عمومی | دانشگاه علوم پزشکی تهران

توسعه بخش های درمانی بدون هماهنگی و اخذ مجوز از هیات رئیسه دانشگاه ممنوع است

توسعه بخش های درمانی بدون هماهنگی و اخذ مجوز از هیات رئیسه دانشگاه ممنوع است

گالری عکس
جلسه شورای مدیران معاونت توسعه، به منظور  ارائه گزارش اماکن اقامتی و بررسی عملکرد طرح های عمرانی گرید یک در شش ماهه اول، ۱۳ آذر ماه ۹۸ در سالن شورای معاونت توسعه برگزار شد.
در ابتدای این نشست مهندس ارسیلو، مدیر نظارت و توسعه امور عمومی دانشگاه، گزارشی از وضعیت بهره مندی کارکنان از مراکز اقامتی در سه سال گذشته ارائه کرد و گفت: با استفاده از ظرفیت سامانه جامع رفاهی و اطلاع رسانی به موقع و مدیریت بهینه سهمیه آزاد مراکز اقامتی، توانستیم وضعیت برخورداری کارکنان را به سمت عدالت اجتماعی بیشتر سوق دهیم. به نحوی که بهره مندی همکاران از اماکن اقامتی از ۶ هزارو ۳۹۹ دفعه در کل سال ۹۶ به ۸ هزار و ۶۱۳ دفعه فقط در ۸ ماهه سال ۹۸ رسیده است.
وی از بهبود سرانه مراکز اقامتی در سال ۹۸ خبر داد و گفت: تعداد واحدهای اقامتی نسبت به سال ۹۶ در حدود ۳۸ درصد رشد داشته به نحوی که از ۴۴ واحد به ۶۲ واحداقامتی در ۱۰شهر کشور رسیده است.
مهندس ارسیلو، همچنین از رشد رضایت مندی کارکنان خبر داد و تاکید کرد: بررسی وضعیت رضایت مندی کارکنان در مشهد و رامسر عمدتا نشان از رشد رضایت مندی در سال های اخیر دارد. همچنین در برگه های نظر خواهی، بیشترین تقاضا برای افزایش ظرفیت واحدهای اقامتی و پس از آن برقراری سرویس های غذا برای اماکن اقامتی فاقد غذا بود.
وی به توسعه فضای اقامتی با هماهنگی معاونت توسعه و همکاری مدیریت امور مالی دانشگاه اشاره کرد و گفت: با هماهنگی های انجام شده در سرعین و شیراز توانستیم واحدهای مناسبی را برای کارکنان تهیه نماییم. همچنین با بازسازی مراکز تحقیقاتی موجود در کرمان و یزد این شهرها نیز به مجموعه اماکن اقامتی افزوده شد.
مدیر نظارت و توسعه امور عمومی دانشگاه ، بازسازی و بهسازی یک مرکز تحقیقاتی در شهر بابل را از جمله برنامه های در دست اجرا دانست و یادآور شد: در حال آماده سازی مرکزی اقامتی در شهر بابل هستیم و مقرر شده تا ساختمان مناسبی در ۴ طبقه در آنجا جایگزین شود.
در ادامه آزاده چترروز، اجرای این پروژه ها در شرایط کنونی را امری دشوار خواند و گفت: جهش بسیار زیادی در پرداخت وام های قرض الحسنه نیز ایجاد شده که تمامی این فعالیت ها از طریق چرخش منابع در حال اجراست.
وی هماهنگی با دانشگاه های دیگر برای استفاده از مراکز اقامتی را مثبت ارزیابی کرد و گفت: اگرچه خرید املاک به نوعی ارزش افزوده محسوب می شوند اما با توجه به هزینه بالای نگهداری آنها می توان از طریق خرید خدمت، شرایط بهتری را برای اماکن اقامتی کارکنان فراهم کرد.
سپس مهندس مکری، گزارشی از مدیریت فنی و نظارت بر طرح های عمرانی را ارائه کرد و گفت: بیش از ۴۱ پروژه عمرانی در حال حاضر در دانشگاه در حال اجراست که از آن جمله می توان به پروژه بیمارستان رازی، مهدی کلینیک، بیمارستان شریعتی ۲، بیمارستان فارابی، بیمارستان نیک اندیش الهام، بیمارستان حکیم، خوابگاه ها و ... اشاره کرد.
