عمومی | دانشگاه علوم پزشکی بوشهر

رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان جم: نیمی از جمعیت بالای ۳۰ سال شهرستان جم چاق یا دارای اضافه‌وزن هستند

احمد قاسمی عنوان داشت: برنامه پیشگیری از بیماری‌های قلبی_عروقی در افراد بالاى ۳۰ سال به صورت رایگان در کلیه مراکز، پایگاه‌ها و خانه‌های بهداشت شهرستان جم در حال اجرا است که هدف از اجرای این برنامه، شناسایی و آموزش افراد در معرض خطر بیماری‌های قلبی_عروقی، فشارخون، دیابت و ... است.
وی افزود: بیماری دیابت یا قند خون ‌بالا یکی ‌از مهم‌ترین بیماری‌های غیر واگیر بوده که روزانه هزینه‌های زیادی را بر دوش افرادی که به این بیماری مبتلا هستند می‌گذارد.
رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان جم اظهار داشت: از هر ۱۰۰ نفر مراجعه‌کننده بالای ۳۰ سال به مراکز بهداشتی درمانی شهرستان تعداد چهار نفر مبتلا به قند خون بالا هستند.
قاسمی افزود: با در نظر گرفتن این مهم که بسیاری از افراد از بیماری خود بی‌اطلاع هستند و تنها راه شناسایی این بیماری آزمایش قند خون است، می‌بایست افراد با مراجعه به مراکز بهداشتی درمانی به صورت رایگان این آزمایش را انجام دهند.
وی با بیان اینکه دیابت شامل انواع مختلفی بوده که دیابت نوع دو شایع‌ترین شکل این بیماری است اظهار داشت: عدم فعالیت بدنی ناکافی و چاقی و اضافه‌وزن از مهم‌ترین عواملی است که زمینه‌ساز ابتلای فرد به بیماری دیابت شده و همچنین مرگ، قطع عضو (مخصوصاً پا)، مشکلات چشمی و کلیوی از جمله عوارض ابتلا به بیماری دیابت نوع دو است.
رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان جم تاکید کرد: متاسفانه ۵۰ و سه‌دهم درصد از جمعیت شهرستان جم چاق یا دارای اضافه‌وزن بوده و ۶/۲۱ درصد از آنان نیز فعالیت بدنی مطلوبی ندارند که نیاز است در سبک زندگی مردم تغییراتی ایجاد شود.
قاسمی ابراز داشت: کاهش وزن، انجام فعالیت بدنی مناسب (حداقل سه روز در هفته و هر بار ۳۰ دقیقه)، انجام آزمایش سالانه قند خون، تغذیه مناسب، مصرف به‌موقع داروهای تجویزشده ازجمله اقداماتی است که می‌توان بیماری دیابت را کنترل و خطر ابتلا به آن را نیز کاهش داد.
انتهای پیام/ کد خبر ا-پ ۳۰۲۰

اخبار دانشگاه علوم پزشکی بوشهر را در کانال اطلاع رسانی ما دنبال کنید

https://chat.whatsapp.com/DMVSnqaN4f3LE5jqIuGJrI