عمومی | دانشگاه علوم پزشکی مشهد

پذیرش ۱۰۰ مقاله در چهارمین کنگره‌ی بین‌المللی سلامت دهان و دندانپزشکی اجتماعی

چهارمین کنگره‌ی بین‌المللی دو سالانه‌ی سلامت دهان و دندانپزشکی اجتماعی، هفتم و هشتم آذرماه، در مشهد برگزار می‌شود.

به گفته‌ی رئیس این همایش علمی، در این کنگره، سیاستگذاری در راستای ارتقای سلامت دهان و دندان برای همه، مهم‌ترین رویکردهای پیشگیرانه در دندانپزشکی بالینی از زاویه تخصص‌های مختلف دندانپزشکی، یافته‌های جامعه‌شناختی و روانشناختی در القاء رفتارهای پیشگیرانه، ارزیابی خطر پوسیدگی در مطب دندانپزشکی، عوامل اجتماعی و اقتصادی موثر بر سلامت دهان مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد.

استادیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: یکصد مقاله از داخل و خارج کشور به دبیرخانه‌ی کنگره واصل شده که از این تعداد ۲۰ مقاله به صورت سخنرانی و بقیه به شکل پوستر ارائه می‌شوند.

دکتر علی کاظمیان تاکید کرد: چهار استاد از کشورهای استرالیا، انگلستان و امریکا نیز به صورت ویدیوکنفرانس در این گردهمایی بین‌المللی، شرکت و سخنرانی می‌کنند.

وی ادامه داد: همزمان و پیش از برگزاری این کنگره، کمپین سلامت دهان و دندان با هدف حساس‌سازی و آگاهی‌بخشی عمومی در ۲۰ نقطه‌ی شهر مشهد برگزار می‌شود.

رئیس کنگره‌ی سلامت دهان و دندانپزشکی اجتماعی خاطر نشان کرد:‌ در این کمپین، دانشجویان دندانپزشکی، کارشناسان بهداشتی و رزیدنت‌های دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، با مردم به صورت رو در رو راجع به سلامت و بهداشت دهان و دندان گفتگو و به آنها آموزش می‌دهند.

وی یادآور شد: این کمپین به مدت یک هفته ادامه دارد و آخرین روز آن مصادف با آغاز کنگره خواهد بود.

به گفته‌ی دکتر کاظمیان، در این کمپین، سه موضوع پوسیدگی توسط مصرف مکرر مواد قندی، آخرین یافته‌ها در باره‌ی زمان و الزام مسواک در طول شبانه‌روز و نیز نقش دخانیات در پوسیدگی و بیماری‌های دهان و لثه، محور اطلاع‌رسانی و آگاه‌سازی خواهد بود.

این متخصص دندانپزشکی اجتماعی گفت: وقتی که بحث از مصرف مواد قندی می‌شود تمام خوراکی‌های شیرین را شامل می‌شود و تکرار مصرف آنها در طول روز به اشکال مختلف، روند پوسیدگی را تسریع می‌کند.

وی همچنین در زمینه‌ی مسواک زدن گفت: آخرین تحقیقات علمی می‌گوید که دست کم دو بار در روز باید مسواک کنیم که یکی از آنها قبل از خواب شب باشد.

وی در زمینه‌ی تاثیر دخانیات در سلامت دهان نیز یادآور شد: مصرف انواع فراورده‌های دخانی باعث تسریع فرایند پوسیدگی دندان، ایجاد بیماری‌های لثه و ناراحتی‌هایی در دهان و دستگاه تنفسی می‌شود.

وی از همکاری شهرداری، دفتر سلامت دهان وزارت بهداشت و انجمن سلامت دهان و دندانپزشکی اجتماعی در برگزاری این کنگره خبر داد و گفت: حسب جلسات برگزار شده، مقرر گردیده که  شهرداری مشهد، در روزهای برگزاری کمپین و کنگره، از طریق امکانات تصویری و المان شهری و بیلبوردها، تبلیغاتی در زمینه‌ی برگزاری کنگره و جلب توجه عمومی به موضوع سلامت دهان و دندان، انجام دهند.

{jcomments on}