عمومی | دانشگاه علوم پزشکی قزوین

کاهش ۱۳.۵ درصدی نان های پُرنمک در شهرستان البرز

در شش ماه اول سال ۹۷ در شهرستان البرز ۳۰ درصد نان های سُنّتی نمونه برداری شده، دارای نمک بیش از حد مجاز بودند، این در حالی است که با تلاش بازرسان بهداشت محیط مرکز بهداشت این شهرستان، این میزان در مدت مشابه سال ۱۳۹۸ به رقم ۱۶.۵ درصد کاهش یافته است.

مهندس مرتضی جانی، کارشناس برنامه مواد غذایی واحد بهداشت محیط مرکز بهداشت شهرستان البرز با بیان این مطلب، گفت: چون بررسی ها نشان می دهد که ۵۰ درصد نمک مصرفی ایرانی ها از طریق نان های سُنّتی که در سفره دارند، تامین  می شود، پس لازم است شیوه پخت نان های سُنّتی اصلاح شود.

وی اظهار کرد: نمک، عامل بروز و ابتلا به بسیاری از بیماری های غیرواگیر است و مقدمه این بیماری ها، با فشار خون بالا رقم می خورد. این کارشناس ادامه داد که بیماری های قلبی و عروقی، مهم ترین بیماری های ناشی از افزایش فشار خون است که امروزه به عنوان اولین علت مرگ و میر مردم در کشورمان شناخته می شود .

مهندس جانی همچنین گفت: حد مجاز میزان مصرف نمک در فرآیند تولید نان سُنّتی از زمان تدوین استاندارد ملی نان های سُنّتی ایران در سال های ۱۳۶۵ تا ۱۳۹۵ - که کشور عمدتاً از خودکفایی گندم برخوردار نبود و نیز آرد مصرفی با اختلاط گندم وارداتی و گندم داخلی تولید می شد، دو درصد وزنی بر مبنای ماده خشک بود؛ اما در آخرین اصلاحیه، استاندارد مذکور در سال ۱۳۹۵، با توجه به اینکه کشور به خودکفایی در تولید گندم رسیده و آرد و نان فقط از گندم تولید داخل تامین می شود، به عدد یک درصد، یعنی نصف میزان قبلی کاهش یافته است .