عمومی | دانشگاه علوم پزشکی همدان

جلسه بررسی شرایط آنفلوانزا با مدیران شبکه‌های بهداشت و درمان


با هدف بررسی شرایط آنفلوانزا در سطح استان جلسه معاونت بهداشتی  با مدیران شبکه‌های بهداشت و درمان شکل گرفت.

به گزارش پایگاه خبری وب‌دا در همدان، دکتر منوچهر کرمی در این جلسه با بیان اینکه نتایج آزمایشات در استان همدان نشان می‌دهد کلیه ابتلائات آنفلوانزا از ابتدای سال تاکنون از نوع آنفلوانزای H۱N۱ است اظهار داشت: هرسال اپیدمی‌هایی در سراسر دنیا شایع می‌شود که منجر به دو یا سه نوع آنفلوانزا می‌شود.

وی تصریح کرد: از شروع سرما طی سال‌جاری شیوع آنفلوانزا در استان آغاز شده بنابراین هرگونه افزایش قابل توجه در بیماری‌های عفونی باید مورد تاکید و توجه قرار گیرد علاوه بر آن بروز خوشه‌های بیماری تنفسی شدید باید با حساسیت بررسی شود.

معاون بهداشتی دانشگاه با اشاره به افزایش شیوع آنفلوانزا نسبت به سال گذشته و لزوم افزایش مراقبت‌ها عنوان کرد:  مراقبت اپیدمیولوژیک در این ایام مورد توجه باشد و  بخش‌های ایزوله تنفسی در صورت نیاز پای کار باشند و از این ظرفیت برای درمان استفاده شود.

وی ضمن تاکید بر اینکه لازم است در هر مرکز طرحی برای استفاده از تخت‌های پشتیبان و بخش جایگزین مکتوب و امضا شود خاطرنشان کرد: ما بعد از ۱۰ استان کشور در موضوع شیوع قرار داریم و موارد مبتلا به آنفولانزا بیشتر در گروه سنی بالای ۶۵ سال بوده‌است.

*طرح مکتوب  افزایش مراجعات در هر بیمارستان ایجاد شود

دکتر بهرامی مدیر درمان معاونت درمان نیز در این جلسه با بیان اینکه شرایط موجود نیازمند هماهنگی مضاعف بین مدیران بیمارستان‌ها و شبکه‌های بهداشت و درمان و دفاتر پرستاری است اظهار داشت: انتظار می‌رود اورژانس در رصد شرایط و هماهنگی‌های مورد نیاز با همت و اراده مضاعف وارد شود و آمادگی‌های لازم در همه مراکز ایجاد شود تا چنانچه نیاز باشد بخش‌هایی را برای پذیرش بیماران جدید آماده و جدا کنیم.

وی همچنین تاکید کرد: در این ایام موضوع تریاژ بیماران بسیار جدی و ویژه دیده شود به‌خصوص تب‌سنجی با تب‌سنج لیزری انجام شود، همچنین لازم است موضوع ازدحام مراجعین در اورژانس مورد توجه قرار گیرد و پیش از آن لازم است طرح مکتوب برای احتمال افزایش مراجعات در هر بیمارستان ایجاد شود تا غافلگیر نشویم.

مدیر درمان دانشگاه در ادامه افزود: در خصوص این شرایط باید تدبیر پزشک آنکال بیشتر شود، هماهنگی جدی‌تر با پزشکان آنکال برای ورود به شرایط مدنظر قرار گیرد و مدیریت دارو مورد توجه باشد.

وی با بیان اینکه لازم است با متخصصین عفونی در خصوص تجویز دارو هماهنگ شود تا مقاومت دارویی در بیمار ایجاد نشود گفت: گسترش آموزش بیماران و کارکنان و تزریق واکسن کارکنان با جدیت دنبال شود.

**پیش‌بینی کنترل آنفلوانزا تا سه هفته آتی

مهندس "سید جلال بطحایی" مدیرگروه بیماری‌های واگیر معاونت بهداشتی نیز اظهار داشت: اطلاع‌رسانی‌ها باید به‌صورت برنامه‌ریزی شده باشد که حجم مراجعات در مطب‌ها و مراکز مدیریت شود و موج ایجاد نشود.

وی با بیان اینکه هر ۵ تا ۱۰ سال گسترش یک اپیدمی دور از انتظار نیست گفت: امسال فعالیت ویروس آنفلوانزا در کشور ما و دیگر کشورهای دنیا دو تا سه هفته زودتر آغاز شده و موارد مثبت آنفلوانزا از ابتدای مهر ماه ثبت شده و پیش بینی می‌شود ظرف دو تا سه هفته موج اول مدیریت شده و موج دیگری ایجاد نشود.

مدیرگروه بیماری‌های واگیر ادامه داد: همه موارد ابتلا به آنفلوانزا در همدان تاکنون از نوع H۱N۱ گزارش شده‌اند و ما وظیفه داریم به مردم آموزش دهیم که رعایت کردن نکات بهداشتی باعث فروکش کردن موج آنفلوانزا می‌شود.

وی با بیان اینکه تعطیل کردن مدارس اثرات منفی بیشتری برای سلامت دانش‌آموزان دارد گفت: تعطیلی تنها باعث حضور کودکان در فضای سرد کوچه و خیابان و شیوع بیماری می‌شود بنابراین به‌جای تعطیل کردن مدارس باید به فکر آموزش در این محیط‌ها باشیم.

بطحایی متذکر شد: بهزیستی، مهدکودک‌ها و پایانه‌ها از جمله موارد مستعد خطر هستند بنابراین آموزش این افراد نیز باید مورد توجه باشد، همچنین ۲۲ دانشگاه مستقل و غیرمستقل در سطح استان داریم که باید در آموزش‌ها به‌صورت ویژه دیده شوند و آسایشگاه سالمندان و زندان‌ها نیز علاوه بر آموزش در موضوع تهویه مورد توجه باشند.

مدیر گروه بیماری‌های واگیر معاونت بهداشتی از فعال بودن سامانه دیده‌ور در همه شهرستان‌ها خبر داد و تشریح کرد: این سامانه در همه شهرستان‌ها باید به صورت مرتب مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد زیرا ابزاری برای پایش شبکه و شهرستان است.

دکتر عطایی معاون فنی معاونت بهداشتی نیز خاطرنشان کرد: هماهنگی در بخش خصوصی اعم از مطب‌ها و کلینیک‌ها که مراجعات سرپایی دارند هم در آموزش و هم ارجاع به‌موقع نباید مورد غفلت واقع شود.

وی افزود: ایجاد آرامش در جامعه مورد توجه باشد، کلیه موارد مورد نیاز در مراکز درمانی در لیستی تهیه شود و در آمار و آموزش مورد توجه باشد.