عمومی | دانشگاه علوم پزشکی بوشهر

رئیس اداره امور بیماری‌های معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر: ۲۰۰۰ بیمار خاص در استان بوشهر وجود دارد/ هزینه یک سال دیالیز برای هر فرد ۴۳۲ میلیون ریال است

رئیس اداره امور بیماری‌های معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر:
۲۰۰۰ بیمار خاص در استان بوشهر وجود دارد/ هزینه یک سال دیالیز برای هر فرد ۴۳۲ میلیون ریال است

دکتر سید شریف حسینی در گفتگو با خبرنگاروبدا دانشگاه علوم پزشکی بوشهر اظهار داشت: بر اساس دستورالعمل وزارت بهداشت، بیماران هموفیلی، تالاسمی، دیالیز خونی و صفاقی جزء بیماران خاص محسوب می‌شوند.
رئیس اداره امور بیماری‌های معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر اضافه کرد: بر اساس دستورالعمل وزارت بهداشت بیماران خاص از حمایت‌های بسته‌های خدمتی تعریف‌شده جهت حفاظت مالی بیماران گروه هدف در برابر هزینه‌های تشخیصی، درمانی، دارویی و توان‌بخشی برخوردار هستند.

در حال حاضر ۵۵۰ نفر بیمار دیالیزی در استان بوشهر وجود دارد


وی با بیان اینکه در حال حاضر ۵۵۰ نفر بیمار دیالیزی در استان بوشهر وجود دارد، اضافه کرد: فشارخون، قند خون کنترل نشده، تروما ناهنجاری‌های کلیوی و یا بیماری‌های عفونی درمان‌نشده سیستم ادراری در دوران کودکی از شایع‌ترین علت نارسایی کلیه منجر به دیالیز هستند.

ماهیانه بیش از ۶۶۰۰ دیالیز در استان بوشهر انجام می‌شود


رئیس اداره امور بیماری‌های معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر از انجام ماهیانه بیش از شش هزار و ۶۰۰ مورد دیالیز در استان بوشهر خبر داد و افزود: ماهیانه بیش از ۶ هزار و ۶۰۰ دیالیز در استان بوشهر انجام می‌شود و هزینه هر دیالیز نیز حدود سه میلیون ریال است که انجام آن برای بیماران کاملاً رایگان است.

هزینه یک سال دیالیز برای هر فرد ۴۳۲ میلیون ریال است


دکتر حسینی بابیان اینکه هزینه یک ماه دیالیز برای هر فرد ۳۶ میلیون ریال است اضافه کرد: هزینه یک سال دیالیز برای هر فرد با احتساب حداقل نیاز فرد به ۱۲ بار در ماه دیالیز ۴۳۲ میلیون ریال است.

نوسازی ۲۰ دستگاه دیالیز در سال جاری


رئیس اداره امور بیماری‌های معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر از نوسازی ۲۰ دستگاه دیالیز در سال جاری با حمایت‌های همه‌جانبه رییس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر خبر داد و گفت: ۱۲۰ دستگاه دیالیز در بیمارستان‌های استان بوشهر وجود دارد که قیمت هر دستگاه دیالیز به‌طور متوسط بیش از دو میلیارد ریال است.
رئیس اداره امور بیماری‌های معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر ابراز داشت: در سال جاری ۱۴ اهدا عضو در استان داشته‌ایم که موجب شده بیش از ۵۰ نفر به زندگی دوباره برگردند، همچنین تاکنون سه اهدا قلب در استان بوشهر صورت گرفته است.

