عمومی | دانشگاه علوم پزشکی همدان

نشست خبری رییس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه با اصحاب رسانه


نشست خبری رییس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه با اصحاب رسانه با موضوعات طرح سلامت زمستانی، حوادث ترافیکی و نقاط حادثه خیرمحورهای استان، لزوم تجمیع مراکز پیام سازمانهای امدادی و اورژانس هوایی به عنوان یکی از برنامه‌های طرح تحول سلامت برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری وب‌دا در همدان، رئیس اورژانس پیش‌بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه در جمع اصحاب رسانه، با برشمردن عناوین حوادث غیرمترقبه از ابتدای سال تاکنون اظهار داشت: در اوایل سال با بروز سیل و سپس افزایش تعداد موارد غرق شدگی مواجه بودیم و فوتی در اثر صاعقه، مسمویت در اثر مصرف قارچ‌های سمی رویش یافته در طبیعت فصل بهار، سقوط از گردو، تیوب‌سواری بدون کنترل، مسمومیت با منواکسید‌کربن از دیگر مواردی بود که اورژانس پیش‌بیمارستانی با آن مواجه بوده است.

*آغاز طرح- سلامت نوروزی از ۲۰ آبان‌ماه

دکتر معصومی با بیان اینکه طرح سلامت زمستانی از ۲۰ آبان‌ماه با سرمای زودرس آغاز شد، گفت:  از ۲۰ آذر ماه تا ۲۰ اسفند طرح امداد زمستانی آغاز و هماهنگی‌های لازم انجام می‌شود و از ۲۵ اسفندماه امداد نوروزی آغاز خواهد شد.

وی با اشاره به در اولویت‌بودن آموزش در موضوعات مربوط به سرمازدگی و نحوه امدادخواهی مردم از اورژانس خاطرنشان کرد که آمبولانس‌ها در مناطق برف‌گیر کمک‌دار می‌شوند و به مناطق دارای گردنه‌ اختصاص می‌یابندهمچنین در پایگاههای جاده‌ای و شهری جایگزینی و دپوی مواد صورت می‌گیرد و حوادث ویژه به EOC وزارت بهداشت اعلام می‌شود.

رئیس اورژانس پیش‌بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه با بیان اینکه سالانه ۱۰۰ نفر مصدوم مربوط چهارشنبه پایان سال وجود دارد، بسیج همگانی برای کاهش حوادث مربوط به این ایام را خواستار شد و گفت: مقاله‌های تهیه شده توسط اورژانس پیش‌بیمارستانی می‌تواند در اطلاع‌رسانی رسانه‌ها مورد استفاده قرار بگیرد.

وی با اشاره به اینکه یک پنجم ثروت کشور برای حوادث و بیماریها از بین می‌رود، افزایش تعداد خودرو و موتورسیکلت‌ها را یکی از مشکلات دانست و تصریح کرد که دستورالعمل‌های خوبی از طرف سازمان بهداشت جهانی در خصوص حوادث ترافیکی تهیه شده است.

دکتر معصومی خاطر‌نشان کرد تمام نقاط حادثه خیز محورهای استان برای استانداری ارسال شده است که امید می‌رود تدابیر خاص در این موارد در نظر گرفته شود.

رئیس اورژانس پیش‌بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه با تاکید بر اینکه برای سنجش میزان آمادگی واحدهای مختلف مانور لحظه صفر برگزار می‌شود برگزاری این مانورها را در حفظ آمادگی نیروها بسیار موثر خواند.

* ۳۱۲ پرواز توسط بالگرد امداد هوایی

رئیس اورژانس پیش‌بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه با ارائه گزارشی در خصوص عملکرد اورژانس هوایی، گفت:  امدادرسانی هوایی از مردادماه ۹۳ از طریق بالگرد در داخل استان انجام شده است  و تاکنون تعداد ۳۱۲ پرواز توسط بالگرد صورت گرفته است.

دکتر معصومی  افزود: از ۴۴ پایگاه اورژانس هوایی موجود فقط ۷ بالگرد مخصوص جابجایی بیمار وجود دارد و بی‌شک با فراهم شدن شرایط اقتصادی همدان نیز از این امکان بهره‌مند خواهد شد.

