علوم پایه | دانشگاه ارومیه

افتتاح مرکز۲۰ تُنی کشت زعفران در دانشگاه ارومیه  

مرکز کشت زعفران ایروپونیک(هواکشت) دانشگاه ارومیه با حضور رئیس و اعضای هیئت رئیسه این دانشگاه افتتاح شد.

ظرفیت اسمی این مرکز کشت  ۲۰ تُن پیاز زعفران گلخانه‌ای  و تولید بیش از ۲۰ کیلوگرم کلاله در هر دوره است.

دکتر حب نقی رئیس دانشگاه ارومیه در حاشیه افتتاح این مرکز گفت: این مجموعه با همکاری دانشگاه ارومیه و شرکت یاشیل درنیکای فرتاب از سه ماه پیش در دانشگاه شکل گرفته و امروز اولین دوره از زعفران آن در مرحله برداشت قرار دارد.

دکتر حب نقی بیان کرد: این نوع کشت در راستای کاهش ۴۰ درصدی مصرف آب در حوزه دریاچه ارومیه به عنوان یکی از کشت‌های جایگزین در این حوزه ، موردتوجه قرار گرفته است.

رئیس هیات مدیره شرکت یاشیل درنیکای فرتاب نیز اظهار کرد: روش کشت ایروپونیک(هواکشت) زغفران، روش جدیدی است که در آن بدون استفاده از آب و خاک، کشت زعفران انجام می‌شود. در حال حاضر یک سالن به مساحت ۴۰۰ مترمربع برای این طرح درنظر گرفته شده است.

حسین پورعلی در ادامه، محل تهیه پیازهای زعفران را خراسان رضوی و جنوبی دانست و گفت: یک مزرعه پنج هکتاری نیز در جوار گلخانه کشت زعفران ایجاد کرده‌ایم . در سال‌های آتی نیز در طرح توسعه‌ای این مرکز، پیاز زعفران را خودمان تولید کنیم.

وی افزود: خرید تضمینی محصول از کشاروزان را هم در فاز توسعه‌ای این محصول در نظر گرفته‌ایم تا کشاورزان دغدغه فروش را نداشته باشند.

لازم به ذکر است این مجموعه به صورت مستقیم برای ۱۰ نفر و غیرمستقیم ۶۰ نفر اشتغالزایی ایجاد کرده است.