عمومی | دانشگاه شهید باهنر کرمان

پروژه‌های دانشگاه شهید باهنر در بطن صنعت طراحی شده‌اند/مجموعه آموزش عالی در...

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید باهنر کرمان، با بیان اینکه دانشگاه شهید باهنر کرمان یک دانشگاه جامع است و انتظارات در مجموعه مقالات ISI منطبق است گفت: با توجه به شرایط دانشگاه افزایش حجم قراردادهای سندی طی سه اخیر بسیار خوب است و این نشان از ارتباط دانشگاه با بیرون است.

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به بازدید از پروژه‌های دانشگاه شهید باهنر کرمان اشاره و تصریح کرد: این پروژه‌ها با نگاه و شناسایی دقیق با نیازها و در بطن صنعت طراحی شده‌اند و این انتظار می‌رود به بخش‌های غیرصنعتی نیز توجه شود.

وی با اشاره به اینکه عملکرد در حوزه علوم انسانی پایین‌تر است گفت: علت آن عدم توجه سایر سازمان‌ها و دستگاه‌های اجرایی است که در حوزه‌های اجتماعی و اقتصادی کار می‌کنند و زیاد به حوزه علوم انسانی ورود نمی‌کنند و اعتقادی به پژوهش در این حوزه ندارند.

برومند افزود: به اعتقاد بنده حتی پروژه‌های فناورانه بدون در نظر گرفتن نگاه علوم انسانی قابل پیاده سازی نیستند و اگر پیاده‌سازی شوند مشکلات اجرایی خواهند داشت.

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری  با قدردانی از دانشگاه شهید باهنر کرمان به دلیل ورود به حوزه مهارت‌افزایی و کارآفرینی بیان داشت: با تغییر و تحولاتی که در حوزه پارک‌های علم و فناوری صورت می‌گیرد این ارتباط بیشتر شود و پژوهشگران از مشوق‌های آن‌ها استفاده کنند.

وی با بیان اینکه در زمینه مهارت‌افزایی نیز دانشگاه‌ها طی سال‌های اخیر اقدامات ارزشمندی انجام داده‌اند گفت: به زودی برای آزمایشگاه‌های تخصصی از بین فارغ‌التحصیلان دانشگاهی امریه گرفته می‌شود که برای دانشگاه شهید باهنر نیز این مهم انجام خواهد گرفت.

دکتر برومند با اشاره به اینکه تاکنون ۴۰ نفر به عنوان امریه گرفته شده است بیان داشت: براساس هماهنگی‌های انجام شده این رقم تا ۲۵۰ نفر خواهد رسید.

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: زمانی که بحث پژوهش و فناوری مطرح می‌شود اولین موضع عدم بودجه است و مشکلات بودجه‌ای و کمبود منابع مالی به این حوزه آسیب وارد می کند.

وی افزود: برای پایداری منابع مالی درحوزه پژوهش به دنبال این هستیم یک صندوق علمی و پژوهشی در کشور ایجاد شود تا مابقی صندوق‌ها را ذیل خودش داشته باشد تا از منابع ملی در آن استفاده کنیم.

دکتر برومند ادامه داد: بیش از یکسال روی این صندوق کار شده است و و تبصره آن به هیات دولت ارسال شده است  تا در لایحه بودجه ۹۹ آن را داشته باشیم و اگر در مجلس از آن دفاع کرد می توان از محل صندون توسعه ملی سرمایه اولیه را در این صندوق داشته باشیم.

وی با تاکید براینکه در حوزه تجهیزات اعتبار زیادی نتواسته‌ایم به دانشگاه‌ها تخصیص دهیم بیان داشت: اما بعد از چندین سال در سال۹۸، ۴۰ میلیون یورو از بند تبصره ۴ از صندوق توسعه ملی گرفته شد، عین همین رقم نیز امسال  پیگیری می‌شود‌.

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره اینکه طرحی را با کمیسیون اقتصادی مجلس برای داشتن مبلغ پایدار در حوزه فناوری و پژوهش پیش گرفته‌ایم گفت: در این طرح پنج درصد از مالیات ارزش افزوده که به دستگاه‌های اجرایی برای انجام برخی از امور است  به وزارت علوم برگردد.

دکتر برومند با بیان اینکه هدایت رسالت تحصیلات تکمیلی به سمت تقاضا یکی از مباحث مطرح در وزارت علوم است تصریح کرد: توسعه قراردادهای صنعتی برای وزارت علوم بسیار اهمیت دارد و امسال یکهزار و ۷۰۰ میلیارد تومان قراردادهای جاری دانشگاه‌ها است که رشد بسیاری خوبی داشته است.

