عمومی | مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس

برگزاری کارگاه آموزشی "سردخانه با اتمسفر کنترل شده" توسط اکبر جوکار عضو هیئت علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی فارس

برگزاری کارگاه آموزشی "سردخانه با اتمسفر کنترل شده" توسط اکبر جوکار عضو هیئت علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی فارس

کارگاه آموزشی " سردخانه با اتمسفر کنترل شده " توسط آقای دکتر اکبر جوکار عضو هیئت علمی بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی فارس به مدت دو روز در تاریخ‌های ۲۲/۰۸/۹۸ الی ۲۳/۰۸/۹۸ در شیراز در مجتمع آموزشی برگزیده نو برای جمعی از مسئولین فنی و کنترل کیفیت و صاحبان سردخانه‌های شیراز برگزار شد.

کشور ما ایران از تولیدکنندگان عمده بسیاری از محصولات باغی می‌باشد و توان بسیار زیادی در صادرات این محصولات دارد. تکنولوژی مدرن هنوز جایگاه خود را در ایران پیدا نکرده و هنوز بسیاری از تولیدات ما به صورت سنتی برداشت و نگهداری می‌شود که یکی از عوامل ایجاد ضایعات بسیار زیاد محصولات کشاورزی است. در حال حاضر در تمام کشورهای تولید کننده محصولات باغی سردخانه‌های معمولی جایگاهی ندارد و حتی برای مدت زمان کوتاه نیز از سردخانه‌های مدرن با اتمسفر کنترل شده استفاده می نمایند. هم اکنون بیش از نیمی از سیب در آمریکا و مرکبات در اسرائیل با همین روش سردخانه با اتمسفر کنترل شده، با کیفیت بسیار مناسب نگهداری و به دنیا عرضه می‌شود.

مطالب مهم ارائه شده در این کارگاه:

۱) فیزیولوژی پس از برداشت میوه‌ها و سبزی‌ها

۲) ترکیب‌های گازی مناسب برای نگهداری میوه‌ها و سبزی‌های مختلف

۳) روش ایجاد ترکیب‌های گازی متفاوت در سردخانه با اتمسفر کنترل شده

۴) طراحی، ساخت و تجهیزات سردخانه با اتمسفر کنترل شده

۵) نگهداری گوشت و فرآورده‌های آن با بسته‌بندی و انبار با اتمسفر تغییر یافته