برگزاری جشنواره ملی کار آفرینی شیلات با شعار «شیلات؛ دنیایی از فرصتها با توسعه ایدههای خلاقانه» در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
برگزاری جشنواره ملی کار آفرینی شیلات با شعار «شیلات؛ دنیایی از فرصتها با توسعه ایدههای خلاقانه» در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، جشنواره ملی کار آفرینی شیلات با هدف ایجاد انگیزه خوداشتغالی بین دانشجویان و دانشآموختگان با شعار «شیلات؛ دنیایی از فرصتها با توسعه ایدههای خلاقانه» در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان و با حمایت معنوی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور برگزار شد. در این جشنوار که رئیسان و معاونین پژوهشی پژوهشکده اکولوژی دریای خزر و مرکز تحقیقات ذخائر آبزیان آبهای داخلی نیز حضور داشتند ، دکتر حافظیه، معاون پژوهش و فناوری موسسه ضمن ایراد سخنرانی ، به معرفی فناوری های موسسه پرداخت و به فرصت های شغلی با ایده های نو در حوزه علوم شیلاتی اشاره کرد. معاون پژوهش و فناوری موسسه تحقیقات علوم شیلات در قسمتی از سخنان خود اظهار داشت : ظرفیتهای خوبی برای ایدهپردازی و کارآفرینی در حوزه شیلات وجود دارد و دانشجویان و محققان و کارآفرینان میتوانند با ایدههای خلاقانه، کسب و کاری جدید راه بیندازند و برای خود و دیگران اشتغال آفرینی کنند.
دکتر محمود حافظیه درخصوص نوآوری های تحقیقاتی در سه حوزه آبزی پروری، ذخایر و اکولوژی و فرآوری توصیحاتی را ارائه داد و تصریح نمود: در آینده، فعالیت هایی مانند تکثیر و پرورش انواع ماهیان زینتی، پرورش ماهی در قفس، تولید انبوه گیاهان ارزشمند دریایی و… مورد توجه محققان و بازرگانان قرار خواهد گرفت. وی پرورش ماهی در قفس را یکی از سیاستهای کلان دولت در بخش آبزیپروری برشمرد و افزود: در برنامه ششم توسعه باید ۲۰۰ هزار تن ماهی در قفس تولید کنیم اما به رغم همه تلاشهایی که در این سالها انجام شده است فقط ۱۴ هزار تن تولید داریم.
وی اعلام کرد: در برنامه سازمان شیلات کشور، تولید ماهی کفال در آبهای غیرمتعارف استان گلستان در حال برنامهریزی است تا بتوانیم با استفاده از تحقیق پژوهشگران و نیروی انسانی، تا حدودی مشکلات اشتغال در حوزه شیلات را برطرف نماییم.
دکتر حافظیه پرورش میگو را یکی دیگر از ظرفیتهای آبزیپروری برای دستیابی به منفعت اقتصادی برشمرد و افزود: سال گذشته ۴۷ هزار تن میگوی پا سفید غربی در کشور تولید شد که در افق برنامه ششم توسعه باید به ۶۰ هزار تن افزایش پیدا کند.
دکتر حافظیه افزود: همچنین کشت و پرورش صدف و آرتمیا به ویژه در آبهای شور، پرورش و تکثیر ماهیان زینتی، مرجانها، جلبکها، خیار دریایی و غیره از ظرفیتهای بخش شیلات برای ایدهپردازی و کارآفرینی است.
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور در نمایشگاه جانبی این جشنواره نیز حضوری فعال داشت و نحوه واگذاری فناوری ها و فرایند حمایت از ایده های جدید در حوزه شیلات برای عموم بازدیدکنندگان و علاقه مندان تشریح شد و مورد استقبال قرار گرفت.
این رویداد عرصهای برای شناسایی و معرفی فرصتهای شغلی و کسب و کارهای نوآورانه در حوزه علوم شیلاتی و از سوی دیگر فضایی برای تبادل ایدهها و اندیشهها جهت راهاندازی کسب و کارهای نوآورانه بود.
شایان ذکر است که این جشنواره که توسط گروه شیلات دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان برگزار شد، شامل بخش هایی بشرح زیر بود :
مسابقه ایده پردازی (در محورهای اکولوژی و صید آبزیان، تکثیر و پرورش آبزیان / فرآوری محصولات شیلاتی / بیوتکنولوژی آبزیان / صنایع وابسته شیلاتی / اکوتوریسم و سایر حوزه های مرتبط با شیلات) / ایراد سخنرانی و ارائه تجربه های کارآفرینان موفق /برگزاری کارگاه آموزشی / برپایی نمایشگاه و تقدیر از دانشجویان کارآفرین موفق .
روابط عمومی سازمان تحقیقات،آموزش و ترویج کشاورزی