رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل گفت: ایجاد سایتهای الگویی زمینه ساز همگرایی بین فعالیتهای کشاورزی است
به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل دکتر حسین کربلائی خیاوی در گفتگو با روابط عمومی مرکز ضمن تشریح فعالیتهای ایستگاه تحقیقاتی مغان در فصل پاییز سال جاری اظهار داشت: ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مغان در ۲۲۰ کیلومتری شمال شهرستان اردبیل یکی از سایتهای اصلی تحقیقات غلات در زمینهٔ مطالعات مربوط به تنش گرما، تنش خشکی آخر فصل و بیماریهای غلات و از مکانهای اصلی اجرای آزمایشات بینالمللی گندم (CIMMYT) به شمار میرود. همچنین این ایستگاه در اجرای طرحها و پروژههای به نژادی اقلیم گرم و مرطوب شمال کشور از ایستگاههای مهم کشور بوده به طوری که در سالهای اخیر در معرفی ارقام جدید غلات آبی و دیم در مناطق گرمسیر نقش اساسی ایفا نموده است.
دکتر کربلائی خیاوی در خصوص برنامه کشت پاییزه غلات در این ایستگاه گفت: طبق برنامهریزیهای صورت گرفته در سال زراعی ۹۹-۹۸ حدود ۳۰۰ هکتار از اراضی ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مغان به زیر کشت غلات از طبقات مختلف بذری رفته است. همچنین تعداد ۲۵ فقره طرح و پروژه تحقیقاتی آبی شامل نسلهای در حال تفکیک، آزمایشات بینالمللی، آزمایشات مقدماتی، سازگاری، پیشرفته عملکرد و تحقیقی ترویجی در زمینههای به نژادی، به زراعی و بیماریها توسط محققان غلات اجرا خواهد شد.
وی ایجاد سایتهای الگویی را زمینه ساز همگرایی بین فعالیتهای کشاورزی خواند و اظهار داشت: هدف اصلی از ایجاد سایتهای الگویی، ایجاد همگرایی بین فعالیتهای مختلف در بخش کشاورزی در تعامل با بخشهای اجرایی، تحقیقاتی و کشاورزان پیشرو است تا بتوان از جمیع ظرفیتهای موجود برای دستیابی به اهداف بخش کشاورزی بهرهبرداری کرد .
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل گفت: به منظور انتقال و ارائه آخرین یافته های تحقیقاتی در قالب روشهای ترویجی و آموزشی ترویجی فرآیند تولید برای انجام توصیههای فنی و تغییر رفتار و مهارت تولیدکنندگان، سایت الگویی ترویجی گندم در سطح ۲۵ هکتار در ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مغان اجرا میشود .
دکتر کربلائی خیاوی افزود: هدف از اجرای این طرح توسعه و پایداری تولید گندم و ارتقای بهرهوری با عملیات بهبود خاکورزی، تناوب اصولی، ساماندهی بذور و تغذیه مناسب گیاهی با مدیریت مزرعهای است . قبل از برداشت و در هنگام داشت محصول بر اساس برنامهریزی به عمل آمده مزرعه مذکور مورد بازدید سایر کشاورزان قرار خواهد گرفت .
دکتر کربلائی خیاوی از کشت ۶۰ هکتار کلزا در ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مغان خبر داد و افزود: علاوه بر خودکفایی در تولید روغن مورد نیاز کشور، برای پایداری غلات نیاز مبرم به رعایت تناوب زراعی با کشت دانههای روغنی است و سیاست وزارت جهاد کشاورزی افزایش کاشت دانههای روغنی برای بالا بردن امنیت غذایی کشور و برای برطرف کردن نیاز کشور است.
وی از هدفگذاری برای افزایش تولید کلزا در استان خبر داد و گفت: با برنامهریزیهای صورت گرفته به طور قطع شاهد افزایش تولید این محصول در سال زراعی آینده خواهیم بود .
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل تصریح کرد: به منظور افزایش عملکرد دانه روغنی کلزا در واحد سطح برای نخستین بار کشت نشائی این محصول از سال گذشته آغاز شده است و در این رابطه دو طرح سازگاری و کشت نشایی کلزا در ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مغان به اجرا درآمده است که این امر میتواند به افزایش تولید این محصول در واحد سطح و افزایش میزان درآمد سرانه تولیدکنندگان کمک قابل توجهی بکند.