عمومی | دانشگاه شهید مدنی آذربایجان

دکتر فهیمه فرشی با ارائه طرح" پوششهای هیدروکلوئیدی برای درمان زخمهای فشاری و مزمن " عنوان طرح برتر و منتخب زون تخصصی نوآوری و فناوری نانو را در هفتمین نمایشگاه فناوریهای تبریز rinotex ۲۰۱۹ بخود اختصاص داد

افتخارآفرینی عضو هیات علمی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان در rinotex ۲۰۱۹  تبریز
دکتر فهیمه فرشی استادیار شیمی کاربردی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان،با ارائه طرح" پوششهای هیدروکلوئیدی برای درمان زخمهای  فشاری و مزمن " عنوان منتخب زون تخصصی نوآوری و فناوری نانو را در هفتمین نمایشگاه فناوریهای تبریز  rinotex ۲۰۱۹  بخود اختصاص داد.
دکتر فرشی در مصاحبه با روابط عمومی دانشگاه، درخصوص اهمیت طرح مذکور گفت:  با توجه به جمعیت بالای بیماران دیابتی و سالمندان جامعه، خطر بروز زخم های مزمن (نظیر زخم پای دیابتی) و زخم های فشاری (نظیر زخم بستر) که حتی قابلیت فوت بیمار را دارند، اهمیت این طرح را بصورت بسیار جدی مطرح مینماید.لذا این موضوع ایجاب می کند تا مدیریت درمان زخم به شکلی انسجام یافته در کشور ایجاد شود. بنابراین با بررسی نیاز جامعه و کسب اطلاعات و بررسی های لازم اقدام به ساخت یک نمونه پوشش مختص زخم های فشاری و مزمن و زخم هایی که دارای ترشحات بالا هستند شده است. با توجه به بررسی های صورت گرفته می توان گفت که این پوشش با سایر پوشش های موجود در بازار متفاوت است و جزء موثرترین و مدرن ترین پوشش ها به شمار می رود و توانایی ورود به بازار داخلی و رقابت با محصولات خارجی را دارد.
فرشی در ارتباط با محاسن و جزئیات فنی پوشش فوق، اظهار کرد: پوشش های تهیه شده در این طرح بر پایه نانو بیوکامپوزیت های پلیمری هستند که مشتمل بر پلیمرهای طبیعی و سنتزی، ترکیبات طبیعی، نانو مواد و نیز داروها می باشند. این پوشش ها با داشتن ترکیبات نزدیک به پروتئین های طبیعی پوست، به عنوان پوست موقت عمل کرده و با تحریک فاکتورهای رشد، روند التیام زخم را به طور قابل توجهی افزایش می دهند. از دیگر مزایای این پوشش ها می توان به داشتن خاصیت آنتی باکتریالی، کاهش زمان ترمیم زخم، کاهش تعداد دفعات تعویض و درد، و جذب ترشحات اشاره کرد. بررسی هایی که در محیط in-vivo بر روی موش های آزمایشگاهی انجام گرفت حاکی از آن است که این زخم پوش ها سبب تسریع فرآیند بهبود زخم و بسته شدن سریع دهانه زخم بدون هیچگونه عفونت و اسکار می شوند .
انتظار می رود این محصول با توجه به کاربرد موثر در درمان زخم از یک سو و صرفه اقتصادی تولید آن از سوی دیگر، بتواند راه حل مناسبی در جهت ارتقاء سلامت بیماران مبتلا به زخم های فشاری و مزمن و نیز کاهش هزینه های درمانی آنان ارائه دهد. تلاش بر این است که تولید محصولات داخلی باکیفیت، سهم واردات چنین تجهیزات پزشکی به کشور را کاهش داده و باعث صرفه جویی ارزی قابل توجه شود.
گفتنی است این طرح حاصل همکاری دکتر فهیمه فرشی،عضو هیات علمی  و پریا رستم زاده، دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد رشته شیمی کاربردی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان میباشد.
هفتمین نمایشگاه نوآوری و فناوری ربع رشیدی در چهار بخش اصلی ۱- ایده فناورانه و طرح های استارتاپی ۲- توسعه و تجاری سازی فناوری ۳- فروش محصولات و خدمات دانش بنیان و ۴- نیازمندیهای فناورانه از تاریخ ۱۳ لغایت ۱۷  آبان ماه سال جاری در محل نمایشگاه بین المللی تبریز برگزار شد.
در این نمایشگاه  ۳۶۳ طرح شرکت داشتند که ۲۲۰ طرح وارد مرحله ارزیابی و داوری شدند که  ۱۰ طرح در ۱۸ زون تخصصی نمایشگاه، به عنوان طرح های منتخب برگزیده شدند.