دانشگاه علوم پزشکی بوشهر جزو ۶ دانشگاه برتر کشور در زمینه اهدا عضو است


دکتر حسینی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی بوشهر جزو ۶ دانشگاه برتر کشور در زمینه اهدا عضو است افزود: درگذشته بیش از ۴۰۰ عمل پیوند کلیه در استان انجام‌شده است و بیماران از دیالیز رهایی یافته‌اند و امیدواریم بافرهنگ سازی در زمینه کنترل دقیق و به‌موقع فشارخون و بیماری‌های مزمن، خود مراقبتی همچنین تغذیه سالم و تحرک بدنی بیشتر از بروز بیماری‌های کلیوی پیشگیری کنیم.
وی بیان کرد: دستگاه دیالیز با وزن ۷۷ کیلویی با ارتفاع یک و نیم متر در ۴ ساعت ۲۵۰ لیتر خون را تا ۶۸ درصد تصفیه می‌کند درحالی‌که کلیه ۳۰۰ گرمی با طول ۱۲ سانتی‌متر در عرض ۲۴ ساعت ۲۵۰۰ لیتر را تا ۱۰۰ درصد تصفیه می‌کند.
دکتر حسینی بیان کرد: در راستای ارائه خدمات مطلوب به بیماران دیالیزی بخش دیالیز صفاقی بیمارستان شهدای خلیج‌فارس بوشهر، پس از انجام پیگیری‌های بی‌وقفه رییس و معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در طبقه فوقانی بخش همودیالیز فاطمه زهرا (س) در فضای فیزیکی و امکانات مطلوب‌تری پس از بهسازی، تجهیز و افتتاح شد.
رئیس اداره امور بیماری‌های معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: دیالیز صفاقی روشی مناسب برای جایگزین کردن دیالیزی خونی است که نیازمند آموزش و گسترش آگاهی بیماران است.
دکتر سید شریف حسینی گفت: بیمارانی که به هر دلیلی دچار اختلال در عملکرد کلیه یا از دست دادن کلیه می‌شوند طبق نظر فوق تخصص کلیه درمان خود را با دیالیز خونی (همودیالیز) یا دیالیز صفاقی دنبال خواهند کرد.
رئیس اداره امور بیماری‌های معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با اشاره به دشواری‌های همودیالیز برای بیماران افزود: دیالیز خونی به‌طور متوسط برای هر بیمار سه بار در هر هفته و هر بار ۴ ساعت در بخش دیالیز انجام می‌شود.

محلول دیالیز صفاقی به شکل رایگان در اختیار بیماران قرار می‌گیرد


وی بابیان اینکه محلول دیالیز صفاقی به شکل رایگان در اختیار بیماران قرار می‌گیرد عنوان داشت: از مجموع ۵۵۰ بیمار دیالیزی در استان بوشهر در حال حاضر تنها ۳۵ نفر در استان دیالیز صفاقی می‌شوند و با آموزشی که مسئول دیالیز صفاقی به بیمار می‌دهد این امکان فراهم می‌شود که بیمار در منزل دیالیز خود را انجام دهد.
دکتر حسینی بابیان اینکه دیالیز صفاقی هنوز برای بیماران ما شناخته‌شده نیست خاطرنشان کرد: امروزه با توجه به محدودیت‌های خاص و هزینه‌های دیالیز خونی دیالیز غالب در کشورهای پیشرفته دیالیز صفاقی است، هرچند انجام آن با توجه به شرایط بیمار تجویز می‌شود.
رئیس اداره امور بیماری‌های معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود: برای انجام دیالیز صفاقی نیازی به مراجعه به مراکز درمانی نیست و محلول دیالیز بر اساس آدرسی که بیماران اعلام می‌کنند به درب منازل آن‌ها ارسال می‌شود.
دکتر سید شریف حسینی خاطرنشان کرد: دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در راستای گسترش دیالیز صفاقی در گام اول اقدام به برگزاری کارگاه‌ها و دوره‌های آموزشی برای پرستاران بخش‌های دیالیز سراسر استان کرد، در گام دو بازدید و ویزیت دوره‌ای فوق تخصصی بیماران دیالیزی در سراسر استان که توسط تیم پزشکی شامل فوق تخصص کلیه، فوق تخصص خون و کارشناس دیالیز و کارشناس بیماران خاص صورت گرفت.

دو مرکز دیالیز صفاقی در شهرهای بوشهر و برازجان برای آموزش و ارائه خدمات بیماران فعال است


رئیس اداره امور بیماری‌های معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با اشاره به اینکه بیماران برای انجام دیالیز صفاقی نیاز به مراجعه به مراکز ندارند بیان داشت: در حال حاضر دو مرکز به‌منظور آموزش نحوه انجام دیالیز صفاقی در استان بوشهر راه‌اندازی شده است که این مراکز در شهرهای بوشهر و برازجان فعال است و بیماران دیالیزی پس از مشورت با پزشک متخصص و احراز شرایط انجام دیالیز صفاقی به کارشناسان حاضر در این دو مرکز معرفی می‌شوند.
انتهای پیام/م.غ ۱۰۲۳


اخبار دانشگاه علوم پزشکی بوشهر را در کانال اطلاع رسانی ما دنبال کنید

https://chat.whatsapp.com/DMVSnqaN4f3LE5jqIuGJrI