عمومی | دانشگاه علوم پزشکی قزوین

بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه، از حمایتهای تغذیه روده ای و وریدی برخوردار هستند

مراقبت تغذیه ای بیماران بستری در «آی سی یو» جز شاخص های مهم کشوری در زمینه مراقبت های درمانی این بیماران است که با آموزش های مداوم سالانه به کارشناسان تغذیه بالینی بیمارستان ها سعی در ارتقا این خدمت می شود.

ندا دهناد کارشناس تغذیه بالینی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی قزوین در دوره آموزشی مجازی حمایت های تغذیه ای در تغذیه روده ای (گاواژ) و وریدی گفت: با توجه به اینکه بسیاری از بیماران بستری در بخش های مراقبت ویژه، درگیر تغذیه های روده ای و یا وریدی می شوند، به روزرسانی آگاهی و ارتقا مهارت کادر بالینی برای اجرای صحیح این نوع از تغذیه، برای بیمارانی که امکان تغذیه دهانی ندارند، بسیار مهم و حیاتی است.

دهناد ضمن اشاره به استقبال و حضور فعال کلیه کارشناسان تغذیه شاغل در بیمارستان ها در این دوره گفت: در این نشست مجازی، ابزارهای مناسب تشخیص سوء تغذیه در بیماران، نحوه ارزیابی تغذیه ای بیمار، محاسبه مقدار مناسب از کالری، درشت مُغذّی ها (کربوهیدرات، چربی و پروتئین) و ریزمُغذّی ها (املاح، ویتامین ها)، توجه به معیارهای آزمایشگاهی مهم و نحوه پیگیری درمان تغذیه‌ای بیماران توضیح داده شد.

به گفته دهناد، توجه به پیشینه تغذیه ای بیمار بستری برای محاسبه کالری و مواد مُغذّی مورد نیازش و شرایط استفاده از مواد مُغذّی مصونیت زا از مباحث مهمی است که طبق این دوره، باید مورد توجه کارشناسان تغذیه و کادر بالینی درمان قرار گیرد.

گفتنی است، این دوره آموزشی، توسط گروه تغذیه بالینی وزارت بهداشت، به شکل ویدئو کنفرانس، روز ۲۷ آبان ۱۳۹۸ در سالن اجتماعات معاونت درمان دانشگاه برگزار شد.