حجت الاسلام والمسلمین علی اصغر حمزه رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه روایت کوتاه از امام حسن عسکری (ع) نقل کرد که می‌فرمایند: "خِصْلَتانِ لَیْسَ فَوْقَهُما شَیْءٌ: اَلایمانُ بِاللّهِ وَ نَفْعُ الاخوانِ. دو خصلت است که بالاتر از آنها چیزی نیست ایمان به خدا و سود رسانی به برادران دینی" اگر انسان بتواند این دو خصلت را در خودش زنده نگه دارد در ادامه خواهد دید که چه برکاتی دارد و اگر این دو سفارش زیبا را در زندگی خود جای دهیم قطعا نتیجه خوبی خواهد داشت.
رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، افزود: چون بحث پژوهش و فناوری است اشاره کوتاهی به دو سند ارزشمند پیش رو یکی بیانیه گام دوم انقلاب و دوم هم بحث سند دانشگاه اسلامی که در این دو سند اشاره خوبی به بحث پژوهش، علم و فناوری شده است.
وی عنوان کرد: اولا در بیانیه گام دوم که مقام معظم رهبری( مدظله العالی) بسیار تاکید کردند به یک گفتمان تبدیل شود و اگر از همه قسمت‌های جامعه این گفتمان سازی صورت بگیرد قطعا بعدا در مدیریت کشور تاثیر خواهد داشت از برکات انقلاب اسلامی در این بیانیه می‌فرمایند به عنوان موتور پیشرو کشور در عرصه علم و فناوری و ایجاد زیرساخت‌های حیاتی و اقتصادی و عمرانی است.
حجت الاسلام و المسلمین حمزه تصریح کرد: یکی از کارهایی که در انقلاب اسلامی صورت گرفته این است که فرمودند: به این برکت این انقلاب که هزاران شرکت دانش بنیان تاسیس شد، هزاران طرح زیر ساختی و ضروری برای کشور در حوزه‌های عمران، حمل و نقل، صنعت، نیرو، معدن، سلامت، کشاورزی و آب و...تاسیس شد و میلیون‌ها تحصیل کرده و محصل دانشگاهی هزاران واحد دانشگاهی در سرتاسر کشور، ده‌ها طرح بزرگ از قبیل چرخه سوخت هسته‌ای، سلول های بنیادی، فناوری نانو، زیست فناوری با رتبه‌های نخستین در کل جهان، ۶۰ برابر شدن صادرات غیر نفتی، نزدیک به ده برابر شدن واحدهای صنعتی، ده‌ها برابر شدن صنایع از نظر کیفی تبدیل صنعت مونتاژ به فناوری بومی، برجستگی محسوس در رشته های گوناگون مهندسی از جمله در صنایع دفاعی و درخشش در رشته‌های مهم و حساس پزشکی و جایگاه مرجعیت در آن و ده‌ها نمونه دیگر از پیشرفت محصول آن روحیه و آن حضور و آن احساس جمعی است که انقلاب برای کشور به ارمغان آورد و فرمودند ایران پیش از انقلاب در تولید علم و فناوری صفر بود در صنعت بجز مونتاژ و در علم بجز ترجمه هنری نداشت و اگر بررسی آماری و اطلاعات صحیح را به دانشجویان منتقل نکنیم باورشان می‌شود که انقلاب بعد از۴۰ سال پیشرفتی نداشته است.
وی بیان کرد: در توصیه‌های هفت گانه در بیانیه اولین آن بحث علم و پژوهش است که می‌فرمایند اگر غربی‌ها توانستند به جایی برسند به‌خاطر این است که به علم و پژوهش خوب اهمیت داده‌اند هرچند از لحاظ بنیان‌های اخلاقی و اعتقادی ضعیف هستند اما سبک زندگی غربی خودشان را در کشورهای عقب مانده از علم و فناوری تحمیل کردند و توانستند ثروت و قدرت بدست بیاورند البته ایشان می‌فرمایند که توصیه نمی‌کنم شما هم این مسیر را بروید اما موکدا به جوشاندن چشمه دانش در میان خود اصرار می ورزم به حمدالله، استعداد علم و تحقیق در ملت ما از متوسط جهان بالاتر است اکنون نزدیک به دو دهه است که رستاخیز علمی در کشور ما رخ داده است و با سرعتی که برای ناظران جهانی غافلگیر کننده بود یعنی ۱۱برابر شتاب رشد متوسط علم در جهان به پیش رفته است.