۶۳ نفر در گیلان به بیماری آنفلوآنزا مبتلا شدند
دکتر فردین مهرابیان- معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان روز یکشنبه در گفت و گو با پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان( وب دا)؛ افزود: در این مدت دو هزار و ۴۰۹ مورد آنفلوآنزای سرپایی (شبه آنفلوآنزا) در استان گیلان گزارش شده که از این تعداد ۸۵۰ بیمار در بیمارستان ها بستری و تحت درمان قرار گرفتند. ۶۳ نفر نیز در گیلان به بیماری آنفلوآنزا مبتلا شدند.
وی با بیان اینکه بیماری آنفلوآنزا در استان گیلان کنترل شده و نسبت به استان های دیگر وضعیت بهتری دارد، اظهار داشت: باید برای پیشگیری از بیماری آنفلوآنزا همواره رفتارهای بهداشتی رعایت شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان خاطر نشان کرد: شستن دست ها با آب و صابون و یا تمیز کردن آن با محلول های ضدعفونی کننده در پیشگیری از بیماری آنفلوآنزا نقش مهمی دارد، ضمن اینکه از مالیدن و تماس دست آلوده به چشم ها، بینی و دهان باید خودداری شود.
وی با تاکید بر اینکه هنگام احوالپرسی از در آغوش گرفتن، بوسیدن و دست دادن با افراد باید خودداری شود و به هنگام سرفه و عطسه، بینی و دهان را به طور کامل با دستمال کاغذی پوشاند، افزود : هنگام بیماری از حضور در اماکن عمومی خودداری شود، از افرادی که علائم شبیه بیماری آنفلوآنزا دارند، حداقل به اندازه یک متر فاصله گرفته شود.
آنفلوآنزا بیماری ویروسی است که با تب ناگهانی، لرز، سردرد، سرفه خشک، گلو درد و درد عضلانی همراه است، ویروس بیماری آنفلوانزای فوق حاد انسانی از طریق ترشحات آلوده منتقل میشود بنابراین باید از تماس دست با چشم و بینی خودداری شود.
علائم آنفلوآنزا کمی متفاوت با سرماخوردگی است و شامل اسهال، تهوع، احساس ضعف و سرما نیز می شود، آنفلوآنزا در گروه های آسیب پذیر شامل کودکان، سالمندان، زنان باردار، افراد مبتلا به مشکلات تنفسی و بیماران دارای نقص ایمنی ممکن است همراه با خطراتی باشد، ابتلا به آنفلوآنزا در خردسالان علاوه بر تهدید حیات، اثرات بسیار نامطلوبی بر رشد و تکامل آنها دارد.
افراد بالای ۶۵ سال سن، زنان باردار، بیماران ریوی و قلبی، مبتلایان به سرطان که تحت درمان قرار دارند، افراد دچار نارسایی کبد و کلیه و دیابتی ها بیشتر در معرض ابتلا به ویروس آنفلوآنزا هستند و باید همه افراد بویژه گروه های حساس، مراقبت کرده و موارد ایمنی را رعایت نمایند./ای