عمومی | دانشگاه علوم پزشکی قزوین

عوارض سکته های مغزی را با مراجعه به موقع به مراکز درمانی می توان کاست

سالانه بسیاری از خانواده ها درگیر عوارض جانفرسای سکته های مغزی یکی از عزیزانشان می شوند که شاید با شناخت علائم این بیماری و مراجعه به موقع به مرکز درمانی عوارض کم تر و یا از بین می رفت.

دکتر زهرا رجبی، مدیر امور بیماری های معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی قزوین به مناسبت هفته پیشگیری از سکته های مغزی بر اهمیت آگاهی مردم از این بیماری، تاکید کرد و گفت: سکته مغزی، یک بیماری حاد است که در عرض چند ثانیه رخ می دهد، اما در صورت مراجعه سریع بیمار به مراکز درمانی می توان این بیماری حاد و ناگهانی را کنترل کرد و از عوارض جسمی - حرکتی و ناتوان کننده آن کاست.

دکتر رضا گرجی، متخصص بیماری های اعصاب مرکز آموزشی و درمانی بوعلی سینای دانشگاه علوم پزشکی قزوین نیز در نشستی که به مناسبت هفته پیشگیری از سکته های مغزی برگزار شد، اظهار کرد: مهم ترین علائم سکته مغزی سرگیجه، دوبینی، سستی و بی حسی اندام ها، لکنت زبان، عدم تعادل، کاهش هوشیاری و از این دست علائم است که به صورت ناگهانی ظاهر می شود.

این متخصص بیماری های اعصاب در ادامه بر اعزام فوری بیماران دارای علائم سکته مغزی در کم تر از سه ساعت پس از شروع علائم بسیار تاکید کرد و گفت: در صورت تماس فوری با فوریت های پزشکی و یا حضور در مرکز آموزشی و درمانی بوعلی سینا می توان تا حد زیادی این بیماری حاد را کنترل کرد.

به گفته این پزشک متخصص، مرکز آموزشی و درمانی بوعلی سینا به عنوان تنها مرکز تخصصی بیماری های اعصاب استان، پذیرش و درمان تخصصی و فوری این بیماران را برعهده دارد و در صورت مراجعه به موقع و داشتن شرایط مساعد، با تزریق داروی حل کننده لخته، می توان عوارض این بیماری ناتوان کننده را کم کرد.

دکتر حسین مژدهی پناه، متخصص مغز و اعصاب و مدیرگروه بیماری های داخلی مغز و اعصاب نیز در همین خصوص بیان کرد: بزرگ ترین معضل کادر درمان در برخورد با بیماران مبتلا به سکته مغزی، عدم مراجعه بیمار به مرکز آموزشی و درمانی بوعلی سینا است. به گفته این پزشک متخصص، آگاه سازی مردم و آموزش کارکنان مراکز بهداشتی و درمانی که در خط اول مواجهه با بیمار هستند، برای اعزام فوری بیمار، در کنترل این بیماری می تواند کمک کننده باشد. به گفته دکتر مژدهی پناه، هرچه اقدامات درمانی سریع تر شروع شود، اثربخشی دارو و ایجاد عوارض ناتوان کننده سکته مغزی به مراتب کم تر خواهد شد.

در پایان، این پزشکان توصیه کردند که داشتن رژیم غذایی مناسب، ورزش، نکشیدن سیگار و سایر مواد مخدر، خواب مناسب، کنترل قند و فشار خون، می تواند مردم را کم تر در معرض سکته های مغزی قرار دهد.

گفتنی است، به دلیل شیوع بالا و حساسیت این بیماری، وزارت بهداشت، روزهای ۲۶ آبان تا دوم آذر ماه را به عنوان هفته پیشگیری از سکته های مغزی نامگذاری کرده است و برنامه های آموزشی و آگاهی دهنده ای در خصوص علائم و نحوه پیشگیری از این بیماری ترتیب داده شده است.