مهندس مکری، از تکمیل برخی از پروژه ها خبر داد و تصریح کرد: بیش از ۷۸۰ هزار متر مربع، پروژه عمرانی در دست اجراست که هر روز به حجم آن اضافه می شود. از این تعداد بیش از ۱۳۳ هزار متر مربع با مشارکت خیرین، حدود ۵۴۰ هزار متر پرژه های بیمارستانی، ۹۲ هزار متر پروژه آموزشی، ۶۵ هزار متر پروژه پژوهشی و نیز ۱۴ هزار متر پروژه رفاهی دانشجویی بشمار می رود.
وی با اشاره به تاکید رییس دانشگاه در خصوص توجه ویژه به تامین خوابگاه و نیازهای رفاهی دانشجویان گفت: این بخش از پروژه ها با دقت و سرعت مناسب پیگیری و در حال اجراست.
وی میانگین درصد پیشرفت پروژه ها را در حدود ۷۰ درصد دانست و افزود: پروژه ها در طول سه سال گذشته پیشرفت قابل توجهی داشته است.
مهندس مکری، ضمن قدردانی از همکاری دکتر بیگلر، دکتر رحیم نیا و آزاده چترروز در اجرای پروژه ها گفت: در حال حاضر ۴ هزار و ۵۰۰ تخت بیمارستانی در دست احداث داریم.
وی سپس گستردگی و پراکندگی پروژه ها را از جمله مشکلات خواند و تاکید کرد: نظرات و سلایق متعدد در اجرای پروژه ها، کسری اعتبارات، موانع اجرایی در شهرداری ها، رعایت ضوابط و استانداردها و تغییرات هر روزه قیمت و هزینه ها از جمله مهم ترین چالش در اجرای پروژه هاست.
در پایان دکتر بیگلر، معاون توسعه مدیریت و برنامه ریزی منابع دانشگاه، ضمن قدردانی از ارائه گزارش اماکن رفاهی، آن را موجب گسترش و اجرای عدالت نسبی میان کارکنان دانست و تصریح کرد: هر چه بتوانیم در این بخش توسعه بیشتری داشته باشیم قطعا تعلق سازمانی پرسنل نیز بهبود خواهد یافت.
وی مستند سازی فعالیت ها و پروژه های رفاهی را امری شایسته و لازم الاجرا دانست و تاکید کرد: ورود به این مجموعه و مستند سازی آنها ارزش افزوده برای دانشگاه به همراه داشته است.
دکتر بیگلر همچنین خواستار همکاری بیشتر با دانشگاه های دیگر شد و گفت: آزاد سازی و تهاتر باید میان دانشگاه ها شکل بگیرد و رابطه میان آنها تقویت شود؛ چرا که بعضا در برخی از شهرها حتی از ۲۰ درصد ظرفیت فضاها استفاده نمی شود و لذا این مشارکت می تواند در نهایت به نفع واحدها باشد.
وی خواستار افزایش اماکن رفاهی از ۶۲ واحد به ۸۰ واحد شد.
معاون توسعه مدیریت و برنامه ریزی منابع دانشگاه، در ادامه با اشاره به گزارش پروژه های عمرانی دانشگاه گفت: در تمامی پروژه های عمرانی باید اصول و مقررات را مبنا و اصل قرار دهیم تا در ادامه کار با شکست معاملات مواجه نشویم.  همچنین لازم است خودمان پیش از هر نهاد و سازمان نظارتی دیگری، نظارت و دقت لازم در اجرای پروژه ها داشته باشیم.
دکتر بیگلر، ضمن انتقاد از توسعه نا متناسب در برخی از واحد ها، آن را موجب بروز مشکلات خواند و تاکید کرد: توسعه یک بیمارستان و افزایش و کاهش تخت های آن بایستی در هیات رییسه دانشگاه مطرح شود و مجوز بگیرد. این مسئله نشان می دهد که مطالعات مناسب در این حوزه انجام نمی شود و در بعضی واحدها بر حسب نیاز برنامه ریزی نمی شود.
وی افزود: بسیاری از خیرین علاقمند به اجرای طرح ها در بیمارستان ها هستند و این در حالی است که باید توان آنها به سمت بخش های مورد نیاز هدایت شود. توسعه بخش های بیمارستانی بدون هماهنگی و اخذ مجوز از هیات رییسه دانشگاه ممنوع است.
دکتر بیگلر در پایان بر ضرورت برنامه ریزی دقیق مبنی بر بهره برداری از پروژه های در حال تکمیل (اعم از بیمارستانی) در موعد مقرر تاکید کرد و خواستار اتصال آنها به چرخه خدمت رسانی شد.
خبر: نسیم قرائیان
عکس: محمد پسندیده