضریب آیجین، و چاک و دهک نشریه از جمله مهمترین سنجههای ارزیابی نشریههای علمی هستند که در این کارگاه تشریح شدند.
در کارگاه سوم، با عنوان نظامهای بینالمللی به معرفی شاخصها و نظامهای رتبهبندی بینالمللی دانشگاهها و موسسههای آموزش عالی پرداخته شد. در این کارگاه نظامهای رتبهبندی معتبر بینالمللی که هرساله دانشگاههای جهان را رتبهبندی میکنند، معرفی و با یکدیگر مقایسه شدند. نظامهای رتبهبندی کیو. اس.، شانگهای، تایمز، یورپ، تایوان، لایدن، سی. دبلیو. تی. اس.، یومالتیرنک، سکیمگو، و بومتریکس از جمله نظامهای معرفی شد و سپس، جایگاه ایران و موسسههای ایرانی در آنها گزارش شرح داده شد.