وجود کافی داروی آنفولانزا در جهرم - ۱۳۹۸/۰۹/۱۹

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جهرم گفت: افراد سالمند بالای ۶۰ سال، کودکان زیر ۵ سال، خانم های باردار و کسانی داروهای سرکوب گر سیستم ایمنی مصرف می کنند بیش از دیگران در معرض خطر بیماری آنفولانزا هستند.
دکتر قهرمان بمانا اظهار داشت: بیماری آنفولانزا یک بیماری حاد ویروسی دستگاه تنفسی است که با رعایت اصول بهداشتی می توان بیماری را کنترل و آن را از خود دور کرد.
وی گفت: در کل بیماری آنفولانزا بیماری کشنده ای نیست اما این بیماری برای افرادی که سیستم ایمنی پایین دارند خطر ساز است.
به گفته وی افراد سالمند بالای ۶۵ سال، کودکان زیر ۵ سال، خانم های باردار، افرادی که چاقی مفرط دارند، افرادی که دچار بیماری قلبی و عروقی و همین طور فشار خون بالا، بیماری های مزمن ریوی مانند برونشیت مزمن، بیماری های مزمن کلیوی و کبدی، بیماری های مربوط به غدد متابولیک هچون دیابت و کسانی که داروهای سرکوب گر سیستم ایمنی استفاده می کنند بیش از دیگران درمعرض خطر بیماری آنفولانزا هستند.
دکتر سید مجید ارجمند معاون بهداشتی دانشگاه با اشاره کنترل بیماری آنفولانزا در جهرم و فروکش کردن موج اول این بیماری گفت: با آگاه سازی و رعایت اصول اولیه بهداشتی و همچنین مراجعه زود هنگام افراد مبتلا به این بیماری به پزشکان و بیمارستان ها این بیماری در شهرستان کنترل شده است.
وی افزود: عفونت های حاد تنفسی بیماری آنفولانزا با استراحت مطلق و دریافت دارو بدون هیچ نگرانی قابل درمان است. با تلاش های رئیس دانشگاه و معاون غذا و دارو تعداد کافی از داروی این بیماری تامین شده است که با تجویز متخصصین عفونی برای بیماران بستری در بیمارستان ها استفاده می شود.
او در ادامه افزود: با توجه به نزدیک شدن فصل زمستان امکان شروع دوباره موج دوم بیماری آنفولانزا وجود دارد که از شهروندان گرامی تقتضا می شود اصول بهداشتی را رعایت کرده و زدن واکسن برای افرادی که سیستم ایمنی پایین دارند نیز توصیه می شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جهرم گفت: تماس و تنفس از مهم ترین راه های انتقال ویروس آنفولانزا است و اولین گام برای جلوگیری از انتقال این ویروس، شستن دست ها و وسایلی است که روزانه فرد یا اعضای خانواده با آن در ارتباط هستند.
وی درادامه بیان کرد: پوشاندن صورت هنگام سرفه و عطسه در مکان عمومی و به خصوص کودکانی که در فضای جمعی همچون مهد کودک ها و غیره نگهداری می شوند بسیار مهم است.
دکتر سید مجید ارجمند با اشاره به علائم بیماری آنفولانزا گفت: این بیماری علائمی اضافه تر از سرما خوردگی به همراه دارد مانند تب طولانی با درجه حرارت بالا، درد شکم، سردرد شدید، استفراغ و در مواردی توام با اسهال است.
وی اضافه کرد: متاسفانه نارسایی تنفسی که از علائم شدیداین بیماری است، موجب بستری شدن فرد در آی سی یو می شود.
جدیدترین اخبار