وی  به اقدامات انجام شده در برای امدادرسانی به موارد سقوط از درخت گردو گفت: جهاد کشاورزی استان همدان با سرشاخه کاری درختان و خریداری دستگاه شوک‌دهنده به درختان موفقیت‌های خوبی داشته اما با توجه به اینکه محدودیت‌هایی در این موضوع وجود دارد بهره گیری از محصول تهیه شده توسط یکی از دانشجویان دانشکده بهداشت پیشنهاد شده است.

رئیس اورژانس پیش‌بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه با بیان اینکه سازمانی آتش‌نشانی همدان در خصوص ایمنی سازه‌ای و غیر‌سازه‌ای ورود پیدا کرده است، گفت: اخطارها و تذکرات مورد نیاز به متخلفین اعلام‌ می‌شود.

وی در خصوص مسمومیت با مونو اکسید کربن نیز گفت: در کشور از اول مهر تا ۱۵ آذر تعداد یک هزار و ۵۶۹ نفر در اثر مسمومیت با مونواکسید کربن به بیمارستان‌ها منتقل شدند.

دکتر معصومی در خصوص وضعیت نیروی انسانی اورژآنس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه با اشاره به برخورداری از ۳۳۰ پرسنل در اورژانس گفت: تعداد ۲۰۰ نفر باید در اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث استان جذب شوند که آزمون استخدامی برای ورود ۴۰ نفر از آنان انجام شده است.

*برخورداری از ۹۳ دستگاه آمبولانس در همدان

وی تعداد آمبولانسهای موجود در استان را ۹۳ دستگاه عنوان کرد و افزود: این تعداد با در نظر گرفتن آمبولانسهای موجود در شهرستان اسدآباد به ۱۰۰ دستگاه می‌رسد.

رئیس اورژانس پیش‌بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاهدر مورد سهمیه سوخت آمبولانس‌ها نیز با تاکید بر اینکه پیگیری برای افزایش سهمیه بنزین از وزارت بهداشت و وزارت کشور انجام می‌شود، گفت: سهیمه در نظر گرفته شده برای آمبولانس‌ها ماهیانه ۷۰۰ لیتر بایستی بشود، اما با وجود رایگان بودن خدمات اورژانس قیمت سوخت این خودرو ۳ هزار تومان محاسبه شده است.

* ۵۰۰ هزار تماس تلفنی با اورژانس در طی سال

وی با بیان اینکه سالیانه ۵۰۰ هزار تماس تلفنی با اورژانس وجود دارد، درصد بسیاری از این تماس‌ها را بی ارتباط با شرح وظایف مجموعه اورژانس  ۱۱۵ دانست و افزود: مزاحمت‌ها به نسبت چهار سال گذشته کمتر شده است.

دکتر معصومی با اشاره به وجود دو مدل سیستم اورژانس پیش‌بیمارستانی در کشورها گفت: در سیستم کشور ایران تکنسین مریض را به بیمارستان منتقل می‌کند اما در برخی کشورها ازجمله فرانسه و آلمان پزشک بر بالین حاضر می‌شوند.

وی با یادآوری اینکه میانگین رسیدن آمبولانس بر بالین بیمار در داخل شهر شش دقیقه و در جاده‌ها هشت دقیقه است، خاطر‌نشان کرد که تمام محورهای فرعی از پایگاه‌های امدادی برخوردار است و این موضوع امدادرسانی در جاده‌ها را هم سرعت بخشیده است.

رییس اورژانس پیش‌بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه با اشاره به افزایش شناخت مردم از خدمات اورژانس و بهبود دسترسی مردم به خدمات خاطر‌نشان کرد که سال ۸۵ تعداد ماموریت‌های استان همدان ۱۲ هزار مورد بود که امسال این تعداد با افزایش پنج برابری به ۶۰ هزار مورد رسیده است.

متمرکز کردن شماره‌های سه رقمی یکی از موارد تاکید شده در این جلسه بود که انتظار می‌رود از طریق مسئولان استانی پیگیری شود.

مدیر روابط عمومی دانشگاه نیز با قدردانی از تعامل بسیار خوب اصحاب رسانه در انتشار اخبار حوزه سلامت، اظهار داشت:  پذیرای انتقادات سازنده رسانه‌ها هستیم.

دکتر محمد طاهری با اشاره به زمان بر بودن موضوع آموزش ابراز امیدواری کرد که با استفاده از ظرفیت رسانه‌ها از بروز حوادث جلوگیری شود.