مراسم تکریم از مصطفی رحیم پور در پژوهشکده گیلانشناسی برگزار شد
مراسم تکریم از استاد مصطفی رحیم پور، شاعر، ترانه سرا و خواننده آوازهای بومی و آئینی گیلانی پنجشنبه ۲۳ آبان ۹۸ در پژوهشکده گیلان شناسی برگزار شد.
در این مراسم تعدادی از مسئولین کشوری و استانی، دانشگاهیان؛ هنرمندان و علاقمندان حوزه فرهنگ و ادب و حضور داشتند. این آیین پاسداشت توسط بنیاد نخبگان گیلان و با همکاری پژوهشکده گیلان شناسی دانشگاه گیلان برگزار شد. در ابتدای مراسم دکتر سید هاشم موسوی، رئیس پژوهشکده گیلان شناسی، به مدعوین خیر مقدم گفت و خاطرنشان کرد که افرادی مانند استاد رحیم پور با آثارشان به مثابه یک مردم شناس به شناخت زندگی و تجربه زیسته مردم سرزمین گیلان، می پردازند و به عقیده ایشان، استاد رحیم پور در کارها و آثار درخشانشان، از موضوعاتی صحبت کرده اند که جریان زندگی در آن می تپد.
در ادامه دکتر مسعود اصفهانی، رئیس بنیاد نخبگان
در خصوص فعالیت های بنیاد نخبگان صحبت کرد. ایشان با اشاره به این نکته که بنیاد، جهت تکریم و الگوسازی نخبگان گیلانی فعالیت خود را آغاز کرده بر لزوم توجه به گنجینه عظیم نخبگان در حوزه فرهنگ، هنر، علم و فناوری تاکید کرد. وی برنامه تکریم استاد رحیم پور را اولین قدم بنیاد نخبگان جهت پاسداشت و حمایت از فعالیت نخبگان استانی عنوان کرد. وی با اشاره به اهمیت همراهی علم با عمل، استاد رحیم پور را علاوه بر عاشقی عالمی عامل هم دانست و همین نکته را منجر به ماندگاری آثار ایشان دانست
.
در ادامه دکتر علی صفائی، رئیس دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه گیلان، ضمن خیرمقدم به مهمانان بر لزوم حفظ زبان و فرهنگ گیلکی تاکید نمود و یکی از راه های پاسداشت زبان گیلکی را مطالعه و نشر آثار افرادی چون استاد رحیم پور توسط نسل جدید عنوان کرد. به گفته دکتر صفائی، استاد رحیم پور در آثار خود بسیار به زبان و فرهنگ گیلکی پرداخته اند و با خواندن و شنیدن آثارشان با ریشه های قومی و فرهنگی خودمان آشنا می شویم
.
در بخش پایانی مراسم استاد رحیم پور با تشکر از همه دست اندر کاران و مدعوین به این نکته اشاره کردند که: کارشان بیان درد مردم در قالب اشعار و نوشته ها بوده و دغدغه خود را جمع آوری این نوشته و شعرها تا قبل از مرگ خود دانست و تاکید کرد که هیچگاه برای جمع آوری این آثار دغدغه مالی نداشته و تنها قصدشان بیان رنج های مردم سرزمین گیلان بوده است. ایشان در بخش دوم صحبت های خود نحوه سرودن ترانه جدیدشان را تعریف کردند و با تکنوازی سه تار به اجرای این تصنیف زیبا پرداختند.
در پایان برنامه تابلوفرش نفیسی منقش به پرتره استاد به ایشان تقدیم شد، و از تمبر یادبودی که به پاسداشت و تکریم ایشان تهیه شده بود نیز رونمایی شد .