ویدئو کنفرانس با حضور دکتر ملک زاده و روسای دانشگاه و معاونین تحقیقات و فناوری دانشگاه های علوم پزشکی برگزار شد
وبدا؛ معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی چهارمحال و بختیاری گفت: در بیست و پنجمین روز از آبان ماه، جلسه ای با حضور معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و روسای دانشگاه ها و معاونین تحقیقات و فناوری دانشگاه های علوم پزشکی بصورت ویدئو کنفرانس برگزار شد.
به گزارش وبدا؛ دکتر سید کمال صولتی افزود: در این جلسه ضمن بررسی وضعیت تحقیقات، چالش های این حوزه در کشور مطرح شد.
وی تصریح کرد: دکتر رضا ملک زاده در ابتدای این جلسه با اشاره به ضرورت تلاش بیشتر در جهت تقویت پژوهش و تحقیقات در کشور ، رتبه علمی کشور در تولید علم را ۱۶ و رتبه استناد به مقالات را ۱۳ اعلام کرد.
به گفته وی، بر اساس سخنان معاون تحقیقات و فناوری وزارت متبوع، رتبه کشور در حوزه پزشکی بالینی در تعداد مقالات و میزان استنادات به ترتیب ۱۶ و ۲۱ و در حوزه داروشناسی برای اولین بار در سطح جهان کشور موفق به کسب رتبه هفتم شده است.
وی تصریح کرد: دکتر ملک زاده رتبه کشور را در منطقه، نسبت به کشورهای اسلامی و حتی از برخی کشورهای اروپایی برتر دانست و افزود: طی پنج سال گذشته مقالات ایرانی حدود ۵ میلیون بار دانلود شده و رتبه بندی کشور از یک به ۲۹ افزایش یافته که خود مایه افتخار است.
دکتر صولتی افزود: وی در ادامه به فساد در صنعت انتشار مقالات علمی اشاره و افزود: انتشار مقالات به یک صنعت تبدیل شده و در برخی موسسات تحقیقاتی اهداف مالی، رعایت اخلاق حرفه ای را تحت شعاع قرار داده است.
وی گفت: دکتر ملک زده با بیان اینکه به اندازه کافی به تعداد مقالات توجه شده است بر ضرورت توجه به کیفیت مقالات تاکید کرد و در ادامه از روسا و معاونین تحقیقات دانشگاه های علوم پزشکی خواست نظارت جدی تری بر تولیدات مقالات علمی داشته باشند.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی استان گفت: وی همچنین دسترسی آزاد به مقالات را از دیگر مشکلات این حوزه برشمرد و افزود: علی رغم تلاش های صورت گرفته فقط ۲۵ درصد مقالات علمی قابل دسترس است.
وی، ایجاد سامانه علمی اخلاق در پژوهش را از دیگر مسائل مورد اشاره معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت عنوان کرد و رعایت اخلاق در پژوهش و نشر را از مسائل مورد تاکید وی برشمرد.
به گفته وی، دکتر ملک زاده همچنین با تاکید بر توجه به اهداف توسعه پایدار سلامت برای ایران در موضوعات پژوهشی و تحقیقاتی گفت: علی رغم پیشرفت های صورت گرفته هنوز نتوانسته ایم در حد مطلوب به اهداف برسیم لذا باید تلاش شود تحقیقات در جهت نیل به اهداف سوق پیدا کند.
دکتر صولتی افزود: در ادامه این جلسه نیز بودجه پژوهشی مورد بررسی قرار گرفت و بر ضرورت اختصاص بودجه های پژوهشی از سوی روسای دانشگاه به بحث تحقیق و پژوهش در سطح دانشگاه ها تاکید شد.
وی تصریح کرد: ایجاد راهکارهایی برای افزایش امتیازات مقالات داخلی با توجه به رد شدن حداقل ۳۰ درصد مقالات معتبر ایرانیان در سطح بین الملل به دلایل سیاسی و تلاش برای افزایش تعداد و کیفیت مقالات در سطح جهانی تاکید شد.